Pokahontas
Ekspert
4. jfsc 
Nemamo autorska prava na to4. jfsc![]()
Nema potrebe da se izvinjavaš. Kaže drugarica Poljakinja da može da znači i štit i zaštita. Sad je meni žao što je nisi poslao, a sigurno bi bio brži od mene.Onda je moja greška, primite moje duboko izvinjenje.. Meni je kada sam prevodio ta reč izašla kao zaštita a ne štit...
da li posthumno neko može da optuži za krađu autorskih prava?Nemamo autorska prava na to
Sve stoji, ali moja poenta jeste da nije realno određenu pristojnu pesmu staviti u crvenu kategoriju samo zbog skorijeg pojavljivanja. Ne kažem da joj treba dati bodove, Bože sačuvaj, ne sviđa ti se, fair enough. Ali baš na takav način naglašavati i etiketirati nešto na forumskom takmičenju na kom su se pre isti izvođači slali i po nekoliko izdanja zaredom ili u razmaku od svega par izdanja, pa tada to nikome nije zasmetalo, jednostavno ne smatram baš korektnim. Samo moje mišljenje, take it or leave it, kako god. Nikoga posebno ne targetiram, prosto iznosim ono što zapažam.Mislim da je skroz fer istaknuti tako nešto, svako ima pravo da ocenjuje kako želi i da postavlja svoje kriterijume. To nije bojkot nego način ocenjivanja. Recimo ja lično ću uvek podrumarama dati prednost između dve pesme sličnog nivoa (opet subjektivno merilo) pošto to podrazumeva:
1) Da se forumaš potrudio da nađe nešto novo, a ne ušao na spisak pesama i gledao šta je prošlo dobro u prošlosti.
2) Veća šansa da je poslao nešto što stvarno sluša u slobodno vreme, a ne nešto što zna da će drugi hteti da čuju iako sam ne sluša.
Svakako, i od podrumara i od zicera je ovo izdanje nešto prošlo super, a nešto ne, tako da ima mesta za sve.
Baš lepo što imamo organizatora debitanta!
Samo da nije neka ornitološka tema, tipa pesme o papagajima![]()
Severna Kanada
Ulice Bagdada
Putovanja bilo kud