309. FSC - Odyssey of Sounds

GavranESC

Ekspert
Naslovna slika 309. FSC.webp

Zaboravite na sve ostalo jer upravo vam je rezervisan godišnji odmor! Krećemo u obilazak Mediterana. Mediteran nije samo more. To su gradovi koji gledaju na obalu, jezici koji se prepliću, uske kamene ulice i muzika koja jednako pripada i zapadu i istoku.

U ovom izdanju putujemo kroz suverene evropske države koje izlaze na Mediteransko more.

PRAVILA:
-Pesma treba da ima letnji ili plesni karakter bez obzira da li je mediteranski pop, dance, eurodance, house, moderni pop, trap, afro-pop, reggaeton.
-Države koje učestvuju: Španija, Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska, BIH, Crna Gora, Albanija, Grčka, Malta, Kipar, Turska.
-Pesma na zvaničnom YouTube kanalu izvođača ili izdavačke kuće može imati najviše 10 miliona pregleda u trenutku prijave.
-Izvođač mora imati jasnu vezu sa državom koju predstavlja (državljanstvo, poreklo, mesto rođenja). Nije neophodno da trenutno živi u toj državi. U slučaju dueta ili grupa, neko mora biti povezan sa izabranom državom.

+standardna ESC ograničenja.

Prijave pesama: od 5.8. 2026 od 11h do ponedeljka 10. 8. do 9 h.

⚓Spisak pesama ⚓

„Mirno more i dobra sidra!“

Last edited:
upravo vam je rezervisan godišnji odmor! Krećemo u obilazak Mediterana.
packing-alexis-rose.webp

Pakujemo se odmah!
Taman će nam dobro doći odmor sada i jedna ovakva letnja tema! 😍

Deratizacija je urađena 🤣
A za osoblje broda... Možda će i njima trebati 🤣

Last edited:
Lepa tema, posle Arktika malo da se ugrejemo 😄
Vidim da opet može Boban Rajović, pošto je crnogorskog porekla 🥰

Mada bi nam sad svima ipak Arktik odgovarao 🤣

Što se tiče balada za leto... Chat GPT ovako formuliše: Ima lagan, letnji, opušten ritam sa blagim bossa nova groove-om i nežnim vokalom.

Ako se pesma uklopi u to, može. I pripazite na preglede.

Što se mene tiče, može da proširi Mediteran na ceo svet, ja ću opet po svom i da iz nekog ćoška izvučem nešto što odbija zeleno na semaforu. Pošto sa na Gavranovim semaforima uvek crvena, a crveno je moja omiljena boja, red je da učestvujem.

Mislio sam stvarno da će ovo biti najlakša tema dosad ali baš zapinje. Zamisli da sam još nepripadajuću Portugaliju dodao :ROFLMAO:

Ili ja ne umem dobro da objasnim ili ljudi ne čitaju, ne znam šta da kažem.

Što se mene tiče, može da proširi Mediteran na ceo svet, ja ću opet po svom i da iz nekog ćoška izvučem nešto što odbija zeleno na semaforu. Pošto sa na Gavranovim semaforima uvek crvena, a crveno je moja omiljena boja, red je da učestvujem.

Crveno sluti na radost :ROFLMAO:

OK, lepe su države, ali na osnovu čega se odlučuje (i na kraju krajeva glasa) da li pesma ima letnji vajb i/ili plesni karakter?

Ili ja ne umem dobro da objasnim ili ljudi ne čitaju, ne znam šta da kažem.
Postoji i ovakav dole pogled na temu. Svakom je u glavi na prvu celokupno područje. Ali ok ti si odabrao "evropske" (Turska?) zemlje koje izlaze na Mediteransko more..
Screenshot_20260805_222950_com.brave.browser_edit_1995483863097070.webp
Bosna/Slo su svakako više mediteranske od Porugalije. Aham ok

309. FSC - Odyssey of Sounds
Back