294. FSC - Kafansko veče

Na kraju i bolje sto ne ucestvujem nemam pojma kako bi raspodelila poene 😂

Brutalno izdanje pogotovo prvo polufinale

Svaka cast ko je poslao Gordanu Stojicevic!!!!

Organizator je jedva glasao i žao mu je što svim pesmama ne može da dodeli poene.

Rok za glasanje u polufinalu je sledeći:

GLASANJE U POLUFINALU:

Početak: 18.11. u 08:00h
Kraj: 24.11. u 08:00h

Linkovi ka svim pesmama su drugom postu.
Srećno svima!
🍀

Ovo puta semafor bez crvene kategorije jer su zadaci takvi i nije neko lično kriv što je morao poslati nešto 🚦
Ima svega, sviđa mi se ovaj fsc, tipa u isto vreme su mi zeleni The Cure i Jurica Blažević, i Mimi Mercedez i Bora Drljača, jako šizofreno sa moje strane ali potrudio sam se da po svom ukusu od svega odaberem ono najbolje i što bih slušao u nekoj situaciji i pozeleneo sam ono što mi super, tako da svemu treba dati priliku! 😆

Prvo polufinale:

kafana-sto.webp

1. Aleksandra Prijović - Sve po starom
2. Halid Bešlić - Romanija
3. Jurica Blažević - Narkotik
4. Radiša Marković - Neznanka

5. Kaliopi i Željko Samardžić - Znam
6. Sinovi Manjače i Ćana - Brat i sestra
7. Militsa for you - Rarakija

8. Hanka Paldum - Crne kose
9. Dragana Mitrović - Vruća čokolada
10. Davor Badrov - Jedina

11. The Cure - Lovesong
12. Šaban Šaulic - Žal

13. Aleksandra Mladenović - Kamo sreće da se manje volimo
14. Saša Matić - Samo ovu noć
15. Jele - Komšinica
16. Gordana Stojićević - Pusti me da nađem srcu lek
17. Ella B - Ajkula
18. Stoja - Evropa

19. Milanče Radosavljević - Dao bih ovo malo života
20. Funky G - Kafana na Balkanu
21. Silvana Armenulić - Rane moje
22. Knez - Dal si ikada mene voljela

Drugo polufinale:

kafana-dunav-krenula-pjesma.webp

1. Magazin - Kako sam te voljela
2. Milica Pavlović - Baja Papaja

3. Sinan Sakić - Ej, od kad sam se rodio
4. Milena Ćeranić - Nedostajanje moje
5. Bora Drljača - Otišla je Danijela
6. Mimi Mercedez - Kleopatra

7. Seka Aleksić - Umri do zore
8. Louis - Kolo ljubavi
9. Danijela Martinović - Što sam ja, što si ti
10. Sin od oca Gliše Predrag Kretić - Uspio sam zemo

11. Rođa Raičević - Zar je važno ko je kriv
12. Džidža - Pare proklete
13. Indy - Bato bre
14. Scooter - How Much Is The Fish?
15. Milko Kalaydzhiev - GSM

16. Vesna Rivas - Didulidu
17. Lepa Brena - Boliš i ne prolaziš
18. Ljilja Bela - Djido
19. Goci bend - Vakcina

20. Dobar loš zao - Žurka
21. Džej - Imati pa nemati
22. Vera Matović - Miki Milane

Evo malo i komentara posle sto godina. :)
Generalno (očekivano) volim ovo izdanje.
Pošto nisam dovoljno pametan kako da glasam tražiću pomoć od žene i njeno mišljenje jer znam da ovakve pesme voli i više nego ja.
Zanimljivo mi je da bi za veliki broj pesama rekao da su već učestvovale, ali eto izgleda da ipak nisu.
Čak 8 izvođača sam nekada slao na FSC, a mnogo je mali broj pesama koje nisam čuo.
Aleksi pohvale za dosadašnju organizaciju, a forumašima na pesmama i trudu da možda pošalju i nešto što nije njihova šoljica čaja.

