293. FSC - Kako zeleni kaže

Poslušal smo numere. Čestitke zelenome na prezentaciji i vrhunskom korišćenju canva platforme. Na nama je da obojimo pesme i da ih malo prokomentarišemo, tako da ovako ide:

PRVO POLUFINALE
1. DEVITO - EGO
X Bolji je Amsterdam, ova mi ide na ganglije.
2. Féa - Shades of Blue X Bledo za rumunjarske prilike.
3. Phil Dust - Dance Alone X Nije loš europop, ali fali nešto specijalno da razmrda.
4. METTE - Mama's Eyes X E ovo intrigira. Estetika on point i volim gospel prelaze.
5. Alan Walker - Diamond Heart X Mlaka voda. EDM za ljude koji ne vole elektroniku.
6. Dead Poet Society feat The Warning - Hurt X Znam ovu pesmu, obožavam bend (još od kad ih je dodo slao na Ameroviziju). Pesma vrh, iako mi se više sviđa verzija bez ženskog vokala.
7. Abraham Mateo & Ana Mena - Quiero Decirte X Pesma za kola.
8. Paris Paloma - Good Boy X Pa lepo je, al opet nije nešto što me previše intrigira.
9. Emilie Nicolas - Easy X Juuuuuu. Bomba!
10. Eleni Fouriera - Dokimase Me X Treš synth novi žanr xD onako, bledunjavo al uđe pomalo u uvo
11. Cloudy June - Big Girls Don't Cry X Znam ovo. Dobar altpopić.
12. Maneskin - I wanna be your slave X Pa dobra je pjesma, al nisam morao da je čuejm ovde, kao da je ne čujemo na svakom koraku.
13. Lø Spirit - Hollow X Hm bolja mi je ona što je draca slao na Amere (puno povratnika sa amera ovo izdanje). Al nije loša, ispunjava standardnu rok formu.
14. Alexia Evellyn - Dark Side X Super mi je ona uvek. Drugačije je od drugih njenih što su bile do sad.
15. Tate McRae - Just Keep Watching X Meni se sve pesme od ove žene sviđaju xD prija mi taj mejnstrim elektropopić i njen mekan vokal
16. Natalia Doco - Decreto X Hmm zanimljivo, ovako nešto volim da vidim na FSC da ljudi eksperimentišu zvukovima.
17. System Of A Down - Soldier Side X SOAD pesme se dele na divljanje i na nihilističke žalopojke, ova je ono drugo što manje volim iskreno.
18. Rammstein - Deutschland X Čudi me da nije bila do sad. Verovatno pobednik xD
19. Rylea Schade - Love Like Tango X Volim ovaj groovy mračan bit. Baš vozi!
20. Goca Sekulić - GaČice X Što da ne.
21. BLACKPINK - Jump X Ideeee. Audio miksing na ovim KPOP đipalicama je boleština dobar.

DRUGO POLUFINALE
1. Coldplay - Higher Power
X Dugo nisam čuo nešto od njih. Ova je malo meh.
2. Sub Focus, Fireboy DML, Irah - Original Don X Masan jamajkanski d'n'b, ovo može poslati jednocifren broj ljudi koji nisu ja.
3. Adamlar - Zombi X Hmmm post pankerski turci. Kul.
4. RØRY - In The Bible X Imam osećaj kao da sam ovakvu pesmu čuo milion puta do sada.
5. Mariah Carey - Fantasy X Feel good, pesma za avgust mesec.
6. FREY - Gameboy X Još jedan d'n'b, veoma netipično za FSC. Benger.
7. CISSI - Fragile Like A Bomb X Sve je fino i potencijala ima, al nisam u raspoloženju za ovakve pesme. Treba mi jača droga za novembar.
8. Sam Fisher - This City X Kao kul, ali dinamika je malo ispod
9. Dedublüman & Mavzer Tabancas - Belki X I ova turkofonija nam se sviđa. Melanholični orijent.
10. elijah woods - 24/7, 365 X Nikakvo.
11. Eminem - Mockingbird X Evergreen, volemo.
12. Bearwolf - Валькирия X Može ovi ruskoukrajinske poprokići, keči.
13. Jude Kelly - Clearence X Lepuškasto.
14. Petar Brkljačić - Izgubljeni X Klasika. Lošija od njegovih ranijih.
15. Loreen - Crying Out Your Name X Nije loše.
16. Parade of Planets - Avec Toi X Pa ovo im je najslabija do sada, po meni.
17. Poppy, Amy Lee, Courtney Laplante - End Of You X Čuo sam ovo, Poppy znam od ranije, a prepoznah i Courtney iz Spiritboxa koji je Pauky slala na Mačiće. Solidna pesma.
18. Miley Cyrus - End Of The World X Smorila me.
19. Đia - Daj Mi Znak X Vozi nas ovako nešto trenutno tako da može skroz.
20. Aleksandra Prijović - Marš X Ok je.
21. Viki Miljković - Mahi Mahi X Pobeda.

