291. FSC - Leova zanimljiva geografija

Oooo pa fala svima koji su glasali za moje super elastično srce! Pesmu sam otkrio čim je izašla i držao je u fioci sve dok se nisu stvorili idealni uslovi za njeno slanje i kad sam video da treba da se šalju neki organi reko to je to imam pesmu!
Što se tiče organizacije bas je bilo u Leovom duhu, dosadno i nezanimljivo… Ne znam više da li je čoveku teško da se potrudi ili jednostavno neće, ali činjenica je da se ne trudi ni najmanje. Vrlo je bezobrazno i neukusno da dok ti se u temi ljudi raspravljaju oko pravila koja je on sam postavio i nije ih objasnio kako treba, on stoji po strani, sve ignoriše i smeška se… Razumem da njega to ne dotiče, i da se trudi da bude iznad svega, ali izvini, ako si organizator imaš odgovornost. I ne bi bio problem da mu je ovo prvi ili drugi put, već peti put pravi iste greške, menjanje pravila tokom igre, ne objasni pravila konkretno, i na kraju se cela tema svede na improvizaciju. Razumem da je to Leo pa da uprava neće da ga sankcioniše, ali mislim da to uopšte nije okej prema drugima koji su sjebali svoje izdanje i bili sankcionisani neko pet puta pravi iste greške i prolazi bez sankcija.

Rekoh sinoc kasnije cu opsirnije, ali kad ce biti to kasnije kod mene se nikad ne zna.
Realno, najcesce je nikad. Uvek kazem sebi posle cu ili sutra cu nesto da iskuckam, nije fora da samo cutim, ali onda se desi da ili nemam vremena, ili nemam volje, ili krenem da pisem pa me nesto/neko prekine i ja posle dignem ruke od pisanja. A odavno sam odlucila da se na forum logujem iskljucivo preko laptopa tako da je i to jedan od razloga sto nisam vise aktivna.
Ali zato i telefon i laptop rade punom parom kada su u pitanju FSC pesme (i muzika uopste) i vazno je da stizem sve lepo da preslusam i glasam.

Jos se cudim sto sam pobedila. Mislim, jesam ja pobedjivala do sada, jednom cak i na novom forumu (kod liberte na 232. FSC-u, skoro pa tacno pre tri godine), ali mislila sam na osnovu dosadasnjih rezultata da sansa vise ne postoji. Jos sam htela i da odustanem, ne zato sto ne mogu da pobedim, nego zato sto uglavnom vecina nije zadovoljna mojim izborima, pa da vas vise ne smaram, ali rekoh ajd da se prijavim, ovo mi je 290. pesma.
I onda se desilo suprotno, vecini se dopala moja pesma i mnogo mi je drago.
Tokyo sam htela i ranije da je saljem nekolko puta (kao i jos jednu drugu njihovu), ali sam uvek odustajala. Ispostavilo se da je sada bio pravi momenat.
Hvala od srca svima na poenima. Ne zamerite sto se ne zahvaljujem pojedinacno, nisam napravila spisak, ali svaki poen znaci, sto se i vidi iz rezultata.
Hvala puno svima i na cestitkama.
❤️

I da, druga pobeda kod Lea. Prva je, kao sto je pomenuto, bila moja prva pobeda, tek na 88. FSC-u. Takodje sa engleskim bendom, Bastille.

@Filhy, bravo za izbor izvodjaca i pesme. Moj glavni favorit. Htela sam i ja jednom da ih posaljem sa "Ko je zapalio internet"

Čestitke etica na pobedi! Hvala i mojim malobrojnim glasačima, finale svakako očekivao nisam.

Žao mi je što neki ljudi nisu bili zadovoljni predlozima usled nerazumevanja zadatka i što je tako brzo nestao pozitivan hajp koji se napravio na prethodnoj temi. Sve sam nekako preleteo u pozadini i nije mi se dalo da aktivno učestvujem na izdanju.

Stoji to da je greška na forumašima što nisu protumačili privatno sa organizatorom na šta se odnosi predmet, ali mislim da zaista nije fer da se ovakve stvari ponavljaju i da se ovo završi u fazonu ko vam kriv što niste pitali. Bez obzira što sam ja shvatio da tražimo organ u tekstu, trebalo je staviti i konkretna tekstualna objašnjenja ili neke primere na temi dok traju prijave, što mnogi od nas rade, pa bi se možda i situacija razrešila pre početka priredbe.