Prvo polufinale:

1. Aleksandra Prijović - Sve po starom - Kada sam je prvi put video u ZG bio sam siguran da biti velika zvezda. Doduše očekivah malo drugačiji žanr, više narodno, dvojkaški, ali zna se šta prolazi i šta je za biznis dobro. One prodate arene, pregledi govore sami za sebe dovoljno.. (9/10)
2. Halid Bešlić - Romanija -
Uvek sam ga voleo, čak i na FSC slao. Samo za tebe Beograđanko mala i Ja bez tebe ne mogu da živim volim još više od Romanije. O Halidu dovoljno govori da mi je nekako bio drag više kao osoba i pojava nego kao muzičar. (10/10)
3. Jurica Blažević - Narkotik -
Ako se zezamo onda je za 12. Jurica Blažević nebitan na svom nastupu pored ovog batice koji je izgledao krenuo na rejv i zalutao ovde. (8/10)
4. Radiša Marković - Neznanka -
Volim ovakve pesme. Prava za kafanu i karirani stolnjak. Voleo bih da je vidim u finalu. (10/10)
5. Kaliopi i Željko Samardžić - Znam -
Lepa je pesma. Stvarno jeste. Nisam je čuo ranije. Žao mi je što mi na Samardžića nije prva pomisao bezbroj top pesama nego to što je jedan jako dobro plaćen ćaci. (5/10)
6. Sinovi Manjače i Ćana - Brat i sestra -
Krajiška klasika. Obavezan materijal za početnike u toj vrsti muzike. Dobro je. Doduše nemam sestru, ni u bližoj, ni u široj familiji. Jednstavno nešto što je nemoguće, ali je tako. Tako da me malo manje rade pesme o bratsko-sestrinskoj ljubavi. (8/10)
7. Militsa for you - Rarakija -
Skroz kapiram da je i zašto nekome ovo dobar hajp (Pokahontas, Storm), ali meni stvarno nije. Sorry (2/10)
8. Hanka Paldum - Crne kose -
Jedino bolje od ove pesme je verzija koju izvodi Katarina Živković. Možda jeste malo previše uobičajno, ali ovo je pesma koju naručujem u kafani, prvo ovo pa idemo dalje. Moram pomenuti i Željka, verovaćemo ti i da je skor u EL 0-11, a ne ovo sada kako jeste. OBRADOVIĆ ŽELJKO! (∞/10 ili 11/10)
9. Dragana Mitrović - Vruća čokolada -
Ovo je tako dobro izvučeno iz naftalina! Bravo za to! (9/10)
10. Davor Badrov - Jedina -
Dobro, ali meni ne ostavlja neki utisak. Više volim njegove druge pesme. (6/10)
11. The Cure - Lovesong -
Korektno, može biti veliki adut pesmi što se totalno razlikuje od 90% pesama. Može se poslušati. (6/10)
12. Šaban Šaulic - Žal -
Odlično je nema šta. Meni iskren da budem Žal i Šadrvani dosadili više. Snimio Šaban preko 600 pesama, a ove dve na nos da izađu, kao da čovek ništa nije drugo radio celog života. (8/10)