Moglo je i bolje / kreativnije s obzirom na slobodu teme. Ima šta da se probere svakako.

Presek stanja :

PRVO POLUFINALE

01 DEVITO - EGO
02 FEA - SHADES OF BLUE
03 PHIL DUST - DANCE ALONE
04 METTE - MAMA'S EYES
05 ALAN WALKER x SOPHIA SOMAJO - DIAMOND HEART
06 DEAD POET SOCIETY x THE WARNING - HURT
07 ABRHAM MATEO x ANA MENA - QUIERO DECITRE
08 PALOMA PARIS - GOOD BOY
09 EMILIE NICOLAS - EASY
10 ELENI FUREIRA - DOKIMA SE
11 CLOUDY JUNE - BIG GIRLS DON'T CRY
12 MANESKIN - I WANNA BE YOUR SLAVE
13 LO SPIRIT x DABIN x KAI WACHI - HOLLOW
14 ALEXIA EVELLYN - DARK SIDE
15 TATE MCRAE - JUST KEEP WATCHING
16 NATALIA DOCO - DECRETO

17 SOAD - SOLDIER SIDE
18 RAMMSTEIN - DEUTSCHLAND
19 RYLEA SCHADE - DANCE LIKE A TANGO
20 GOGA SEKULIĆ - GAČICE
21 BLACKPINK - JUMP

DRUGO POLUFINALE

01 COLDPLAY - HIGHER POWER
02 SUB FOCUS, FIREBOY DML, IRAH - ORIGINAL DEN
03 ADAMLAR - ZOMBI
04 RORY - IN THE BIBLE
05 MARIAH CAREY - FANTASY
06 FREY - GAME BOY
07 CISSI - FRAGILE LIKE A BOMB
08 SAM FISHER - THIS CITY
09 Dedublüman & Mavzer Tabancas - Belki
10 ELIJAH WOODS - 24/7 365
11 EMINEM - MOCKINGBIRD
12 BEARWOLF - VALKIRYIE
13 JUDE KELLY - CLARANCE
14 PETAR BRKLJAČIĆ - IZGUBLJENI
15 LOREEN - CRYING OUT YOUR NAME
16 PARADE OF PLANETS - AVEC TOI
17 POPPY AMY LEE COURTNEY LAPLANTE - END OF YOU
18 MILEY CYRUS - END OF THE WORLD
19 ĐIA - DAJ MI ZNAK

