309. FSC - Odyssey of Sounds

Napokon mi Dežurni lajka pjesmu.
Y A Y Yes GIF by Djemilah Birnie

Ako je u pravilima rečeno da se prihvataju pesme do 10 miliona pregleda, kako sada imamo pesmu sa 16,6 miliona, a izdatu još pre 4 meseca? 🤪
Nešto mi je mala verovatnoća da je za poslednjih pet dana (od eventualnog najranijeg slanja) uspela da odmah napravi bum i pokupi još preko 66% pregleda na YouTube. Pretpostavljam da je propust u pitanju? 😶

Spotify će biti samo strpljenja 🙂

Predlažem da sačekamo sa glasanjem. Ivana tek treba da odgovori šta ćemo sa upitnom pesmom.

Ako se tokom same objave pesama, ili neposredno nakon iste, utvrdi da neka pesma ne ispunjava uslove, odnosno nije prikladna, pošiljalac ima mogućnost zamene pesme najkasnije do 1 sat pred početak glasanja, inače neće moći da učestvuje.
Po pravilniku je osoba imala vremena od sinoć kad je otkriveno pa do 1h pre početka glasanja da promeni, a to što očigledno nije (?) urađeno jbg

Pa fora je što je osoba poslala zamensku ali ne znam da li smem bez odobrenja da zamenim. Ne znam ni da li je Ivana videla poruku.

A pa onda super ako je stigla zamena, mislim da može da se odmah ubaci (trebalo je to i odmah) jer po pravilima je i ne bi uticalo na menjanje ni rasporeda niti drugačijih rokova za glasanje, tj verujem da bi i Ivana to rekla, svakako odgovor ne bi mogao biti nema menjanja s obzirom da prva pesma ne ispunjava uslove koje je Filhi spomenuo xd
Ali na tebi je kako ćeš 😅 ne volim da se mešam nego samo iznosim ono što znam jer sam i ja imao nekih nedoumica kad sam organizovao i takođe čekao odgovor xd

Happy Cha Cha GIF by The Crab Place

⚓ PRVO POLUFINALE ⚓

1. Tony Grox, Lucycalys - T AMARÉ – Odlična mi je bila još kada je izašla, i evo, ni posle toliko slušanja mi još nije dosadila
2. Sakis Rouvas – Parafora – Podseća me na Spase To Hrono, a vidim da su i sa istog albuma .. okej je, drži ritam
3. Colonia - Lady Blue – Odlično se uklopila u Mediteran, ali nije mi nostalgična da igra na tu kartu, ali da pevušim leejdi leejdi leejdi blu, pevušim
4. Dezy Dero – Trikymia – Zanimljivo, etno-mediteranski spoj, ima nešto svoje i dušu u sebi iako nije balada
5. Copycat - c'est ok – Refren je zarazan, i vadi celu pesmu
6. Joseph – Bambino – Tipičan italijanski zvuk na fsc-u, ali dobra je pesma
7. Severina - Ja samo pjevam – Ove starije pesme su joj bolje nego nove xD .. ali ne znam da li mi se ova izdvaja ovde
8. Annalisa - Canzone Estiva - Ima neki ABBA, pop-dance, retro fazon, a u isto vreme i grandiozno zvuči .. došla je sa odličnom pesmom
9. Ana Visi - Ola gia ola – Na prvo slušanje ovo mi je bila najniže rangirana pesma... Međuuutim, sada, ako je 17:2 = 8,5, ona je u gornjoj polovini 8,5 xD.. Ima karakter i identitet
10. Greg Willen, M¥SS KETA - Guten Morgen – Dobra vožnja, radi posao
11. Mauvaise Bouche - Tu peux toujours attendre – Struktura pesme nije tipična, I to može da bude i plus i minus.. kvalitetna jeste, ali nekako nakon slušanja mi ništa nije ostalo u sećanju
12. Sofia Martin, le Shuuk – Toxica – Zanimljiv je deo Toxica lalala/papapa, baš taj deo mi i podiže pesmu, ostatak mi je malo previše generički i klupski
13. Aidan - Cowboys Don't Cry – Najveće iznenađenje polufinala .. ne zato što je pesma wow, nego zato što Aidan ima pristojnu I zanimljivu pesmu xD .. dobra je
14. Vojko V – Šibenik – Guilty pleasure? .. ili samo pleasure
15. Mónica Mara - Me Lo Prometí – Ovo kao da je tipična pesma sa Benidorm festa .. sviđa mi se vajb, svetli španski pop koji te kupi ritmom
16. Irama – Cabana – Ne znam da li ovde stvarno ima neki identitet i karakter ili samo gitara i taj latino/mediteranski vajb stvaraju takav utisak, ali meni funkcioniše... a i nebitno, pesma je odlična
17. Emma Muscat - Lacrime Moet – Miss izdanja? .. zanimljiv odabir, refren je interesantan

⚓ DRUGO POLUFINALE ⚓

1. Sarah Toscano - Tacchi (fra le dita) – Simpatično je, ali fali mi neka doza magije u pesmi
2. Carlos Right – Prisionero – Lagani španski pop-rok .. ne smeta, i drži pažnju
3. Nikolas Raptakis - Taka – Taka – Sa ovim sam pola pola (taka taka xD ) .. ima i dobrih delova, a i nekih ne tako dobrih
4. La Niña – Guapparìa – Sve najbolje ovoj ženi🫶 .. identitet, kvalitet na najbolji mogući način
5. Lelek x Go_A x NazarxQobzar – Sjenke – Dosta mi se promenilo mišljenje, na bolje, u odnosu na prvi put kada sam čuo pesmu ali sa ovim sastavom trebalo je to mnogo epskije da bude
6. Danae - Ki Allo – Zanimljivo, nekako iskreno i prirodno, ima nešto u ovoj pesmi što te baš privlači
7. Alka Vuica – Profesionalka – Pesma iz malog mozga .. genijalan predlog, razdrmala me je
8. Angelina Mango x Marco Mengoni - Canto d'amore – Odličan duet dvoje odličnih umetnika
9. Masayah feat. Toni M – Animal – Malo mračnija, ali izdvaja se na ovom izdanju, i po jeziku i po atmosferi
10. Noemi, Vito Salamanca - Tu cosa fai questa sera – Nije me baš nešto provozala .. nekako mi je ovo već poznat osećaj, bez nekog posebnog iznenađenja
11. Velix and Playman - Silver Moon – Drop posle Silver Moon mi izvlači pesmu .. mada ovo je jedina pesma na celom izdanju u tom nekom svom žanru, tako da se i sa te strane ističe nekako
12. Nu Genea – Sciallà – E ovo je simpatično i originalno, odličan predlog
13. Evangelia and Mente Fuerte – Pali – Ima dobar vajb, dobra je i nekako mi je legla više nego što sam očekivao
14. prima stanza a destra - l'unico ricordo – Još jedan drugačiji predlog u ovom pfu .. ali kao da mi nešto fali
15. Sergej Pajić x Edita – Nemo – Rio Rio mi je antipatična, ali ovu pesmu prvi put čujem .. i baš me je nekako uvukla, setna je, ali pokreće
16. Monsieur Doumani - Alavrostishiótis – Interesantno .. možda da ima samo malo više pevačkih delova, ali je isto originalno
17. Stanija Dobrojević - Glavni akteri – Razmišljam da li mi je simpatično ili ipak horor … da je neko ‘’normalan’’ dobio ovu pesmu, možda bi i bilo nešto od nje

309. FSC - Odyssey of Sounds
Back