13. Aleksandra Mladenović - Kamo sreće da se manje volimo -
Gotivim Aleksandru, ali ovo mi je nešto što nije definisano od nje. Treba da radi pesme u kojima je najbolja, ovo je da budem raspoložen pa kažem ok. (5/10)
14. Saša Matić - Samo ovu noć -
Stvarno ima neverovatne pesme! Nije ni ovo izuzetak. Možda ne moj lični favorit, ali svakako fenomenalno! (9/10)
15. Jele - Komšinica -
Nije ovo ta "Krajiška" koju ja volim. Uzeću ipak u obzir da su oni koji su dobili taj zadatak malo (malo više) bili ograničeni u izboru. (6/10)
16. Gordana Stojićević - Pusti me da nađem srcu lek -
Jako lepo, pravi narodnjak. Možda će biti problem da se pesma istakne u konkurenciji drugih sličnih pesama, videćemo.. (8/10)
17. Ella B - Ajkula -
Koliko ja volim ovu pesmu! Bravo za izbor! Za mene jedna od himni devedesetih i jedna od prvih pesama za koju sam čuo, a da se nisam sećao kao klinac. (9/10) jaka 9
18. Stoja - Evropa -
Imao sam priliku da upoznam Stoju dok sam živeo i radio u Novom Sadu, vodio me kolega u Titel. Žena je jetra od čelika samo bih to rekao. Shvatam i da je ovo nekome dobar đir, meni je malčice previše vašarski, a ipak Šapčani vole vašare, tako da ono tu su neka šizofrena cepanja. (8/10)
19. Milanče Radosavljević - Dao bih ovo malo života -
Išao sam kao srednjoškolac često u "diskoteku" Gejak u Mišaru. Više zbog moje "prijateljice" Suzane nego što volim da se krećem po takvim mestima, pogotovo sa 17/18 godina. Tamo je jedan vikend pevao Milanče, jedan Zorica Brunclik, a treći vikend je neko popunjavao. Mogu samo reći veliki gospodin i pesme su mu odlične, i iznenadili bi se koliko je dobra atmosfera na nastupu Milančeta. (9/10)
20. Funky G - Kafana na Balkanu -
Ko je mojih godina (plus minus dva) će potvrditi koliko je ovo bio hit. Jedno vreme se nije moglo živeti od ove pesme po izlascima. Od šire familije Đogani ne znam ko je bolja pevačica (Anabela, Vesna, Slađa ili Natalija) bukvalno ih volim sve. (9/10)
21. Silvana Armenulić - Rane moje -
Kafana Šumadija u Šapcu sa onim kariranim stolnjacima, 80% pesama su bile Toma/Silvana/Ipče. Jako lepa pesma, apsolutno ne mogu ništa drugo reći. Tema pogođena 100%. (9/10)
22. Knez - Dal si ikada mene voljela -
Ovo je pravi masterpiece, najgenijalnija domaća pop pesma svih vremena. Ova pesma pa 20 mesta prazno. Teško je za svakog muzičara kada rano u karijeri ima numeru koja je toliko bolja od svake predhodne i buduće. (10/10)