20 ALEKSANDRA PRIJOVIĆ - MARŠ
21 VIKI MILJKOVIĆ - MAHI MAHI

PRVO POLUFINALE

lakovernost-jovanke-joli%C4%87-v0-r59fz33oh9ef1.jpeg

01 DEVITO - EGO - Dobar hit u odnosu na moge druge koji se danas izbacuju.
02 FEA - SHADES OF BLUE - Neutralno, ima mi vajb rumunskih hitova 2010s.
03 PHIL DUST - DANCE ALONE - Svideo mi se vajb pesme, neka retro generika al lepo lupa ovaj instrumental.
04 METTE - MAMA'S EYES - Vrlo upečatljivo.
05 ALAN WALKER x SOPHIA SOMAJO - DIAMOND HEART - Iskreno, uspavalo me, lakše je nego lofi.
06 DEAD POET SOCIETY x THE WARNING - HURT - E ovo je kvalitetno buđenje iz sna, prijao mi zvuk, na mestu rokić.
07 ABRHAM MATEO x ANA MENA - QUIERO DECITRE - Azerbejdžan 2011, slatko al neupečatljivo.
08 PALOMA PARIS - GOOD BOY - Nije mi prenela to što sam očekivao.
09 EMILIE NICOLAS - EASY - Hipnotišuće dobro. Jeste da se skoro ništa ne dešava, al dešava se zgodan lik.
10 ELENI FUREIRA - DOKIMA SE - Šta pokušava da skine, Rafaelu Karu, no me gusta. I za moje niske kriterijume bizar.
11 CLOUDY JUNE - BIG GIRLS DON'T CRY - E konačno nešto gde mogu da kažem svaka čast, ovde mi se ceo paket dopao.
12 MANESKIN - I WANNA BE YOUR SLAVE - Izašlo mi na gušu, žgaravica me spopala.
13 LO SPIRIT x DABIN x KAI WACHI - HOLLOW - Izludelo me ovo.
14 ALEXIA EVELLYN - DARK SIDE - Sviđaju mi se ciguligu kostimi, pesma tu i tamo nešto mi fali i pored toliko visokih tonova i grupnog narikanja.
15 TATE MCRAE - JUST KEEP WATCHING - Spot za strejt masturbatore dušu dalo vidi se da je za njih i pravljeno, ja mogu reći da kida kako izgleda i pesma ima neke zavodljive note uz sve to.
16 NATALIA DOCO - DECRETO - Skroz prijatna kompozicija, kao da sam na nekoj proslavi gde ima i vina i rakije.
17 SOAD - SOLDIER SIDE - Intenzivno za moju dušu u ovom trenutku bivstvovanja.
18 RAMMSTEIN - DEUTSCHLAND - Nisam istrpeo do kraja.
19 RYLEA SCHADE - DANCE LIKE A TANGO - Super, nešto što bih pustio ponovo.
20 GOGA SEKULIĆ - GAČICE - Epic.
21 BLACKPINK - JUMP - E ovo mi nije loše bilo, šta znam. Zanimljiv utisak.

DRUGO POLUFINALE

images

01 COLDPLAY - HIGHER POWER - Prijatno mi je zvučalo.
02 SUB FOCUS, FIREBOY DML, IRAH - ORIGINAL DEN - Diglo atmosferu u pogrebnoj ustanovi.
03 ADAMLAR - ZOMBI - Pajdo glem, nije loše prošlo turski tako da na melodičnosti pesme.
04 RORY - IN THE BIBLE - Pesma i estetika odgovaraju mom senzibiletu, ako je ostatak pf kao ova pesma obećava sve.
05 MARIAH CAREY - FANTASY - Pa volim Maraju i ova pesma joj je odlična.
06 FREY - GAME BOY - Mmmmm baš finasto i mami ova pesma. Uboden manir.
07 CISSI - FRAGILE LIKE A BOMB - I ovo mi skroz na mestu, sviđa mi se kako ovo polufinale odmiče ređaju se dobre pesme.
08 SAM FISHER - THIS CITY - Nije me taklo kukumukukuku.
09 Dedublüman & Mavzer Tabancas - Belki - Zanimljivo u više pogleda. Mistični ambijent me zadržava.
10 ELIJAH WOODS - 24/7 365 - Slinci mi ispali evo.
11 EMINEM - MOCKINGBIRD - Ova njegova mi se ne sviđa.
12 BEARWOLF - VALKIRYIE - Pa lepo me dopingovala, dopalo mi se to što sam video.
13 JUDE KELLY - CLARANCE - Uff, baš šarmantno! Mega podrumara vidim, 5k pregleda lol!
14 PETAR BRKLJAČIĆ - IZGUBLJENI - Predvidiva domaća pesma.
15 LOREEN - CRYING OUT YOUR NAME - A i njene pesme sve liče jedna na drugu, šta da radim danas me ne oduševljava.
16 PARADE OF PLANETS - AVEC TOI - Fenomenalno! Uboden mi je živac pesmom i estetikom!
17 POPPY AMY LEE COURTNEY LAPLANTE - END OF YOU - Bome ovo polufinale grmi, očekivao sam i ova pesma. Dobra u svom žanru.
18 MILEY CYRUS - END OF THE WORLD - Tačno se čuje kako kopiraju zvuk Čepel Roun, al mene ovo odradilo jer generalno volim ove note. xD A i Majli srce za nju.
19 ĐIA - DAJ MI ZNAK - Kuvalo je dobro u uvodu jer ima taj prizvuk starog turbo folka, al refren mi nešto tu nije pogodio tačku.
20 ALEKSANDRA PRIJOVIĆ - MARŠ - Nije me nešto mrdnulo.
21 VIKI MILJKOVIĆ - MAHI MAHI - I ovo kao Goga, epic.

