al Albanija 2023: Albina & Familja Kelmendi - Duje

Albanija
Turbo, ma da li je ovo Vaš prvi sezonski mini meltdown? :love:
Fascinantno mi je kako se prvih pedesetak postova uvijek nekako suzdržava, al’ onda hoće-neće pravi on ispliva na vidjelo. 🧡

Inače, ESC pjesmu neću ni komentirati. Najlošija albanska ESC pjesma još od onog Identiteta

Katastrofa ova pesma Duje.Ako je ona Identitet glatko ispala u pf te davne 2013,ispašće i ova naravno.

Ova pesma nije plagijat Bajagine pesme.
Ova pesma će bolje proći.
Preostaje nam da vidimo da li će ići u onoj studijskoj verziji ili će se raditi novi aranžman.

Ja mislim da je ovo opasan diaspora-bait, iako je nepopularno ovo sto cu reci ali mislim da im je finale poprilicno verovatno.

Elsina pesma mi se vise svidja, ali bi to bio veliki rizik po novom sistemu. Fifi ne treba komentarisati previse

@Choda

Što misliš zato što je sa Kosova?
Ona je iz Peći..
Kelmendi je inače poznato prezime, sever Albanije i Kosova..
Ona je udata za biznismena.. Mislim da si upravu, i meni miriše na glasanje dijaspore..
Meni se ne dopada, mislim ima vokala, ima elemenata, ali meni lično se ne sviđa previše..

Fascinantno mi je kako se prvih pedesetak postova uvijek nekako suzdržava, al’ onda hoće-neće pravi on ispliva na vidjelo. 🧡

Inače, ESC pjesmu neću ni komentirati. Najlošija albanska ESC pjesma još od onog Identiteta
To je već stara taktika našeg pacijenta Turba, ali pošto je u pitanju neizlječiva bolest, ona kao što si i sam rekao, uvijek ispliva na površinu, ma tugica neopisiva 😔

Što se tiče ove pjesme, šta ja znam, po meni nakraju očekivan izbor s obzirom na reakcije svekolikog albanskog puka, činilo se prije finala da ona ima najveću podršku. Meni je samo okej, ali ajmo sačekat sa komentarima da je siguran NQ, pošto je ovo tek druga izabrana pjesma ove godine xD

Dosta negativnih komentara na pesmu sam procitao na raznim sajtovima, forumima, yt itd. I mozda su svi ti ljudi sto im se ne svidja pesma u pravu, medjutim cinjenica je sledeca , a to je da je pobednicku pesmu izabrala iskljucivo publika te zemlje. Apsolutno je nebitno taman i poslednji bili oni predstavljaju narod i drzavu koja ih je izabrala. Esc pratim skoro 20 godina i toliko puta sam se naslusao i nagledao onoga "Ovo nije za esc" i slicnih komentara. Koga briga, ionako pobednik esc-a moze biti samo jedan. Na kraju uvek je bolje da te izglasa publika na nf, nego kad pobednika dobijes kombinacijom zirija i publike, jer se onda cesto desava da prakticno ne navijas za sopstvenu zemlju jer te predstavlja neka leva pesma. To se sa Albancima nece dogoditi, oni u glas pevaju Duje. Setite se samo koliko je samo narod bio srecan kad je Konstrakta pobedila na beoviziji, sa rekordnim brojem sms-ova. O tome se radi, najbitnije je da volis pesmu koja predstavlja tvoju zemlju. Ne treba ni ocekivati da se nekom npr Dancu svidi nesto poput Albinine pesme.

A što ne bi pričali da Srbija ima dva predstavnika, ako je već iz Peći, Uroševca, odakle god... ;)

To me podseća malo na stari forum i Kaću Srpkinju (Katarina Bogićević na crnogorskom nf). :D

Evo poslušao sam sad ovu Baljkaniku, nije loše toliko?! Bolje od Identiteta.

Meni je ovde refren ok, ostalo nabacano.
Ako budu u pf sa Švicom i ako Italija bude glasala, imaće u startu 20-24 poena (zavisi gdje će Srbija biti) samo od te dve zemlje, i ako i Grčka bude dobiće dosta. Ali od ostalih teško, tako da ne bih bio siguran za finale sa ovom verzijom pjesme

Back