294. FSC - Kafansko veče

Previdio sam da podjela zadataka počinje u ponoć i otišao da spavam

Sad nema Alekse...

ZADATAK 5.Dance/Party hit - Kad kafana treba da se razgrne i podiže ritam - vreme je za dance hit koji šuri! Tražimo pesmu koja tera goste da ustanu I igraju zajedno. Može domaća ili strana, disco, funky, retro dance… bitno da ima ritam i vajb za dobru kafansku žurku. (Na primer: Vendi...)
Da malo pojasnim zadatak broj 5.

Mogu da se šalju svi žanrovi osim modernih pop pesama i žanrova koji se već nalaze u drugim zadacima. Ne morate se striktno držati ovih žanrova koje sam nabrojao. Za domaće pesme mislim da je manje više jasno. Strane pesme takođe dolaze u obzir ali je fora u tome da se pronađe pesma koja u sebi ima karakterističan vajb za balkanske kafane. Znači nešto što bi nateralo ljude da skoče kad je čuju, neki dobar i energičan bit. Pesme koje imaju brži ritam, pamtljiv refren, plesni beat itd ali nisu toliko produkcijski moderne.

Ooo, Aleksa49. Nastavlja tradiciju pobednik-organizator. 👏

I ja spadam u ovu grupu koje "ne mirisu" krajisnike. Nije mi problem poslati nesto tako, ali slusati, e to mi je ... Rado bih izbrisao taj zadatak. 😅 Problem sa tim pesmama je taj sto mi nisu nesto melodijski i manje-vise se svodi na glasno pevanje. Nekako mi je sirovo. Ali dobro. Verovatno ih nece biti puno, pa cu preziveti.

Ostalo je sve ok i sirok dijapazon ponude. 👍

Razmišljao sam o tome da stavim i zadatke - sevdalinke, starograske, tamburaške pesme. Odustao sam jer sam mislio da će mnogima biti težak zadatak, a ispade da vam je krajiški mnogo teži.

Ja bih izmenio i dodao da mogu da se šalju recimo i sevdalinke za zadatak 3. ako neko već ne može da pronađe krajišku. Ne znam da li to sme po pravilima?

Ako je Leo menjao u hodu vrv možeš onda i ti. Al ja sam se svakako odao komentarom šta sam dobio tako da ne moraš zbog mene prilagođavati jer svakako zbog toga ne bih učestvovao jer bi se znalo u kojoj sam kategoriji.

A, pa da, "na Paaaale preko ledina. Tamo živi, tamo živi moja jedina." 😂
Sećam se baš. To je onaj ludi FSC koji je mnogima od nas ostao najviše u sećanju. 😃 (Đuđa kafe)

Pa glupo je da se mijenjaju sad pravila. Ako neko dobije krajišku pjesmu šta je tu je. To je zadatak.

Back