PRVO POLUFINALE:

1. Devito - Ego
2. Fea - Shades of blue

3. Phil Dust - Dance alone
4. Mette - Mama's eyes
5. Alan Walker x Sophia Somajo - Diamond heart
6. Dead Poet Society x The Warning - Hurt

7. Abraham Mateo x Ana Mena - Quiero decirte
8. Paloma Paris - Good boy

9. Emilie Nicolas - Easy
10. Eleni Foureira - Dokimase me
11. Cloudy June - Big girls don't cry
12. Måneskin - I wanna be your slave
13. Lø Spirit x Dabin x Kai Wachi - Hollow

14. Alexia Evellyn - Dark side
15. Tate McRae - Just keep watching
16. Natalia Doco - Decreto
17. Soad - Soldier side
18. Rammstein - Deutschland
19. Rylea Schade - Love like a tango

20. Goga Sekulić - Gaćice
21. Blackpink - Jump

DRUGO POLUFINALE:

1. Coldplay - Higher power
2. Sub Focus, Fireboy DML, Irah - Original don

3. Adamlar - Zombi
4. Røry - In the Bible

5. Mariah Carey - Fantasy
6. Frey - Game boy
7. Cissi - Fragile like a bomb
8. Sam Fischer - This city

9. Dedublüman & Mavzer Tabancas - Belki
10. Elijah Woods - 24/7 365
11. Eminem - Mockingbird
12. Bearwolf - Валькирия
13. Jude Kelly - Clarence

14. Petar Brkljačić - Izgubljeni
15. Loreen - Crying out your name
16. Parade of planets - Avec toi
17. Poppy, Amy Lee, Courtney Laplante - End of you
18. Miley Cyrus - End of the world
19. Đia - Daj mi znak
20. Aleksandra Prijović - Marš

21. Viki Miljković - Mahi mahi

Tintozo ovo ti je AI :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Znam, nazalost. :( A ono sto me nervira to sto su mi te AI pesme savrsene za mene i dopadaju mi se. Kao da sam ih ja sklapao po svom ukusu.
Ali sustina je ista da mi neki takav tip pesama nedostaje na FSC-u, a i na samoj Evroviziji gde se svremena na vreme pojavi po koja takva pesma.

Evo i mojih komentara. Za neke pesme nisam imao neke komentare, pa sam hteo da kombinujem sa ocenama, ali ipak sam odustao od toga.

