293. FSC - Kako zeleni kaže

Poslušal smo numere. Čestitke zelenome na prezentaciji i vrhunskom korišćenju canva platforme. Na nama je da obojimo pesme i da ih malo prokomentarišemo, tako da ovako ide:

PRVO POLUFINALE
1. DEVITO - EGO
X Bolji je Amsterdam, ova mi ide na ganglije.
2. Féa - Shades of Blue X Bledo za rumunjarske prilike.
3. Phil Dust - Dance Alone X Nije loš europop, ali fali nešto specijalno da razmrda.
4. METTE - Mama's Eyes X E ovo intrigira. Estetika on point i volim gospel prelaze.
5. Alan Walker - Diamond Heart X Mlaka voda. EDM za ljude koji ne vole elektroniku.
6. Dead Poet Society feat The Warning - Hurt X Znam ovu pesmu, obožavam bend (još od kad ih je dodo slao na Ameroviziju). Pesma vrh, iako mi se više sviđa verzija bez ženskog vokala.
7. Abraham Mateo & Ana Mena - Quiero Decirte X Pesma za kola.
8. Paris Paloma - Good Boy X Pa lepo je, al opet nije nešto što me previše intrigira.
9. Emilie Nicolas - Easy X Juuuuuu. Bomba!
10. Eleni Fouriera - Dokimase Me X Treš synth novi žanr xD onako, bledunjavo al uđe pomalo u uvo
11. Cloudy June - Big Girls Don't Cry X Znam ovo. Dobar altpopić.
12. Maneskin - I wanna be your slave X Pa dobra je pjesma, al nisam morao da je čuejm ovde, kao da je ne čujemo na svakom koraku.
13. Lø Spirit - Hollow X Hm bolja mi je ona što je draca slao na Amere (puno povratnika sa amera ovo izdanje). Al nije loša, ispunjava standardnu rok formu.
14. Alexia Evellyn - Dark Side X Super mi je ona uvek. Drugačije je od drugih njenih što su bile do sad.
15. Tate McRae - Just Keep Watching X Meni se sve pesme od ove žene sviđaju xD prija mi taj mejnstrim elektropopić i njen mekan vokal
16. Natalia Doco - Decreto X Hmm zanimljivo, ovako nešto volim da vidim na FSC da ljudi eksperimentišu zvukovima.
17. System Of A Down - Soldier Side X SOAD pesme se dele na divljanje i na nihilističke žalopojke, ova je ono drugo što manje volim iskreno.
18. Rammstein - Deutschland X Čudi me da nije bila do sad. Verovatno pobednik xD
19. Rylea Schade - Love Like Tango X Volim ovaj groovy mračan bit. Baš vozi!
20. Goca Sekulić - GaČice X Što da ne.
21. BLACKPINK - Jump X Ideeee. Audio miksing na ovim KPOP đipalicama je boleština dobar.

DRUGO POLUFINALE
1. Coldplay - Higher Power
X Dugo nisam čuo nešto od njih. Ova je malo meh.
2. Sub Focus, Fireboy DML, Irah - Original Don X Masan jamajkanski d'n'b, ovo može poslati jednocifren broj ljudi koji nisu ja.
3. Adamlar - Zombi X Hmmm post pankerski turci. Kul.
4. RØRY - In The Bible X Imam osećaj kao da sam ovakvu pesmu čuo milion puta do sada.
5. Mariah Carey - Fantasy X Feel good, pesma za avgust mesec.
6. FREY - Gameboy X Još jedan d'n'b, veoma netipično za FSC. Benger.
7. CISSI - Fragile Like A Bomb X Sve je fino i potencijala ima, al nisam u raspoloženju za ovakve pesme. Treba mi jača droga za novembar.
8. Sam Fisher - This City X Kao kul, ali dinamika je malo ispod
9. Dedublüman & Mavzer Tabancas - Belki X I ova turkofonija nam se sviđa. Melanholični orijent.
10. elijah woods - 24/7, 365 X Nikakvo.
11. Eminem - Mockingbird X Evergreen, volemo.
12. Bearwolf - Валькирия X Može ovi ruskoukrajinske poprokići, keči.
13. Jude Kelly - Clearence X Lepuškasto.
14. Petar Brkljačić - Izgubljeni X Klasika. Lošija od njegovih ranijih.
15. Loreen - Crying Out Your Name X Nije loše.
16. Parade of Planets - Avec Toi X Pa ovo im je najslabija do sada, po meni.
17. Poppy, Amy Lee, Courtney Laplante - End Of You X Čuo sam ovo, Poppy znam od ranije, a prepoznah i Courtney iz Spiritboxa koji je Pauky slala na Mačiće. Solidna pesma.
18. Miley Cyrus - End Of The World X Smorila me.
19. Đia - Daj Mi Znak X Vozi nas ovako nešto trenutno tako da može skroz.
20. Aleksandra Prijović - Marš X Ok je.
21. Viki Miljković - Mahi Mahi X Pobeda.

