307. FSC • 2026!

Polufinale I

shakira-waka-waka.gif

1. Brazil • Gloria Groove - Coisa Boa - Odličan start, ja ovu pesmu komotno mogu da zamislim na svetskom prvenstvu da je himna pored Šakire koja je naravno kraljica svetskog. Pesma me inspirisala za dalje ocenjivanje, bravo!
  2. Germany • Deichkind - So'ne Musik - Pa kao, zanimljivo je. Ovakvim pesmama dajem prostora da mi se otkrave, ima ritma.
  3. Romania •Morris - Desire - Ovo je bukvalno iskonski rumunski zvuk, đus votka, led i leto. Šteta što mi je ova pesma više zagrevanje za druge koje tek dolaze za najjači hajp.
  4. Sweden • Arch Enemy - Nemesis - Ovo mi je zapravo fantastično, moram da priznam.
  5. Uruguay • Cardellino - Odga - Pristojno je bilo. Al nekako mi malo nedorečeno.
  6. South Korea • Wonho - Lose - Ovo mi je fino bilo skroz, tonovi su mi ubadali senzibilitet dana.
  7. Egypt • Nour Khan x Kore - Aalam Kaeeb - Ovo je fantazija, uživao od početka do kraja jer sam se prepustio transcedentalnom iskustvu.
  8. New Zealand • Tablefox - Runaway - I ovo mi spada u kategoriju korektno, može da se posluša. Da li imam želju opet ne verujem, al ne bih se ljutio na ljude da insistiraju, valjda kapirate osećaj.
  9. Serbia • Lošmi panda - Splavaruša - Makar se može reći da je kvalitetna parodija, al i dalje ne u rangu kakav je bio Karamela.
  10. Croatia • kids from the sky - Deluzija - Prijatno je bilo čuti, letnja šemica tako mi deluje.
  11. Bulgaria • Simona - Prahosmukachka - Aaaa, sviđa mi se može da prođe nastup.
  12. Namibia • Efact - Choice - Baš je bilo lepo, neka seta me sad uhvatila.
  13. United Kingdom • Asking Alexandria - Alone Again - Istina, zvuči kao spektakl al ja sam jedva čekao kraj iz nekog razloga.
  14. South Africa • Master KG ft. Nomcebo - Jerusalema - Ovde kao da se apsolutno ništa nije desilo celih 4:14.
  15. Japan • SennaRin - mЁЯR0r - Ovako zamišljam Japan ja Azijskoj Evroviziji, sve futurizam i koncept života koji je svima nama 500 godina unapred. Pesma mi je okej.
  16. Cuba • Celia Cruz - La Vida Es Un Carnaval - Uuuuu, bravo Kuba! Kad zamišljam Kubu zamišljam ovu muziku.
  17. France • Speciimen - Only God - Svidelo mi se jer je potpuno drugačije od očekivanog.

Polufinale II

shakira-dai-dai.gif

1. Spain • Gabry Ponte, Vicco - Viento - Lep početak, sviđa mi se što i ovo polufinale otvara pesma koja liči na svetsko prvenstvo, a sve ostale pesme uopšte nisu ni slične kontekstu događaja.
  2. USA • Black Pumas - Colors - Vrlo iznenađen šta je poslato iz USA, meni se ovo baš dopalo. Kvalitet.
  3. Argentina • WOS - Descartable - Lepo, mislim da me je on više vozao nego sama pesma. Moj tip, narkoman.
  4. Haiti • Tedy - Stuck - Jako mi je napeto bilo sve vreme.
  5. Albania • Shkodra Elektronike - Fosforon - Fenomenalno, ovo bih slušao na festivalu nekom.
  6. Dominican Republic • YEИDRY - La Puerta - Nije loše, ali jeste mi bilo dosadno dok je trajalo.
  7. Belgium • Berre - Break 'Em All - Ovo ne bih slušao.
  8. Mexico • Emjay - Bellaka - E ovo je super, koktelčić i još nešto da ne pominjemo šta. Leto je, ide uz vreme.
  9. Australia • Jude York - Camilla - Ovo mi je predivno, voleo sam i Monaco. Zanimljiv artist svakako.
  10. Senegal • Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto - Djiyo - I ovo je prijalo, meditativno. Cenim to u posebnim trenucima, al mislim da danas jeste jer sam preumoran pa me ovakvi tonovi regenerišu.
  11. Canada • Reve - Devour - Pesma iskidala, malo pop malo rejv, ako Kanada ovako nastupi na Evroviziji svaka čast tu i ostanite.
  12. Iran • Mohsen Yeganeh - Behet Ghol Midam - I ovo je fantastično pesma za klistir duše, mislim da mi Bliski Istok i Afrika odlični ovo izdanje.
  13. Chile • Shirel - Romper Platos - Ovo se isto izdvaja, zanimljiva dinamika pesme.
  14. Montenegro • Bojan Tomović - Na distanci - Što je on tek 2023. snimao spot? Vidi se da mu nije dobro, al bar ima dva hita i dosta. Meni je cilj u životu da imam jedan album sa jednim one hit wonderom i od mene dosta.
  15. Netherlands • Avalan Rokston - In My Arms - Dobro je ovo, dojmilo mi se volim euro dance.
  16. Cabo Verde • Nelson Freitas - Bai Cau Verde - Jako lepo za sam kraj, sve ove zemlje od kojih ne očekuješ puno su zapravo osvojila srca.

307. FSC • 2026!
Back