PRVO POLUFINALE

01 DEVITO - EGO Dobra mi je samo zbog refrena, koji vadi pesmu. Generalno nisam za ovakve pesme.
02 FEA - SHADES OF BLUE Pesma je u sustini ravna, ali posto mi se dopada od samog starta, tako da mi ne smeta. U sustini mi se bas dopada.
03 PHIL DUST - DANCE ALONE Pesma mi je imala dosta potencijala da mi bude visoko. Strofe su mi bas dobre, ali neki delovi pesme (taj neki tehno deo, tako mi zvuci) mi kvare utisak. Tu oko refrena i posle. Ne znam. U nedoumici sam.
04 METTE - MAMA'S EYES Na prvo slusanje mi je bila najlosija pesma, ali nakon nekoliko slusanja se pomerila ka sredini. Rezime je takav da mi se strofe ne dopadaju, ali refren je dosta dobar. Kao da su dve pesme u jednoj. Da su strofe bolje, pomerilo bi se vise ka vrhu.
05 ALAN WALKER x SOPHIA SOMAJO - DIAMOND HEART Dobar aranzman uz dobar vokal. Bas je nekako ugodno za slusati.
06 DEAD POET SOCIETY x THE WARNING - HURT Ima energije, ali sasvim prosecna pesma.
07 ABRHAM MATEO x ANA MENA - QUIERO DECITRE Ovo je bas mlako. Jeste da je baladasto, ali opet mi fali malo energije. Ne mogu reci da mi se ne svidja, ali oni mi pevaju nekako nezainteresovano, pa sam i ja nesto nezainteresovan.
08 PALOMA PARIS - GOOD BOY Kraj pesme je izdvaja, da se malo vise istakne.
09 EMILIE NICOLAS - EASY Mislim da mi je ovo najvece razocarenje. U ovom aranzmanu, obliku mi se nesto ne svidja, a moglo je da bude najmanje za ocenu 9. Em ima malo teksta, a to sto ima mi se dopada, plus taj deformisan glas koji mi kvari utisak.
10 ELENI FUREIRA - DOKIMA SE Iskreno sam se iznenadio da cujem nesto ovako od nje. Uopste nije lose. Utisak mi je kao da je sa ovom pesmom htela da odaska energicnim, zavodljivim pesmama. Meni se generalno dopada, ali ne sad da sam odusevljen.
11 CLOUDY JUNE - BIG GIRLS DON'T CRY Iznenadjen sam da mi se ovo toliko dopada. Zanimljiv refren.
12 MANESKIN - I WANNA BE YOUR SLAVE Nisam neki njihov fan, ali ovo mi je sasvim ok. Dobro je.
13 LO SPIRIT x DABIN x KAI WACHI - HOLLOW Nisam za histericne glasove, ali ovde fino pase u refrenu, tj. ne smeta mi. Svakako mi je dopadljivo.
14 ALEXIA EVELLYN - DARK SIDE Njen glas i se uglavnom dopada vise od pesme, ali ovde je dobro uklopljeno. Gde mi se refren vise dopada, dok strofe malo zaostaju.
15 TATE MCRAE - JUST KEEP WATCHING Za sada mi je ok, ali ima potencijala da mi se vise svidi. Svakako je zavodljivo.
16 NATALIA DOCO - DECRETO Zaista pesma mi nije nista posebno, ali u ovom trenutku mi je prijatna za poslusati. Mislim da njen glas i ne-engleski doprinosi tome. Dosta je opustajuca.
17 SOAD - SOLDIER SIDE Ne znam ovu pesmu, ali mi se dopada. Njegov glas doprinosi tome.
18 RAMMSTEIN - DEUTSCHLAND Malo meksi zvuk, ali nije lose. Ovaj video je vise za gledanje, pa mozda generalno moze pomoci.
19 RYLEA SCHADE - DANCE LIKE A TANGO Nemam nesto posebno napisati. Sasvim mi je ok za poslusati.
20 GOGA SEKULIĆ - GAČICE Na prvo slusanje mi je bila dobra, ali sad mi se nekako vise dopada. Verovatno je to s godinama.
21 BLACKPINK – JUMP Volim ovako da poslusam nesto od k-popa. Tako da mi ovo odgovara. Nije lose.