Moglo je i bolje / kreativnije s obzirom na slobodu teme. Ima šta da se probere svakako.

Presek stanja :

PRVO POLUFINALE

01 DEVITO - EGO
02 FEA - SHADES OF BLUE
03 PHIL DUST - DANCE ALONE
04 METTE - MAMA'S EYES
05 ALAN WALKER x SOPHIA SOMAJO - DIAMOND HEART
06 DEAD POET SOCIETY x THE WARNING - HURT
07 ABRHAM MATEO x ANA MENA - QUIERO DECITRE
08 PALOMA PARIS - GOOD BOY
09 EMILIE NICOLAS - EASY
10 ELENI FUREIRA - DOKIMA SE
11 CLOUDY JUNE - BIG GIRLS DON'T CRY
12 MANESKIN - I WANNA BE YOUR SLAVE
13 LO SPIRIT x DABIN x KAI WACHI - HOLLOW
14 ALEXIA EVELLYN - DARK SIDE
15 TATE MCRAE - JUST KEEP WATCHING
16 NATALIA DOCO - DECRETO

17 SOAD - SOLDIER SIDE
18 RAMMSTEIN - DEUTSCHLAND
19 RYLEA SCHADE - DANCE LIKE A TANGO
20 GOGA SEKULIĆ - GAČICE
21 BLACKPINK - JUMP

DRUGO POLUFINALE

01 COLDPLAY - HIGHER POWER
02 SUB FOCUS, FIREBOY DML, IRAH - ORIGINAL DEN
03 ADAMLAR - ZOMBI
04 RORY - IN THE BIBLE
05 MARIAH CAREY - FANTASY
06 FREY - GAME BOY
07 CISSI - FRAGILE LIKE A BOMB
08 SAM FISHER - THIS CITY
09 Dedublüman & Mavzer Tabancas - Belki
10 ELIJAH WOODS - 24/7 365
11 EMINEM - MOCKINGBIRD
12 BEARWOLF - VALKIRYIE
13 JUDE KELLY - CLARANCE
14 PETAR BRKLJAČIĆ - IZGUBLJENI
15 LOREEN - CRYING OUT YOUR NAME
16 PARADE OF PLANETS - AVEC TOI
17 POPPY AMY LEE COURTNEY LAPLANTE - END OF YOU
18 MILEY CYRUS - END OF THE WORLD
19 ĐIA - DAJ MI ZNAK

