Vauu. Nisam ocekivao da ce neka pesma da pobedi lagano. I to jos Filhy.

Nije pobedjivao godinama, a sad ove godine je nezaustavljiv. Cestitke. Bravo majstore.

A jos mi je draze sto mi se pesma dopada i jedna je od dve pesme koje su konstantno napredovale na listi.
A sta reci za organizaciju. Od pocetka, pa do same zavrsnice, bar u mom slucaju se osecalo evrovizijsko zagrevanje za evrovizijsku nedelju. Volim kada se rezultati prikazuju evrovizijski. Pravi spektakl.

Drugi put zaredom da mi je na prvom mestu pesma od
@EvilSmile, samo sto sam ovaj put mogao da nagradim. Kada sam je odsluaso celu, nekako je rezervisala tron, iako je bilo dosta napadaca. Jeste da je rezultat katastrofa, ali ipak su nekako svi bili tu negde.
Hvala
@Pipi na 12p i
@Tetsujin na 8p, kao i na ostalim poenima.
S obzirom da me nije bilo neko vreme zbog manjka vremena, a i izgleda da me neka prehlada lomi, vraticu se na kratko da prokomentarisem moje poslednje mesto i generalno komentar i ocene na pesme. Iako je to sad zavrsena tema.
@⚡𝓢𝓽𝓸𝓻𝓶⚡ Razlog sto sam obrazlozio zasto mi je pesma na poslednjem mestu, jeste da me bolje razume Paucica, da to nije tek tako stavljeno i da ima svoje razloge. Uglavnom imam za svaku pesmu neki komentar ili obrazlozenje. Mozda za
@Ro97 -ove pesme nemam uvek komentar.
@Paučica Ovo sto pises da treba gledati "sve", uzeo bih u obzir ako bi bio u ulozi zirija. Onda bih sve ocenjivao posebno. Recimo, trazio bih tekst od svake pesme, prevodio i video koliko ima smisla sa njihovom mimikom, spotom ili nesto drugo. Mozda bi tada ta pesma ne bi bila poslednja, vec koje mesto vise. A posto sam iskljucivo u ulozi publike, onda ocenjujem iskljucivo na svoj ukus u kojoj meri mi se neka pesma dopada u tom trenutku. Zavisi i od raspolozenja, a neretko i od nostalgije. I ono sto je najbitnije, svaka pesma ima isti tretman.
Mozda bi bilo manje primetno, diskretno da sam njegovu pesmu ocenio jedinu sa 5,5 i onda bi automatski znali da mi je najlosija.
Inace sam imao odavno ideju da uvedemo ziri na FSC-u. Oni koji budu u ziriju (dobrovoljno) da zaista ocenjuju na osnovu nekih kriterijuma. Ne mora da budu tacno definisani koji. Taj ziri bi bio tajni i ne bi se objavljivao. A menjao bi se svaki put. Ovo je samo grubo objasnjeno.
@Filhy Da, jesam posvecen i bila je ta situacija kada nisam hteo na osnovu rekapitulacije da podelim poene. Ne bi bio fer prema sebi i drugima. Volim kada mogu poslusati sve pesme najmanje 5 puta, a svoje pf-e mozda koji put vise. I to odjednom, bez prekida. Ali nekad se nema vremena, pa u prekidima.
@Pokahontas Jesmo zanrovski razliciti, ali umemo da nagradimo neku pesmu koja nam je van zanra. Volim ja i elektronsku muziku. Evo recimo ova iz ove teme sa
Safri Duo (koliko znam oni su u elektro fazonu). A od onih koje su slati
Bomfunk MC's - Freestyler. A inace, jedan od omiljenih grupa mi je
Music Instructor (electro-dens). Mozda ove pesme, grupe nisu u tom smislu elektro kao danasnje, ali spadaju u elktro zanru. Ima ih jos.
Eto, mozda sam i nesto zaboravio, ali sustina da ne treba da se bilo ko uvredi na los komentar pesme, osim ako je direktno ili indirektno upuceno nekom. Npr. "Kako neko moze ovo da slusa?". Ovo je samo primer, izmisljeno. Ali pokazuje da se odnosi na posiljaoca. I to da