DRUGO POLUFINALE

01 COLDPLAY - HIGHER POWER Ima svojih momenata, ne smeta da je cujem, ali ne bih se setio da je pustim.
02 SUB FOCUS, FIREBOY DML, IRAH - ORIGINAL DEN Ne prija mi trenutno ovakav zvuk, ali daleko od toga da mi se ne svidja.
03 ADAMLAR - ZOMBI Mislio sam da ce mi se ovo kasnije vise dopasti, ali ne. Postaje mi dosadnjikava, iako pesma nije ravna. Glas mi je, bar u ovoj pesmi, monoton i samim tim se i pesma izgubi.
04 RORY - IN THE BIBLE Ovde mi fali malo vise energije, ali mi je generalno dobra. Svakako mi se izdvaja, jer na ovom izdanju nedostaje taj tvrdji zvuk.
05 MARIAH CAREY - FANTASY Pesma mi nije bas za deset, ali volim da je slusam. Vokal je sve.
06 FREY - GAME BOY Pesma mi melodijski ide u istom ritmu, ali nije mi interesantna, pa je to problem.
07 CISSI - FRAGILE LIKE A BOMB Ugodno je slusati. Refren nije los, dopadljiv mi je. Da mi strofe vise drze paznju, bilo bi to jos bolje.
08 SAM FISHER - THIS CITY Ovde sam u dilemi. Fin glas, pesma dopadljiva, ali nekako mi ne funkcionisu zajedno. Dobro je, ali moglo je vise da ponudi.
09 Dedublüman & Mavzer Tabancas - Belki Drugacije je, izdvaja se, ali mi nije toliko, na dobar nacin. Mislim da mi monotonost u njegovm glasu doprinosi da mi pesma prodje ispod radara. Mada ovako, melodijski mi je dobra.
10 ELIJAH WOODS - 24/7 365 Ne znam. Lepuskasto, prijatno i to je to. Problem je u tome sto mi se ne izdvaja.
11 EMINEM - MOCKINGBIRD Ne znam zasto, ali sam bio ubedjen svih ovih godina da je ovo bilo i nisam imao nameru da saljem.
12 BEARWOLF - VALKIRYIE I nije tako lose kao sto mi se cinilo. Mozda mi je malo robusto u refrenu, ali mi je generalno dopadljivo. Uopsteno dobar kanditat za TOP 5.
13 JUDE KELLY - CLARANCE Nisam nesto za ovakve pesme, ali ova mi drzi paznju.
14 PETAR BRKLJAČIĆ - IZGUBLJENI Skoro pa savrseno.
15 LOREEN - CRYING OUT YOUR NAME Veoma dobro. Nista sad da mi se izdvaja.
16 PARADE OF PLANETS - AVEC TOI Ne znam da li mi se vise dopada zbog jezika (poslednjih mesecima sam u nekom francuskom modu) ili zbog pesme. Svakako je dobro.
17 POPPY AMY LEE COURTNEY LAPLANTE - END OF YOU Volim da slusam Amy Lee, jer mi je njen vokal savrsen za ovaj zanr. U sustini mi se veoma dopada, zamerka, tj. malo mi kvari utisak kada se ona zena, devojka u tamnoj haljini (treca po redu, ne znam kako se zove) “dere” (ne znam kak oda se drugacije izrazim).
18 MILEY CYRUS - END OF THE WORLD Nije mi bas nesto da mi je primetna, ali moze da prodje da ovako svira u pozadini.
19 ĐIA - DAJ MI ZNAK Ok je.
20 ALEKSANDRA PRIJOVIĆ - MARŠ Ja sam i dalje fasciniran kakav je bum napravila, a po nicemu mi se ne izdavaja od ostalih. Pesma je sasvim ok. Samo fino za poslusati.
21 VIKI MILJKOVIĆ - MAHI MAHI Isto kao i za “Gacice”.

Back