Prosečna ocena 7,86

Drugo polufinale:

1. Magazin - Kako sam te voljela -
Gotivim ovaj stari Magazin, kao za neke druge pesme mislim da će im baš odgovarati što su na ovom izdanju. Malkice su mi muzički delovi predugi, ali to će verovatno profesor Tinte da kazni. (6/10)
2. Milica Pavlović - Baja Papaja -
Iskreno meni jedna od najlošijih njenih pesama. Ako uzmem u obzir da je nulta ćacika onda to nije dobro. (6/10)
3. Sinan Sakić - Ej, od kad sam se rodio -
Iskreno za moje uši ovo je previše i preteran narodnjak. Verovali i tako nešto postoji. Uvodni rif je odličan, ali Sinanov glas nikada nisam baš mogao da podnesem kako verovatno neko može. (7/10)
4. Milena Ćeranić - Nedostajanje moje -
Mislim da je Milena imala mnogo veći potencijal u odnosu na ono što je uradila u karijeri. I dalje je poznata po Dvadesete Gazim i Farmi, a pošteno rečeno novije pesme joj uopšte nisu loše, naprotiv. Meni je ovo vrlo dobro! (8/10)
5. Bora Drljača - Otišla je Danijela -
Ovo je prava "Krajiška" koju volim. Rodom je iz krajeva odakle je moj otac, u njegovom zavičaju je ovo nešto što se čuje svakodnevno. Poznavao sam Boru i njegovu porodicu. Čak smo mu moj kum i ja bili na sahrani, bio je dobar čovek (možda malo priprost), ali totalno neiskvarena duša. (10/10)
6. Mimi Mercedez - Kleopatra -
Koliko je loš bio PZE25 najbolje govori da je Mimi sa svojim "glupostim" bila relevantna. Ovo je loše (najblaže rečeno). Neće biti jedinica samo na vizuelni utisak. (2/10)
7. Seka Aleksić - Umri do zore -
Nije za poređenje sa Sekom iz ranih 00. Može, ali i ne mora. (6/10)
8. Louis - Kolo ljubavi -
Kakav muzičar i umetnik. Voleli ili ne svakako je bio unikatan. Ja volim njegove pesme i ovu. (9/10)
9. Danijela Martinović - Što sam ja, što si ti -
Treba biti iskren pa reći da je Hrvatska za pop muziku u bivšoj Jugi bila na drugom nivou od ostalih. Manje više tako je i danas. U Srbiji postoji max 5 pravih pop pevača/pevačica. Slatka je Danijela. (8/10)
10. Sin od oca Gliše Predrag Kretić - Uspio sam zemo -
Od "krajiških" volim ovu podgrupu koja govori o odlasku u tuđinu. Ima tu šta da se probere. Malo vuče na neke Bajine pesme sa kraja 90ih i početka 00ih. (8/10)
11. Rođa Raičević - Zar je važno ko je kriv -
Mislim da nikada nije doživeo priznanje kakvo zaslužuje, ni za života, ni posle smrti. Mada budimo pošteni Rođina muzika nije za svakoga i nije za svaki momenat.. Možda bi mi u nekom drugačijem trenutnku života ova pesma više prijala.. (8/10)
12. Džidža - Pare proklete -
Bolje da joj tata učestvuje. Nije krš nivo Mimi, ali nije ni daleko. (4/10)
13. Indy - Bato bre -
Jedno nepopularno mišljenje na forumu. Od sestara Aradinović uvek i svuda Indy. Edita možda jeste donekle seksipilna, ali starijoj seki može samo kofere da nosi. Ovo je bio takav hit, da jednostavno ne može manja ocena. (10/10)
14. Scooter - How Much Is The Fish? -
Prava vožjnica! Orginalan i dobar izbor. (7/10)
15. Milko Kalaydzhiev - GSM -
Izgleda da još neko osim mene i Chode prati rad Duleta Duška Krtole. Mirko jedan veliki gospodin iz naše komšijske Bugarske. Takođe su mi noviji radovi isto iconic kao ovaj! Milko PFK! (9/10)
16. Vesna Rivas - Didulidu -
Bolje da ide na Farmu ili koji god da sada postoji reality, Šipovo je takođe zanimljiva opcija. Nije za mene. (3/10)
17. Lepa Brena - Boliš i ne prolaziš -
Mislim da je ovo jedina Brenina pesma koju volim i ako je spot jako jako cringe. (9/10)
18. Ljilja Bela - Djido -
Ovo mi je nešto kao mlađa sestra Stoje. Slično, ali za stepenik lošije. (6/10)
19. Goci bend - Vakcina -
Ako izuzmemo da su nastupali na Svesrpskom saboru u Sremskoj Mitrovici gde se Vojvodina brani od ne znam koga i da su ćaci parekselans ovo je dobro. Ne može mnogo bolje u svom žanru. (8/10)
20. Dobar loš zao - Žurka -
Iz nekog razloga koji ni meni nije poznat nikada nisam gotivio ovu pesmu od svih hitova devedesetih. Ne može se reći da nije ritmično i da ne vozi, pogotovo kad DJ pusti neku dobru obradu i kad cepa. (8/10)
21. Džej - Imati pa nemati -
Apsolutna legenda! Čovek ima fantastične i vanvremenske pesme. Jedina pesma koja mi pada napamet, a da je bolja od ove je Nedelja! (10/10)
22. Vera Matović - Miki Milane -
Dobra je sprdnjica pesma. Jedno vreme pre nekoliko godina kada se ova pesma povampirila sva deca u vrtićima i školama su je pevala. Moje dete je znalo Miki Milane, a nije znao dečije pesmice. Osim što je gotivica, onako muzički mi je ništa spec. (7/10)

