al Albanija 2022: Ronela Hajati - Sekret

Albanija
Mislim da joj sve ide na ruku kada je u pitanju prvi utisak za 99% auditorijuma. Otvara izdanje, energična je, vlada scenom, pesma bop+etno u 'nuna nuna nej' polufinalu, a iskreno se nadam da neće omašiti nastup. Zasigurni finalista, a možda nekim čudom stigne i do Bushpepinog plasmana u finalu (meni se dopada, pa navijam za takav ishod).

Mislim da će plasman na kraju biti približno onakav kakav su najčešće i ostvarivali, znači neko 16-17. mjesto. Ono što je svakako respektabilno je činjenica da će po prvi puta spojiti 4 finala zaredom, veoma bravo za Albaniju

Ma Ronela je super vokalno, ali jednostavno ne mogu, ne svidja mi se pesma, nije moj fazon, imao sam i druge favorite u Albaniji

Mislim da joj sve ide na ruku kada je u pitanju prvi utisak za 99% auditorijuma. Otvara izdanje, energična je, vlada scenom, pesma bop+etno u 'nuna nuna nej' polufinalu, a iskreno se nadam da neće omašiti nastup. Zasigurni finalista, a možda nekim čudom stigne i do Bushpepinog plasmana u finalu (meni se dopada, pa navijam za takav ishod).
Slazem se. Kandidat za Top 10 i nas najjaci konkurent za Top Balkan

Ja sam uveren da bi "Theje" pokidala u ovakvoj konkurenciji. Vrlo moguć bi bio top 5, pesma je brutalno dobra. Ali dalo se za očekivati da će kod Albanaca preovladati treš nad kvalitetom.

Ja ne mislim da im je toliko preovladao treš nad kvalitetom koliko da su se verovatno zasitili da šalju sve te ozbiljne baladetine i teške pesmetine gde bude situacija bravo bravo svaka čast a plasman srednja žalost. Ronela bar ima šansu da im ponovi plasman sličan Bušpepinom.

Dobro, očigledno razmišljamo različito. Ja nikako "Theje" ne mogu da smatram "dramatičnom baladetinom", takve su mi bile recimo Lindita, Aurela Gace i slične kod kojih si mogao čuti samo gomilu besmislenih i iritantnih visokih tonova bez nekog konkretnog cilja. "Theje" mi je recimo po rangu kvaliteta negde kao "Suus", samo mnogo pitkija i prijatnija za uho. Nisam voleo Roninu boju glasa, i forsiranje visina, to mi je mnogo kvarilo utisak.

No dobro, mišljenja sam da Ronela u smislu plasmana, neće prići ni blizu Eugentu, a kamoli Roni. Čak sam uveren u bottom 5 kod žirija.

Neko 13-17. mesto na kraju je skroz realno i korektno, bitno da ulaze u finale. Mislim da Alban ne bi prošao ništa bolje, možda bi i ponovio Anxhelin rezultat.

Theje je savršena pjesma kojoj je Alban presudio u trenutku kad je odlučio pojaviti se na sceni kao prosjak s ulica Tirane
Apsolutno se slazem. Plus sto nije mogao da otpeva onako kao u audio. Ali taj nastup mi je bio bas bez veze, a moglo je da bude mocno.

Slazem se i sa Djole89. Meni "Theje" isto nije klasicna dramaticna balada.

Pesma je fenomenalna. Ali i ja koji nemam veze sa pevanjem znam da se ne gleda gore kad se peva, jer se tako zatežu glasne žice i mogu da se oštete trajno. Lik 90% pesme siluje glasne žice gledajući u plafon.

Iako generalno nije moj fah, dobra mi je pesma, tu je negde oko 15. mesta na mojoj listi.

Svakako, finale se ne dovodi u pitanje. Ocekujem dobar i energican nastup.

Theje mi kida, ali sto se tice potencijala, tu je negde sa Sekretom

"Theje" je sada velika proslost. Ronela je sadasnjost i bliska buducnost...meni se svidja sto su Albanci konacno skrenuli sa puta velikih narikaca i mocnih balada....ovo je malo osvezilo

al Albanija 2022: Ronela Hajati - Sekret
Back