20 ALEKSANDRA PRIJOVIĆ - MARŠ
21 VIKI MILJKOVIĆ - MAHI MAHI

PRVO POLUFINALE

lakovernost-jovanke-joli%C4%87-v0-r59fz33oh9ef1.jpeg

01 DEVITO - EGO - Dobar hit u odnosu na moge druge koji se danas izbacuju.
02 FEA - SHADES OF BLUE - Neutralno, ima mi vajb rumunskih hitova 2010s.
03 PHIL DUST - DANCE ALONE - Svideo mi se vajb pesme, neka retro generika al lepo lupa ovaj instrumental.
04 METTE - MAMA'S EYES - Vrlo upečatljivo.
05 ALAN WALKER x SOPHIA SOMAJO - DIAMOND HEART - Iskreno, uspavalo me, lakše je nego lofi.
06 DEAD POET SOCIETY x THE WARNING - HURT - E ovo je kvalitetno buđenje iz sna, prijao mi zvuk, na mestu rokić.
07 ABRHAM MATEO x ANA MENA - QUIERO DECITRE - Azerbejdžan 2011, slatko al neupečatljivo.
08 PALOMA PARIS - GOOD BOY - Nije mi prenela to što sam očekivao.
09 EMILIE NICOLAS - EASY - Hipnotišuće dobro. Jeste da se skoro ništa ne dešava, al dešava se zgodan lik.
10 ELENI FUREIRA - DOKIMA SE - Šta pokušava da skine, Rafaelu Karu, no me gusta. I za moje niske kriterijume bizar.
11 CLOUDY JUNE - BIG GIRLS DON'T CRY - E konačno nešto gde mogu da kažem svaka čast, ovde mi se ceo paket dopao.
12 MANESKIN - I WANNA BE YOUR SLAVE - Izašlo mi na gušu, žgaravica me spopala.
13 LO SPIRIT x DABIN x KAI WACHI - HOLLOW - Izludelo me ovo.
14 ALEXIA EVELLYN - DARK SIDE - Sviđaju mi se ciguligu kostimi, pesma tu i tamo nešto mi fali i pored toliko visokih tonova i grupnog narikanja.
15 TATE MCRAE - JUST KEEP WATCHING - Spot za strejt masturbatore dušu dalo vidi se da je za njih i pravljeno, ja mogu reći da kida kako izgleda i pesma ima neke zavodljive note uz sve to.
16 NATALIA DOCO - DECRETO - Skroz prijatna kompozicija, kao da sam na nekoj proslavi gde ima i vina i rakije.
17 SOAD - SOLDIER SIDE - Intenzivno za moju dušu u ovom trenutku bivstvovanja.
18 RAMMSTEIN - DEUTSCHLAND - Nisam istrpeo do kraja.
19 RYLEA SCHADE - DANCE LIKE A TANGO - Super, nešto što bih pustio ponovo.
20 GOGA SEKULIĆ - GAČICE - Epic.
21 BLACKPINK - JUMP - E ovo mi nije loše bilo, šta znam. Zanimljiv utisak.

DRUGO POLUFINALE

images

01 COLDPLAY - HIGHER POWER - Prijatno mi je zvučalo.
02 SUB FOCUS, FIREBOY DML, IRAH - ORIGINAL DEN - Diglo atmosferu u pogrebnoj ustanovi.
03 ADAMLAR - ZOMBI - Pajdo glem, nije loše prošlo turski tako da na melodičnosti pesme.
04 RORY - IN THE BIBLE - Pesma i estetika odgovaraju mom senzibiletu, ako je ostatak pf kao ova pesma obećava sve.
05 MARIAH CAREY - FANTASY - Pa volim Maraju i ova pesma joj je odlična.
06 FREY - GAME BOY - Mmmmm baš finasto i mami ova pesma. Uboden manir.
07 CISSI - FRAGILE LIKE A BOMB - I ovo mi skroz na mestu, sviđa mi se kako ovo polufinale odmiče ređaju se dobre pesme.
08 SAM FISHER - THIS CITY - Nije me taklo kukumukukuku.
09 Dedublüman & Mavzer Tabancas - Belki - Zanimljivo u više pogleda. Mistični ambijent me zadržava.
10 ELIJAH WOODS - 24/7 365 - Slinci mi ispali evo.
11 EMINEM - MOCKINGBIRD - Ova njegova mi se ne sviđa.
12 BEARWOLF - VALKIRYIE - Pa lepo me dopingovala, dopalo mi se to što sam video.
13 JUDE KELLY - CLARANCE - Uff, baš šarmantno! Mega podrumara vidim, 5k pregleda lol!
14 PETAR BRKLJAČIĆ - IZGUBLJENI - Predvidiva domaća pesma.
15 LOREEN - CRYING OUT YOUR NAME - A i njene pesme sve liče jedna na drugu, šta da radim danas me ne oduševljava.
16 PARADE OF PLANETS - AVEC TOI - Fenomenalno! Uboden mi je živac pesmom i estetikom!
17 POPPY AMY LEE COURTNEY LAPLANTE - END OF YOU - Bome ovo polufinale grmi, očekivao sam i ova pesma. Dobra u svom žanru.
18 MILEY CYRUS - END OF THE WORLD - Tačno se čuje kako kopiraju zvuk Čepel Roun, al mene ovo odradilo jer generalno volim ove note. xD A i Majli srce za nju.
19 ĐIA - DAJ MI ZNAK - Kuvalo je dobro u uvodu jer ima taj prizvuk starog turbo folka, al refren mi nešto tu nije pogodio tačku.
20 ALEKSANDRA PRIJOVIĆ - MARŠ - Nije me nešto mrdnulo.
21 VIKI MILJKOVIĆ - MAHI MAHI - I ovo kao Goga, epic.

Back