Prosečna ocena 7,23

Last edited:
Sivi me bacio pod voz u jednom komentaru, ali je oprošteno pošto je pesma pohvaljena 🙏

Prvo polufinale:

Na-vodi-kafana-baner-424x306-1.gif

1. Aleksandra Prijović - Sve po starom - Pesma zvuči bogato, baš je bogat narodnjak. Nije me nešto ganula, čuo sam bolje njene pesme.
2. Halid Bešlić - Romanija - Ovo je pesma koju svi vole da čuju, bar takav utisak ja imam. Istog mišljenja ko i za Prijovićku da je bogat narodnjak, puno elemenata u samoj muzici. Ali neuporedivo bolje u odnosu na nju.
3. Jurica Blažević - Narkotik - OVO! Znači, opsednut sam ovom pesmom i to bih proglasio himnom izdanja.
4. Radiša Marković - Neznanka - Ovo baš onako pristojna starogradska pesma, onako za gospodu u odelima i sa vokabularom. Zapevam kad čujem, pevljiva je.
5. Kaliopi i Željko Samardžić - Znam - Dva penzionera ispred Vojvođanske Banke i skontali su se posle 6 decenija da su trebali da imaju seks u mladosti.
6. Sinovi Manjače i Ćana - Brat i sestra - Ćanin glas kad čujem ozarim se, pesma odmah zvuči primamljivo, al ova gospoda su mi ko volovi pred priplod kad namirišu kravinu gospođicu.
7. Militsa for you - Rarakija - Ovo je odlična pesma da kad nam se ide u wc u kafani da se popravimo pa pustimo dok smo u kabini i na blic pričamo o važnim životnim dilemama, al sve sa cupkanjem.
8. Hanka Paldum - Crne kose - Ovo je jedna prelepa kompozicija pre svega i mislim da niko bolje ne može da interpretira do sama Hanka.
9. Dragana Mitrović - Vruća čokolada - Ovo sam čuo naravno, al nije kod mene baš zaživela kao hit koji bih pustio da me drmne.
10. Davor Badrov - Jedina - Ovo je garant ukradena neka pesma iz Grčke ili Turske oseti se. Šta znam, previše strejtaški.
11. The Cure - Lovesong - Dovedeni nečiji gosti iz inostranstva kod studenta Filozofskog, nije znao gde da ih odvede pa reko aj kad ste već u Srbiji da vas sprovedemo kroz Skadarliju. Naravno, samo su ih otrovali od alkohola i vratili u pajdo gajbu.
12. Šaban Šaulic - Žal - Nije mi baš legla ova pesma, ne pronalazim se u ovim emotivnim pukotinama.
13. Aleksandra Mladenović - Kamo sreće da se manje volimo - E pa razmrdalo me ovo, ne znam ovu pesmu, a nije da mogu i pevačice da se setim da li je znam.
14. Saša Matić - Samo ovu noć - Malo mi je dugo trajala pesma koja mi je ujedno i dosadna.
15. Jele - Komšinica - Ove violinice me mrdaju, al opet mi je nekako nedotična jer ja ne bih muvao komšinicu, al za komšiju bih pevao neku drugu pesmu.
16. Gordana Stojićević - Pusti me da nađem srcu lek - I ovo isto kao Hanka Paldum, jako duboka kompozicija.
17. Ella B - Ajkula - Ovo mi je više fazon kućna žurka zagrevanje pred odlazak, dok se ne dobijemo žestoko da možemo da izdržimo kafanu. Al ok, shvatiću je kao pesmu za zagrevanje pred kafanu.
18. Stoja - Evropa - UUu a ovo kad krene ljudi polude i ja sam poludeo sada, tako da Stoja je najjači kalibar i to je naprosto tako.
19. Milanče Radosavljević - Dao bih ovo malo života - Ovde mi se dopada instrumentalizacija, iako je demode oseti se to staro bogatstvo. Ima mi smisla pesma, malo slabije me radi al razumem poentu.
20. Funky G - Kafana na Balkanu - Pa ovoj pesmi opraštam zbog naslova i teme pesme, to odgovara, ali isto mi je kategorija zagrevanje ko Ella B. Volim ovu pesmu, to sam okačio na FB kad sam se prvi put u životu napio.
21. Silvana Armenulić - Rane moje - I ovo mi je kategorija legendi, vrlo vrlo milujuća pesma.
22. Knez - Dal si ikada mene voljela - Totalno nema veze s kafanom, bar meni možda je neko našao smisao. Čak mi ne ide ni sa Ellom B i Funky G u kategoriji, nije baš da mrda ova pesma.