Jos se cudim sto sam pobedila. Mislim, jesam ja pobedjivala do sada, jednom cak i na novom forumu (kod liberte na 232. FSC-u, skoro pa tacno pre tri godine), ali mislila sam na osnovu dosadasnjih rezultata da sansa vise ne postoji. Jos sam htela i da odustanem, ne zato sto ne mogu da pobedim, nego zato sto uglavnom vecina nije zadovoljna mojim izborima, pa da vas vise ne smaram, ali rekoh ajd da se prijavim, ovo mi je 290. pesma.
Čoveče, 3 godine je prošlo od moje prve organizacije i eto opet pobeda nakon tri godine, ko bi rekao. Još prva pobeda baš kod Lea, nekako simbolično. Ne treba da odustaješ, ja lično ne nagrađujem tvoje predloge jer nam se ukusi znatno razlikuju ali poštujem tvoj muzički ukus, poenta je ovog takmičenja da svi međusobno delimo iskustva i šaljemo različite stvari. Da svi šaljemo isto, bilo
bi jako dosadno. 🤷🏻

Jos sam htela i da odustanem, ne zato sto ne mogu da pobedim, nego zato sto uglavnom vecina nije zadovoljna mojim izborima, pa da vas vise ne smaram, ali rekoh ajd da se prijavim,

@Filhy, bravo za izbor izvodjaca i pesme. Moj glavni favorit. Htela sam i ja jednom da ih posaljem sa "Ko je zapalio internet"
Nema bre odustajanja! 😃 Idemo sada još jače. 💪

Nisam znao za tu pesmu, vidim da je u drugačijem fazonu, a isto odlična. 👏
Inače sam od njih znao samo ovo 'Zlatno doba' koje sam slučajno čuo na radiju pre nekoliko meseci i hit 202 od pre nekoliko godina 'Koliko si luda'.

Suzdržavao sam se od četvrtka da samo ostanem bez završne reči posle ovog izdanja, ali kao neko ko je na ovom forumu 13 godina morao sam da se oglasim.
Kao prvo hvala svima koji su bili deo ovog izdanja i čestitke @etica na pobedi. I sama zna koliko je cenim i da je ona jedan od simbola kako FSCa tako i samog foruma jer je na njemu još od vremena kada su se neke osobe sa ovog foruma igrale u pesku. @etica ❤️

E sad onaj drugi manje zanimljiv deo. Jos od samog pocetka na ovom forumu navikao sam na to da budem meta forumaša od kojih su neki i dalje tu, nekima se gubi trag, neki odlaze pa se vraćaju. Vremenom sam oguglao na sve to jer kako ljudi kaže za dobrim konjem prašina se diže. Međutim 13 godina kasnije nakon što sam pročitao jedan post u ovoj temi shvatio sam da sam ja ipak konj u pravom smislu te reči. Možda i magarac koji je bio uz forum i u dobrim i u lošim vremenima. Ali i uz iste te ljude sa foruma kada su tražili bilo kakvu vrstu pomoći ili savet. I kad posle svega doživiš da te neko prozove na jako nizak način vidiš da ipak nisi trebao tako da radiš i da neki ljudi ne moraju ni da mi se jave kad me vide, ako sam im trn u oku. Organizaciju nisam ni mislio da trazim jer posle rada od 26h u kontinuitetu najmanje što mi je potrebno da pravim banere i upisujem poene u tabele. Ali posle neocekivane pobede odlucio sam da je ipak uzmem kao deo "duznosti" samog pobednika. Smatram da je organizacija bila brza, efikasna, sve je bilo u predviđenim terminima, bez grešaka u upisivanju poena i slično što su mnogo veće greške, a i za to smatram da ne treba da se sankcioniše niko, jer živi smo ljudi, greške se dešavaju. Tako da što se mene tiče slobodno mi stavite zabranu organizacije, ja i posle svega ima život, a forum će mi uvek biti u srcu, pa ostao deo njega od sledećeg izdanja ili se ne vratio nikad više o čemu ću dobro da razmislim narednih dana.

