at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Bravo Teya bravo JJ i bravo za ceo tim. Znam da nije svačiji ukus isti i da ovo nije možda bio favorit kod publike ali opet je dostojan pobednik ovog takmičenja i drago mi je da sam još od marta vikao da ovo može pobediti. Osećaj sigurnosti u pobedu mi jeste popustio nakon silnog hajpa za neke druge određene pesme koji je dolazio od publike ali opet se pokazalo da hajp ne mora uvek da znači i rezultat.

Što se mene tiče vikao sam da idem u Beč ako ovo pobedi i gledaću da taj san i ostvarim sa svojom ženom. Do karata ne znam kako doći ali daću sve od sebe da u tome uspem ^^.

Beč 2026 see you soon.

Očekivano ipak sličan rasplet ko i prošle godine. Nije mi ni približno najgori pobjednik tako da okej + mi je drago zbog Austrije kao takve. Svakako će se opet, kako to biva zadnjih godina, ljudi sjećati čudaka iz Estonije koji je razbio televoting, a ne JJ-a.

Ehh, steta sto ne odoh do kladionice jer je padala kisa, ucetvorostrucio bih ulog, bas sam imao osecaj juce ceo dan da JJ pobedjuje.

Što se mene tiče vikao sam da idem u Beč ako ovo pobedi i gledaću da taj san i ostvarim sa svojom ženom. Do karata ne znam kako doći ali daću sve od sebe da u tome uspem ^^.
E vala od trenutka kad sam prvi put čula pesmu nisam prestala da ponavljam da pobeđuje. Ko je zaslužio te karte ako ne mi?

#manifestujem 🕯️🕯️🕯️

Pjesma mi nije bila za pobjedu, ali eto drago mi je zbog Teodore Špirić, a i zbog Austrije koja je treći put pobjedila, drugi put u ovom vijeku.

Ne bih rekao, 11 je godina razlike, pre će biti
da je u pitanju 59.

Jeste, moja greška. Bio sam ubeđen da je onaj BBC jubilej specijal bio 2016.

Doček Džej-Džeja

ORF će dobar deo današnjeg programa posvetiti Pesmi Evrovizije. Najpre od 17:30 na ORF 1 emitovaće dokumentarac o Pesmi Evrovizije 2015 u Beču.

Pobednik Evrovizije sleteće na bečki aerodrom oko 16.25., kada će fanovi moći da se fotografišu, ali bez intervjuisanja. Doček će biti emitovan u okviru emisije ZIB na kanalu ORF 2. Konferencija za medije biće prenošena od 18:30 na ORF 1, a od 20.15 ide specijalni tok šou na ORF 1 u kojoj će voditelj Andi Knol ugostitii Džej-Džeja, Teyu, Končitu Vurst i Cezara Sampsona. Odmah zatim, u 21.10 na ORF 1 emitovaće se dokumentarac "Moj san se ostvaruje - Džej-Džej na Evroviziji 2025".

Velika gledanost finala Evrovizije u Austriji

Ukupno 2,631 miliona gledalaca ili 35% domaće televizijske populacije (12+), pratilo je finalno veče Pesme Evrovizije na ORF 1.

Sam austrijski nastup gledalo je ukupno do 1,3 miliona gledalaca, uz prosek od 896.000, uz tržišni udeo od veoma dobrih 46% (12+).

Ponoćno glasanje žirija pratilo je prosečno 731.000 gledalaca, što je činilo 52% tržišnog udela, a završnicu i glasanje publike ispratilo je 787.000 uz udeo od 63%.

Osim toga, Evrovizija je posebno popularna među mlađom publikom, tako da je u ciljnoj grupi 12-29 godina, tržišni udeo celog finala bio 68%. Tžišni udeo tokom nastupa finalista bio čak 70%, za glasanje 72%, a samu završnica imala je udeo od sjajnih 82%.

Slike sa polaska kući
Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling

RZK02011.webp
RZK02017.webp
RZK02028.webp

Last edited:
Iako mi pesma i dalje veliki seen, ok sam s tim što je pobedio jer da nije on znamo ko bi. Čestitke i da nas Dragana Mirković ugosti za džabe sledeće godine.

Dočekali su ga brojni mediji i fanovi, kao i njegova majka, austrijski vicekancelar Andreas Babler, i generalni direktor ORF-a Roland Vajsman. Dobio je buket crvenih ruža, a potom je usledila konferencija za medije.​

Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling

ESC_JJ_SongContest_RZK_06.webp
RZK02335.webp
ESC_JJ_SongContest_RZK_02.webp
ESC_JJ_SongContest_RZK_01.webp
RZK02446.webp

Jako lep doček pobednika, u odnosu na doček Nema prošle godine bez igde ikoga.

Što se tiče grada domaćina, takođe mislim da neće biti Beč. Bio je domaćin relativno skoro i morali bi opet u onu arenu od prošlog puta jer nemaju drugu. Jedine dve arene izvan Beča koje imaju veći kapacitet nalaze se u Gracu i Insbruku.

Back