al Albanija 2025: Shkodra Elektronike - Zjerm

Albanija
Ja bih stvarno voleo da budem siguran kao vi da će završiti oko 20. mesta. Možda ulože u lobiranje i nastup, ipak je jedna od njihovih najvećih zvezda. Šugavi Unicorn su pare uspele da uguraju u top 3, posle toga mi je sve moguće 🤮

Unicorn je, ruku na srce, stvarno zaživela na sceni, drugi deo pesme je bukvalno pravljen za nastup, ne vidim isti potencijal u Karnavalu, mnogo mi je generičnija i još nekako ispraznija

Unicorn horor od pesme, od teksta, do kompozicije. Ali mora se priznati da je više 'up to date' i sceničnija od ove jednolične pesme.

Elvana ima dobre nastupe, ali ne vidim kako himnična pesma može da zaživi sa 4 plesača na sceni. Mogu da je zamislim na koncertu sa 10-15 plesača, to bi značajno poboljšalo utisak.

Pa realno vjerujem da će pjesma biti bolja uz revamp. Ovdje ima smisla reći to jer će svakako morati preurediti pjesmu za Eurosong. Ja lično sam generalno fan pjesme, možda jedina zamjerka je što ima previše basic kompoziciju odnosno što fali neki bridge ili onaj intro. Ja smatram da je ovo barem TOP 15. Ne znam sad hoće li joj ona Saša raditi nastup ako ode, ja imam neki osjećaj da će njen tim sve to raditi i da neće strance zvati. 😬

Ok, nije toliko loše, ali nemam pojma kako bi moglo da prođe na ESC. Ni blizu njenom prethodnom pokušaju, naravno.

Par konkuretnih pesama ima FIK ove godine i za sam ESC a definitivno su mi najbolje pesme od Ardit Çunija i Shkodre Elektronike a Ardit Çuni mi je bez nastupa za nijansu draži tj. pesma.
Da se kladim na Shkodru Elektroniku bih ipak stavio neku paru jer albanci baš vole tu pesmu i prepoznaju nešto svoje u istoj.
Za sad u najavi jako dobar festival i rado ću ispratiti dešavanja tamo. Albin i ,,Teye" od pre par godina, ostaje mi najdraža FiK pesma ikada ali i Me Tana I Shy su mi bile fenomenalne i šteta da nisu ni jedna dobile priliku na ESC-u.
Elvana i ,,Karneval"ove godine, ne nikako, stvarno mi je pesma ,,šuplja" i čist prosek ali kako god u najavi je odličan festival.

Last edited:
Theje se zova Albanova pesma i definitivno jeste nešto najbolje što se pojavilo tamo poslednjih godina.

,,Theje" , znam, kasno sam primetio a korektura nije bila više moguća. 👍

Ovo mi je omiljena verzija

Preko 10 miliona pregleda ima pesma, slažem se da je solo uživo mogao i bolje da otpeva ali pesma je čista emocija ali i jako zahtevna što mora da se uzme u obzir. Drugo, nije ni zvučao toliko loše, koliko se preterivalo i potencira.
Oni te godine izabrali Anxhelu Peristeri - ,,Karma", 21. mesto, pesma koju nikad više nisam ni poslušao, čak i na samom ESC sam je namerno preskočio u mali znak nekog ličnog protesta. Pesma prosek, vokal ok, totalno nebitna mi bila. Umeju albanci da omanu debelo a solidne izbore imaju.

Preslušavao sam ovo NF i iskreno ima par dobrih stvari koje bih voleo da vidim na ESC a Karneval definitivno nije među tim pesmama :D. Ako Televot ima presudnu reč nažalost to ćemo slušati na ESC sudeći po komentarima i pregledima.

Back