Drugo polufinale:

kafana-na-vodi-za-preradu.gif

1. Magazin - Kako sam te voljela - Kontam lepotu pesme, kažem ja i to svom dragom. Al naprosto ko grom da me udara, ne uživam kao i ti, oprosti mi. I onda krene fake rasprava na konto ove pesme kako ja nešto krijem.
2. Milica Pavlović - Baja Papaja - Prosek za sve do sad što sam čuo, nisam očekivao ovaj izbor pesme.
3. Sinan Sakić - Ej, od kad sam se rodio - Iiiiiiiiiiii ova Sirija kad krene ja znam da je vreme da budem van svesti i da svi prisutni su takođe ubačeni u taj element!
4. Milena Ćeranić - Nedostajanje moje - Pa nije mi se dopalo.
5. Bora Drljača - Otišla je Danijela - Ova pesma mi budi prelepa osećanja i tetka mi se zove Danijela, tako da pesma ima posebno mesto.
6. Mimi Mercedez - Kleopatra - Naš diler droge večeras, poštujem što ste došli jer bez vas ne bi bilo piramide od spida koja je potrebna da izguramo veče s toliko alkohola!!!
7. Seka Aleksić - Umri do zore - E ova pesma mi je odlična od Seke, baš cepa!
8. Louis - Kolo ljubavi - I on je legenda, al ova pesma me zaista nije pogodila ni u koju tačku.
9. Danijela Martinović - Što sam ja, što si ti - Ne znam da li u hrvatskim kafanama puste ovo, al čak i mogu da zamislim da se u jednom trenutku zapeva. Ima taj refren koji je sličan vajbu tom. No, volim pesmu, slušao sam je mnogo puta u životu.
10. Sin od oca Gliše Predrag Kretić - Uspio sam zemo - Prvo ovo ime Sin od oca Gliše Predrag Kretić mi je kao da predaješ CV za rad u Auto Školi, on tako izgleda kao klasičan Ćaci koji traži nekog da zajebe, voli da šmrče, nađe par ribica, tako provodi se. Drugo, šta znači naslov pesme Uspio sam zemo?? Jako sam zbunjen, al i to je neka reakcija.
12. Džidža - Pare proklete - Ovo mi je skandalozno loše, čak ni koreografiju ne zna da spremi.
11. Rođa Raičević - Zar je važno ko je kriv - Pa lepo je ovo zvučalo. Nisam baš upoznat s njegovim opusom muzike.
13. Indy - Bato bre - E ovde je baš ubola hit za sva vremena, ne znam osobu koja nije mrdala uz ovo. Komentar sa yt: Da sam na mestu ovih nasih sto prave pesme za Eurosong napravio bih pesmu na ovaj fazon za Indi, razvalili bi na Eurosongu, ubedljivo pobedili. I doveli takmicenje u Beograd ponovo , ja razmišljam u fazonu pa dobro je rekla.
14. Scooter - How Much Is The Fish? - E i ovo mi je kao ljude iz Berlina da smo doveli u Skadarliju, samo što ove ništa ne može da uradi jer su imuni na drogu i alkohol.
15. Milko Kalaydzhiev - GSM - Hahaha, nisam znao za ovo ali sam oduševljen!!!
16. Vesna Rivas - Didulidu - Mene osvaja ova koreografija i kurcožderski pogled kojim šacuje kameru! A mrdnula me pesma iako melodija zvuči kao traka kad se umota u kaseti.
17. Lepa Brena - Boliš i ne prolaziš - Ovo mi dođe nekako previše ozbiljno nakon svega što sam čuo. Al nisam nešto ovu pesmu zapamtio.
18. Ljilja Bela - Djido - Ja kačio u temi Ljilju Crnu, evo ima i Ljilja Bela. Iskreno, nikad čuo pesmu ni za nju! Ima smisla za ovaj epic folk sound.
19. Goci bend - Vakcina - Kombinacija Paco Raban, šljivovice i meke drine prožeto političkom temom za stolom.
20. Dobar loš zao - Žurka - Znam pesmu napamet jer uvek ide kad bi se puštale 90te, al uvek me je i slabo radila od tih.
21. Džej - Imati pa nemati - I ovo je suv kvalitet, no ja nemam specijalna osećanja prema pesmi.
22. Vera Matović - Miki Milane - E a ova pesma me uvek ozari! Zapravo, Vera Matović me uvek ozari, baš je Dolly Parton iz kafane!

