307. FSC • 2026!

Ipak se desilo finale. Hvala glasačima, tek će ih biti u finalu! Najteže je proći pf, pevaćemo opet ko Mirna.
Jako lepe tabele, baš kao sa televizora!

Cestitam finalistima, posebno onima koji su naglasili da ne prolaze, a prosli su i tako mi dali laznu nadu. :cautious:
Mada i nije tako lose. 45p i ne tako daleko od finala. Zanimljiva cinjenica je ta da je Japan jedina azijska ekipa koja je prosla grupnu fazu na SP, a ovde je jedina azijska ekipa koja nije prosla grupnu fazu. Kome smeta jak Japan.:rolleyes:💪
S obzirom da sam bio knap sa vremenom, a pretpostavljao sam da ce neke zemlje biti zauzete, odlucio sam se za Japan, jer mi se cini da nece niko slati njih, ali sam proverio kod domacina za svaki slucaj. Moram priznati da Japan ima zanimljivi muzicki opus. Iznenadio sam se da imaju razvijenu rok scenu i to dobru. Poslusao sam veliki broj pesama i raznih izvodjaca. Bilo je pesama koji su na engleskom i verujem da bi bolje prosli, ali sam se ipak odlucio za maternji, jer za ovakav FSC maternji jezik je pozeljan. SennaRin mi je privukla paznju i poslusao sam veliki broj njenih pesama i ova mi se ucinila onako evrovizijski i verovao sam da bi mogla u finale. Kao sto je Bebi pisao, i ja ovako zamisljam nesto da Japan posalje na Azijavizija (hahah kako cudno zvuci prevod).

Zao mi je sto J. Afrika nije prosla i ta pesma je bila bas popularna pre 4-5 godina. Volim da odgledam ovako nesto kako igraju i bas mi je jako pozitivna, spiritualna pesma. Hteo sam da je saljem odavno, ali uvek sam mislio da nije pravi trenutak, a ne bih voleo da lose prodje. Ovako sam bar nagradio sa 12p.

Moji poeni:

1. pf

12p J. Afrika (2) - Zanimljivo mi je to da kada Vax ne posalje instrumental, u vecem delu mi bude u TOP 10, a mislim da mozda cak ima najvise TOP 5 plasmana kod mene
4p Bugarska (14) - Bravo za izbor. Moram priznati da mi se jos vise pocela svidjati
3p Srbija (19) - Moram priznati da mi je zao sto niej u finalu. Pravi GP i mislim da bi mozda, recimo, Dzidza Stojkovic dobro iznela pesmu
2p Brazil (20)

2. pf

10p Dom. Republika (4)
7p Belgija (6) - Ovo je pesma za koju ne mogu tacno reci zasto mi je tako visoko, ali jednostavno ne mogu da je spustim nisko. Kao da se zakacila i drzi se cvrsto za TOP 10
5p Haiti (12)
2p Spanija (16)
1p Senegal (17) - Pesma ne zasluzuje da bude na poslednjem mestu

I za kraj, pohvale Tetsujinu na zanimljivom proglasenju finalista, kao daje stvarno SP. Grafika odlicna. Bravo.
Jedina mala zamerka to sto su prosle obe pesme iz iste grupe (od onih preostalih). Verujem da ste svi mislili da Iran ne prolazi, kada ste videli da je J. Koreja prosla. Bar sam se ponadao da me je zadnjeg prozvao kada je napisao da je jos jedna azijska ekipa u finalu, a pored Irana jos Japan je ostao. 😤😒

Baš dobro predstavljanje finalista! Čestitke svima na prolazu u sledeću rundu!

Mi smo znali da forum nije spreman za ovaj naš turbo-bugarski-kič!

Mislim da nikada nije haha. Moju su Bugarku sahranili svojevremeno, a baš je nabrijačina dobra. :D 💃🕺 🥹

Zanimljivo glasate. U ovome trenutku vodi pjesma koja je jedva kvalificirala u finale, dakle bila je prva iznad crte u jednom od polufinala. Baš me zanima kako će se sve rasplesti. :unsure:

307. FSC • 2026!
Back