295. FSC - Battle of the Bands!

1000041995.webp

Pozdrav svima i dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Verujem i nadam se da će nam svima biti lepo.

Pravila ste već videli, ponoviću i ovde da dueti nisu dozvoljeni. Ne dopuštam ni varijacije tipa bend sa bendom duet. Samo ono što piše na baneru to su pravila.

LINK SA SPISKOM PESAMA KOJE SU VEĆ BILE

Prijave počinju od 17:00. Rok za prijave je 29.11.2025 od 17:00 do 05.12.2025 u 10:00.

Attachments

Last edited:
Prošao
stranger things wink GIF by netflixlat

Moji poeni.

1. Pf
8p Jamaron - Utíkám (16)
5p Avion Travel - Dormi e sogna (19)
3p DOLLA - CLASSIC (21)
2p Sugababes - Get Sexy (22)
1p Smith & Thell - I feel it in the wind (24)

2. PF
8p Aly & AJ - Joan of Arc on the Dance Floor (3)
6p Roxette - Anyone (5)
5p Medeni Mesec - Božije suze (7)

Drugo polufinale mi je toliko izdominiralo u odnosu na prvo da bi recimo Shaft - Mambo Italiano koji su mi 11., u prvom polufinalu bi bili na 2. mestu, a Le Vibrazioni - In una notte d'estate koji su 13., u prvom bi bili na 3. mestu. Da je kojim slucajem Jamaron prosao u finale po propoziciji bi morao da dam bar 1p, a inace bi dobili nula poena zbog jake konkurencije. A u suprotnom nekog bih morao ostaviti bez poena. Mislim da mi nije nikad bila ovakva razlika po TOP poenima.
Cestitam finalistima!!! A i organizatoru sto je uspesno priveo kraju predstavljanje finalista (zamerka sto nisam u finalu).

Moja pesma ispala, skoro svi visoki poeni ispali.
Ovi bend bendovi koje forum voli stvarno nisu za mene. 🤣
Ali avaj dosta sam ove godine i prolazio i dosta bilo vrhunskih pobednika i top pesama u vrhu fsc. 😁

Ne mogu da verujem da su ispali Haute&Freddy. Probao sam da prijavim istu pesmu i bila je zauzeta i odmah sam zbog zvuka i estetike pomislio da bi to mogao biti Bebi. Užas, ta i pesma koju je poslao Shum su mi najbolje dve pesme izdanja.

Trebalo je da prođu i Killy, Marko, Storm, Tetsujin.

Meh, nadala sam se finalu. :confused: Mada ajde, barem za promenu ovaj put nisam pri dnu. :LOL:
Duže vreme nisam slala nešto na italijanskom i setila sam se ove pesme poslednjeg dana, bukvalno u minut do dvanaes. Tako da sam, sa druge strane, za razliku od prošlog, ovaj put baš zadovoljna svojim predlogom.

Ispali su mi Roxette koji su dobili 3 poena i još poneke, za koje nažalost nije bilo mesta, a od kojih su neke završile baš nisko, tipa Lovex.

Čestitke prolazicima, većina zaslužena. Doduše, nisam stigao da ispratim prvo pf detaljnije, ali videću kad budem slušao finale.

E sad, apropo pesme koju sam poslao-iskreno očekivao sam jednocifren broj poena, pa mi je ovo još i ok. A komentari... Ne ljutim se, svako ima pravo na mišljenje, potpuno ledžit, ali nakon svega što se ovde gledalo i slušalo, odnosno pojavljivalo, reći da je nešto najgore što je ovde viđeno, malo mi je too much. Da, pesma jeste cheesy, možda banalna kako je i Bebi komentarisao npr, daleko od bilo kakvog remek-dela, ali jednostavno se ne može okarakterisati kao nešto najgore. Na kraju krajeva, imao sam dosta izbora, pa kako mi prva prijava nije prošla, odlučio sam da ovom pristupim malo "neozbiljnije", obzirom da odavno na FSC ne učestvujem sa bilo kakvim rezultatskim ambicijama, već isključivo iz ljubavi prema muzici i otkrivanju nečeg novog. Kako god, prihvatam izvinjenje od @Pokahontas i isto javno uzvraćam i njemu i svima onima kojima je bilo negledljivo i neslušljivo, nadam se da ste makar prekinuli pesmu na pola ili manje i poštedeli sebe muka. Toliko na tu temu, puno sreće svim finalistima. ❤️

Ništa novo. 🥹
Ako ne računam domaćinsko 290. izdanje u kome sigurno ne bih bio finalista, poslednje moje finale je bio još Podrumovizija (286. FSC).
No, konačno da se razbije ta monotonija i da zapadnem u prvo polufinale posle 100 godina, pa makar i kao gubitnik. 🙏 Pesma koju sam poslao mi je sigurno jedna od omiljenih sanremovskih svih vremena i još je iz 1998. godine (Boxy, Tinte i Leo to verovatno znaju još kada smo tokom korone pravili sva ta gledanja i glasanja). Na prvo slušanje mi je tada bila hororična, a kasnije sam baš zavoleo tu njenu mističnost i neko oponašanje sna.

Meh, nadala sam se finalu.
Duže vreme nisam slala nešto na italijanskom i setila sam se ove pesme poslednjeg dana, bukvalno u minut do dvanaest. Tako da sam, sa druge strane, za razliku od prošlog, ovaj put baš zadovoljna svojim predlogom.
I treba da budeš zadovoljna! Pesma je sjajna (znam je naravno odavno) i ovo mi je jedan od omiljenih bendova (slao sam ih već na FSC i ja). Šteta što nismo bili zajedno u polufinalu. 🙁

Čestitke finalistima! Na prvu loptu gledano, ima dosta jakih pesama tamo.

Baš mi je prijao ovaj FSC; puno dobrih pesama koje sam sačuvao na plejlisti. Nisam ni ovoga puta uspeo da uđem u finale, mada to nije ni toliko bitno. Ovu pesmu mnogo volim iako ne spada u najveće hitove Roxette-a. Spot je inače bio zabranjen na MTV-u u Evropi i Americi jer na kraju pokazuje "pokušaj samoubistva..." Mislim da je i na YT bio blokiran, pa je onda neko vreme stajalo upozorenje; sad vidim da ni toga nema... Možda i otuda nešto manji broj pregleda (što je omogućilo da se ispuni kriterijum za ovaj FSC < 20 mil). Nažalost nemam vreman da napravim finalnu rekapitulaciju, ali rezultati će brzo, pa i nije toliko neophodna. Do nekog sledećeg godišnjeg odmora ili, daleko bilo, bolovanja, vidimo se. 😘

Back