E da bacim i ja koji komentar nakon 100 godina. Ajmo prvo prvo pf

1. Aleksandra Prijović - Sve po starom
Slušao sam baš Prijovićku prije par godina, išao na koncert i zamjerio joj što nije pjevala Placebo a neke je vrtila po 3x. Ova mi je lijepa, ali ne i jedna od najboljih njenih. Ne radi me previše.

2. Halid Bešlić - Romanija
Uf, sva sreća pa sam u avgustu bukvalno par dana prije odlučio da odem na njegov koncert u Banjaluci, reko', volim njegove pjesme, Beograđanku pogotovo, moram da ga čujem uživo. Kad ono, na kraju mu to bi poslednji koncert. Pjevačina i ljudina, sat i po koncerta a znao sam sve pjesme. Ova mi je odlična a ipak mi nije, ja mislim, ni u top 5 njegovih. Svakako, kvalitet.

3. Jurica Blažević - Narkotik
RENOME, jbt! Za publiku a pogotovo za ovog lika što đuska u publici 112 poena!

4. Radiša Marković - Neznanka
Odlična baš, hvala Aleksa na ovoj temi jer ne znam da li bi se iko ikad sjetio da pošalje ovu umjetnost na neki drugi FSC. Ja prvi, naravno, ne bih, a volEm.

5. Kaliopi i Željko Samardžić - Znam
Dobri pjevači, njega sam slušao jedne godine ovde za Novu godinu i nije baš mogao da iznese cijeli koncert uživo, ne znam je li sad bolje stanje. Fina je pjesma, ali u ovoj konkurenciji me nije baš oduševila, a ne sjećam se da sam je nekad ranije uopšte i čuo.

6. Sinovi Manjače i Ćana - Brat i sestra
Asadfghjdkl izvinite ovo sam otkucao dok sam brisao suze sa tastature dok sam ponovo slušao pjesmetinu. I kamen bi zaplakao na ovo, nema svadbe i veselja da neko ne naruči ovo. A i za praznike je uvijek ova aktuelna. Hvala Bogu na Stanojki Bodiroža Mitrović.

7. Militsa for you - Rarakija
Ovo bi pobijedilo ili bar bilo u vrhu na finskom izboru za ESC jer vuče na Cha Cha Cha. Zanimljivo, ali ne moja čašica rakije sad, iako vozi. Ne bi me čudilo da je i pokušala na PzE sa ovim.

8. Hanka Paldum - Crne kose
Klasik baš, čuo sam je u milion tuđih izvedbi i svaka je lijepa, iako nije sad da me obara s nogu, ali svakako klasik za svadbe i kafane.

9. Dragana Mitrović - Vruća čokolada
Naravno da sam i ja pročitao Mirković. I ovo sam čuo na Kafanskom kvizu sigurno, vole da vrte ovaj treš (ne mislim ovo uvredljivo naravno jer svi znaju da i ja volim takav treš). Dobar je gas, ali nije pjesma koju bih ja pustio na nekoj žurci.

