Atletika

Ajde ne plači, ići ćeš ti u Kinu. Sjamen je prelep u ovo doba godine.

Nemoj to da mi radis Scooby! 😭

bald-man-chinese-year.gif

Ivana je pobedila juče u Xiamenu!! 🇷🇸🙌 I to ispred Marthe Koala iz Burkine Faso 🇧🇫❤️
Zango je izgubio, bio je drugi.. Ali dobro, nijednom manje od 2. mesta ove godine.. 🙌🤩

Ali koji su carevi, kladili su se u pivo ko će da pobedi, i Zango je izgubio i platio, ali kaže u Eugine 17.09. u finalu dijamantske lige Diaz će da plati pivo.. 🤪 Kako volim ovako prijateljske odnose između ljutih rivala u sportu.. 🥺 I manjeee piva Fabriceee, čeka te finale.. 🤪🤭

Attachments

• Screenshot_20230903_153739_com.instagram.android.webp
    Screenshot_20230903_153739_com.instagram.android.webp
    80.3 KB · Views: 4
Srpska atletičarka Angelina Topić postala je 28. član olimpijskog tima Srbije za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu pošto je na mitingu Dijamantske lige u Briselu preskočila normu od 1,97 metara.

Bravoooo!! Idemo u top 3 u Eugene, u finalu dijamantske lige 2023! 🙌👌💪❤️💙🤍

Jooj kakva su imena danas bila u Zagrebu na mitingu Boris Hanzeković, neka koja obožavam, sad mi krivo malo što nisam otišao.. 🥺

Znači koliko sam ljut, Sport club će jedino Atletiku, FINALE dijamantske lige 2023 danas iz Eugene, prenositi odloženo, u 00:15, dakle ne uživo.. 😡😠🤬 Zango skače danas u finalu troskoka.. 🙌💪🇧🇫
Isto će uraditi i sutra kada Ivana skače u finalu skoka u dalj, a Topićka u finalu skoka u vis!! 🇷🇸❤️💙🤍 RTS-u ne pada napamet da kojim slučajme prenosi..uuuh.. 🤬🤬

U dramatičnom finalu Ivana je prvaaaaa!!!!

Woooow 5. put osvojila dijamantsku ligu!! 🇷🇸💪❤️💙🤍 Tako ulazi u najprobranije društvo atletičara sveta!! Obožavaam! 🥺🥺🥺

Srpska skakačica uvis Angelina Topić proglašena je "Zvezdom u usponu" na večeri Evropske atletike u Viljnusu, glavnom gradu Litvanije

Juniorska šampionka Evrope, treća na mitingu Dijamantske lige, sedma na Svetskom prvenstvu za seniore, četvrta na Evropskom prvenstvu u dvorani i državna rekorderka Srbije u skoku uvis, Angelina Topić na svečanosti u Viljnusu dobila je nagradu "Zvezda u usponu". Angelinine konkurentkinje bile su: Rasidat Adeleke, Agate Kaune, Olivija Girt, Larisa Japićino, Jana Koščak, Silja Kosonen, Nina Čioma Endubisi, Alida van Dalen i Odri Vero.

Eu2Klt7.jpg

Foto iz Vilnjusa: L. Bartkaus / LRT

7is6rUx.jpg

Bolji su i ujednačeniji od noktiju Flo-Jo, ali će ona uvek biti prva:
FLO-JO-3-scaled.jpg

https://www.essence.com/beauty/flo-jo-nails-gallery
Kada su duzina noktiju u pitanju, meni je na prvom mestu Gejl Divers. Prepoznatljiva po tome, a i po odlicnim rezultatima. Oduvek sam bio fasciniran sa tim noktima i pitao se kako joj ne smeta dok trci.

Angelina je zasluzeno osvojila. Ostala konkurencija jeste odlicna. Tu bih pre svega izdvojio Larisa Japićino, skakcicu u dalj, koja je cerka od veoma poznate i nekadasnje odlicne skakacice u dalj Fiona Mej.

Yaaaaaas Tsige Duguma iz 🇪🇹 zlato na 800 u Glazgovu!! ⭐🥇 Bila je i u Beogradu pre neku nedelju na mitingu! Yarigo iz 🇧🇯 bronza.. 🥹🥹 Prva medalja za Benin ikad, obožavam!! ❤️ I to ima 38 godina, svetska medalja, ALAL JOJ MAJKA!

Svaka čast našoj Milici Gardašević za 6. mesto u skoku u dalj, i Topićki za 5. meato u visu.. 🙏

I naravni zlatni ZANGOOOOOO juče!! 🇧🇫🤩🙌

Angelina Topić osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u atletici za juniore, pošto je u Limi rezultatom od 1.91m bila bolja od ostalih. Nijedna rivalka nije uspela da preskoči tu visinu. :)

Srpska rekorderka u bacanju koplja Adriana Vilagoš zablistala je na Uskršnjem mitingu u Splitu ostvarivši sjajan rezultat – 67,22 metra. Tim hicem Vilagoš je oborila sopstveni nacionalni rekord i postavila najbolji rezultat u svetu u 2025. godini.​

Tri medalje za Srbiju u Bergenu - 2 zlata i 1 bronza

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Bergenu. Vilagoš je do zlata stigla hicem od 62,41 metara, što je bilo više nego dovoljno za prvo mesto.

Prethodno je Angelina Topić došla do zlata u skoku uvis. Topićeva je do prvog mesta došla preskočivši 1,95, čime je izjednačila najbolji rezultat u sezoni.

Aleksandrija Mitrović osvojila je bronzanu medalju u troskoku. Najdalji skok zabeležila je u drugoj seriji 13,84 metra.

Bilo je jos par finala i polufinala, ali ovo su bile ocekivane 3 medalje. Topicka je dosla teze nego sto se ocekivalo. Svedjanka Nilsen je sve do 193 skakala iz prve, dok je nasa rusila na 191. A onda je iz druge preskocila 195 i time pokazala da se moze nositi sa pritiskom.

Vilagos je rutinski pobedila, jer nije imala pravu konkurenciju.
Ispratio sam uzivo danasnja dogadjanja.

Nadam se da ce se sa medaljama vratiti iz Tokija sa SP.

Back