292. FSC - Od severa do juga

Palic koji ima veliki potencijal, ali nije iskoriscen. Sad imaju Akva park koji bi trebao doprineti da privuce veci broj turista. Problem sa jezerom je sad visedecenijski, u smislu cistoce, i nije preporucljivo za kupanje, mada ima ko se kupa. A inace, meni je uvek lepo da svratim do tamo, da prosetam, popijem kafu i eventualno nesto da pojedem.

Nadam se da idem u razred sa remasurom i Stefixom koji jedini hoce da se druze samnom. Ostali me izbegavaju. Cak sam se pomirisao ispod miske, ali nije to razlog. :cry:

Juče sam ja mislim drugi put ikad bio u Subotici, jao što ja volim taj grad čak i kad je tmurno vreme i ništa se ne dešava (mada bi zli jezici rekli da se u Subotici nikad ništa ni ne dešava i da nema šta ni da se desi lol).

Doduše ja generalno volim vojvođanske gradove, ali mislim da mi je Subotica omiljeni :love:
Na samom Paliću još nisam bio ali i to mi je želja i ideja za nekad uskoro.

Ovo za Avalu i za p.presek nisam znao. Baš kul😍
Volim kad građevine imaju geometrijske oblike i kad su simetrični i sl. Osim kad su obloženi u staklu i betonu, to je loše i dosadno( btw volim brutalizam, ali ne kad je dosadan)

Subotica i Palić su prelepi i stvarno ih vredi posetiti, a naročito sada kada postoji brzi voz taman su idealna destinacija za vikend obilazak. Grad je onako tipično multikulti vojvođanski, ali su imali sreće što je dosta arhitektonskog nasleđa u stilu mađarske secesije očuvano, naročito u užem jezgru. Subotička Sinagoga je prelepa.

Na Paliću je problem voda u jezeru koja nije zadovoljavajućeg kvaliteta za rekreaciju i čija sanacija bi valjda podrazumevala da opet u potpunosti isprazne jezero kao što su radili sedamdesetih. Ne kapiram zašto se niko time odlučnije ne bavi, jer ja pamtim letovanja na jezeru kada smo se kupali bez problema. Veliki broj subotičkih firmi su imale radnička odmarališta u okviru vikend naselja, koja su čak i vreme siromašnih devedesetih bila jako lepo održavana i posećena. Posle su firme propale, odmarališta su postale privremeni smeštaj izbeglicama, a kasnije su ih devastarili beksućnici i migranti. I Palić ima lepih i reprezentativnih građevina i vila u stilu secesije, što na samom šetalištu, a mnogo ih je (bilo) skriveno i u šumovotim uličicama. Pritom, Segedin je jako blizu i kada bi se jezero uredilo bukvalno bi postojali svi uslovi da se letovanje u potpunosti provede na Paliću, uz mogućnosti za brojne izlete okolo.

Last edited:
Lindzi Lohan poslala glasove nakon aftera.

Jedna pesma je popravila utisak nakon lošeg komentara, pa je dobila 2 poena.

Subotica i Palić su prelepi i stvarno ih vredi posetiti, a naročito sada kada postoji brzi voz taman su idealna destinacija za vikend obilazak. Grad je onako tipično multikulti vojvođanski, ali su imali sreće što je dosta arhitektonskog nasleđa u stilu mađarske secesije očuvano, naročito u užem jezgru. Subotička Sinagoga je prelepa.

Na Paliću je problem voda u jezeru koja nije zadovoljavajućeg kvaliteta za rekreaciju i čija sanacija bi valjda podrazumevala da opet u potpunosti isprazne jezero kao što su radili sedamdesetih. Ne kapiram zašto se niko time odlučnije ne bavi, jer ja pamtim letovanja na jezeru kada smo se kupali bez problema. Veliki broj subotičkih firmi su imale radnička odmarališta u okviru vikend naselja, koja su čak i vreme siromašnih devedesetih bila jako lepo održavana i posećena. Posle su firme propale, odmarališta su postale privremeni smeštaj izbeglicama, a kasnije su ih devastarili beksućnici i migranti. I Palić ima lepih i reprezentativnih građevina i vila u stilu secesije, što na samom šetalištu, a mnogo ih je (bilo) skriveno i u šumovotim uličicama. Pritom, Segedin je jako blizu i kada bi se jezero uredilo bukvalno bi postojali svi uslovi da se letovanje u potpunosti provede na Paliću, uz mogućnosti za brojne izlete okolo.
Imam srece sto imam prijatelja iz Subotice koja je prava enciklopedija i svaki put kada svratim cujem nesto interesantno vezano za grad suboticu, o arhitekturi i uopsteno zanimljive stvari iz ranijih dogadjanja. Moram priznati da nisam u stanju sve da zapamtim, pa ponekad upitam za nesto da mi opet isprica. Tako da sam upoznat sa svim tim sto si napisao. Recimo ta odmaralista. Video sam kako izgledaju sada i mogu da zamislim kako je to izgledalo ranije.
Sinagoga je zaista lepa i velika i treba obavezno posetiti. Treba dodati da je tu i ZOO vrt.

A sad malo i ocene. Dosta su se iskrckali.

1. pf

1. Karolina - Ti si moj 8.5
2. Kristina - Ta ne 8.5
3. Vanesa Horakova - Život 9
4. Ondro a kamarati - Hora mi je hora 6.5
5. Ivona Jo - Tie Oči 9
6. cserihanna - Halálfélelem 6.5
7. Ivi Adamou - Eipes 8
8. Vesala and Sjoroos - Finlandia 6
9. Depresszio - Ha te is akarod 7.5
10. Ana Nikolić - Terasa s pogledom na zid 9
11. FUNK SHUI - Ne vreme 6