10. Davor Badrov - Jedina
Ovo mi je baš poznato, da li znam original (ako je ovo obrada), ili sam slušao ranije, ali kad sam vidio njega i ime pjesme, nisam povezao da je ova pjesma. Muška srceparajuća napaćena pjesma, može da je pjeva i Dinča, i Peđa Medenica i jedan od Blizanaca Jovanović itd. Nije loše.

11. The Cure - Lovesong
Nije ovo moja čašica rakije svakako, ne samo na ovom FSC nego i inače, pa mi vjerovatno ne bi ostalo u uhu ni na nekom drugom izdanju.

12. Šaban Šaulic - Žal
Kao i za Halida, pjevačina sa karijerom gdje ne znaš koji hit je bolji od kojeg. I kod njega imam bar 5 koje volim više, ali ova je isto fina, iako mi nije baš omiljena, malo mi je dosadila i mislim da su neke njegove zaslužile veću slavu nego ova, ali dobro.

13. Aleksandra Mladenović - Kamo sreće da se manje volimo
Simpatična ljubavna pjesmica, nemam neke zamjerke, ne smeta mi i nije napadno, kao što znaju biti neke slične ovoj.

14. Saša Matić - Samo ovu noć
I ovaj čovjek ima gomilu sjajnih pjesama, ova mi je dobra baš. Prvi CD koji sam ikad kupio bio je njegov, tamo 2001, čini mi se. Kada ljubav zakasni i te pjesme(tine).

15. Jele - Komšinica
Komšinice, dobra ti je kafa... Ali nisam ja zbog kafe došao heheh (Bora Drljača meme) E ovo ja za neki šator na selu uz muziku - sintisajzer uživo i vokalizovanje smotOoOoOoO... Ko je bio ispod šatora uz takav bend, zna na šta mislim.

16. Gordana Stojićević - Pusti me da nađem srcu lek
Prelepo Goco! Glas i emocija za 10. Uvijek se sjetim koleginice s posla koja je mislila da je tekst "pusti me da nađem srcule"

17. Ella B - Ajkula
Mrzim što mi je asocijacija na ajkulu Joca Ajkula. Ali ako niste znali, ako se ikad susretnete sa ajkulom, gledajte je direkt u oči, valjda je to ubije u pojam i pobjeći će. Jocu, već, ne znam kako da izbjegnete ako ga vidite ispred sebe. A Ella, baš klasik klupski hit. Nije mi nikad bila među omiljenima ali može.

18. Stoja - Evropa
Ijao, Institucija! Ovo baš napravi lom u izlasku, kafani, slavljima. Maherka za takve pjesme, iako ima i par sporijih koje grme.

19. Milanče Radosavljević - Dao bih ovo malo života
Ja jednostavno obožavam ovakve pjesme i da sam ja organizovao, samo bi se ovakav fazon slao. Sledeća kafanska tema mora u 2026. biti.

20. Funky G - Kafana na Balkanu
A jesam volio Funky G kao dijete, iako sam više Đogani volio, zbog Vesne prije svega. Ovu pjesmu sam kačio na FB i MSN te davne 2008. godine i baš mi je bila super, a ako niste znali, i Marta Savić je obradila ovu grčku originalnu pjesmu (Hristina Koletsa - Ekthi aisthisi), i zove se Kompleksi. Haha. Opet, ima FG boljih od ove ali ova mi je nostalgična isto.

21. Silvana Armenulić - Rane moje
Kako umirujući i lijep glas, stvarno je bila ikona. Odličan izbor, prava kafanska.

22. Knez - Dal si ikada mene voljela
Da izvini pošiljalac ali ja dok slušam ovo samo razmišljam o onom čuvenom začaranom krugu: da l' si ikada ➡️ mene voljela ➡️ kao tebe ja ➡️ da l' si ikada ➡️ mene voljela ➡️ kao tebe ja...
Ovo je redovno na svakom Kafanskom kvizu i da se pjeva i da se pušta, Knez legenda nije morao da snimi ništa više, ova mu je dovoljna.

Back