Uvek uz vas,
Leo i Leov duh, dosadni i nezanimljivi.
💙

@Leo Cezar Razumem te kako se osećaš, ali nemoj da brzaš sa bilo kakvim odlukama. Isto sam se osećao nakon svoje poslednje organizacije čak sam i razmatrao totalno povlačenje sa foruma. Kada su u pitanju ovakve stvari, svi mi shvatamo možda i previše lično svaku napisanu reč. Kao što Ivana uvek kaže, treba imati razumevanja za organizatore, nepredviđene okolnosti, posao i štošta drugo, kao što i sam kažeš, život, između ostalog. Ja smatram da si ti neko ko je itekako ostavio trag na forum i sam FSC tako da nemoj da te nekoliko ispisanih postova demorališe da ne učestvuješ. Kriza se svima dešava i ako ti treba pauza u redu je da je sebi priuštiš. Nadam se da se slušamo ponovo ♥️

Ne znam u kojem je trenutku postao imperativ da svaka FSC tema mora vrviti zbivanjima i da svaki organizator mora ta dva i pol tjedna zaboraviti na sve svoje obaveze u životu i animirati 40-ak ljudi ovdje od 0 do 24. Na starom forumu je bilo FSC-ova koji su imali ukupno 400-500 postova i samo finala s 25 pjesama, pa šta sad. Slažem se da je možda trebalo bolje iskomunicirati onaj problem sa poimanjem pravila odnosno predmeta/stvari, ali organizacija je kao takva bila korektna i sve je bilo odrađeno kako treba.

Možda tada, u ovo vreme da neko ima toliko malo prijava definitivno bi se upalila crvena lampica. I najrestriktivnije teme imaju bar 35 prijava.

Ne znam gde je iko uputio kritiku na nedostatak animacije tokom perioda prijavljivanja ili glasanja. Slažem se da je odmah od starta priredbe krenula loša atmosfera usled nejasnih pravila i primenjivanja istih, a činjenica da se Leo uopšte nije oglašavao uopšte da malo više pojasni je samo potpalila da postane još gore.

Mislim da svi razumemo da FSC nije nikome prioritet u životu i da apsolutno svi imamo i život i obaveze van foruma, ali čini mi se da se nikad ne ostavlja prostora za bilo kakve primedbe ili kritike na bilo čiju organizaciju, i čim se neka pojavi odjednom sve to postaje "toksično" i slično.

Ne znam gde je iko uputio kritiku na nedostatak animacije tokom perioda prijavljivanja ili glasanja. Slažem se da je odmah od starta priredbe krenula loša atmosfera usled nejasnih pravila i primenjivanja istih, a činjenica da se Leo uopšte nije oglašavao uopšte da malo više pojasni je samo potpalila da postane još gore.

Mislim da svi razumemo da FSC nije nikome prioritet u životu i da apsolutno svi imamo i život i obaveze van foruma, ali čini mi se da se nikad ne ostavlja prostora za bilo kakve primedbe ili kritike na bilo čiju organizaciju, i čim se neka pojavi odjednom sve to postaje "toksično" i slično.

Ovo sve stoji. Samo moramo uzeti u obzir i način na koji se kritika izloži. Neće nas svako razumeti na najbolji način jer smo ipak u online formatu. Ne treba sad primati sve k srcu i osećati se napadnuto ali nekada ono što se piše tako može da zvuči. Sam sam kriv za ovo nekad pošto ne umem najbolje da se izrazim kada pišem poruke.

Jednom mi je žena u početku braka rekla nešto što sam zapamtio i što pokušavam da primenim kad god mogu u bilo kojoj vrsti komunikacije - "Sve što si rekao je istina, kritika stoji, ali način na koji si je izneo je loš."

Puno puta kažemo istinu ali ona se ne primi na najbolji način jer način na koji smo je izneli je bio možda napadački i više agresivan nego miroljubiv. Sve u svemu, ništa nije toliko strašno, u svakoj zajednici treba da postoji tolerancija i pozitivna kritika i komunikacija. Bez toga nijedno prijsteljstvo ili odnos ne može da funkcioniše. Bar je ovo moje iskustvo.

Hteo bih čestitat pobedniku i organizatoru na svemu prikazanom. Odista lepa pesma i prigodna organizacija!🎇👏

Hvala svima koji su glasali za Levante, mrzelo me je tražit Excel tabelu a nema je u prvom postu pa eto čisto, svako ko je imao sluha i glasao za nj, hvala mu kao bratu ili sestri! ❤️ 🐥

Back