at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

I ja sumnjam u Beč, ali bi mi bio super, pošto tamo imam gomilu rodbine i prijatelja, lol, moglo bi se desiti i da odem. 🤣

Ma jedino je logično da jubilarni 70. ESC bude u Beču. Sigurno nijedan drugi grad nije uvezan sa ostatkom Evrope kao on

Od mene Beč 5h autom, jeftin let imam svaki dan, tako da, može se desiti i ja da odem

Ja bih isto možda otišao do Beča sledeće godine. Nikad nisam bio na ESCu, a ovo je dobar izgovor za Austriju u maju.

Ok, imam sad 500 evra u šteku, koliko mi još treba da se pristojno provedem u Beču u esc nedelji?

Ali kako ćete doći do pojedinačnih karata? Kupovina preko sajta mi deluje kao nemoguća misija.

Jedino paket uz pomoć Miloša preko Ogae... 💶

Ok, imam sad 500 evra u šteku, koliko mi još treba da se pristojno provedem u Beču u esc nedelji?

To zavisi od cene smeštaja, koje će sigurno skočiti tokom Evrovizije, i da li ćeš kupiti ulaznice za šou, ili ćeš gledati negde napolju, u evrovizijskom selu i sl. Takođe zavisi i da li ćeš kupiti nedejni paket ulaznica za Euroklub, da računamo da hoćeš jer ideš da se zabaviš, okvirno to bude nešto više od 100 evra, ali nije isključeno da dogodine bude drugačije (uvek postoje i dnevne ulaznice, ako ne bi svakog dana da ideš). Ulaznice za sam ESC variraju u zavisnosti od događaja i kategorije. Preko OGAE-a uglavnom idu samo paketi, tj. ili za sva 3 live šoua (ako gledamo cene iz prethodnih godina, cena tog paketa je recimo u rasponu 600-1100 evra, mada ne bi trebalo u Austriji da bude bliže toj većoj), dok je za 3 žiri probe 300-700 evra. Inače, naše udruženje dobije veoma mali broj tih paketa, radi se o jednocifrenom broju, pa ako ima više zainteresovanih, gleda se prioritet, tj. dužina članstva, da li je redovno izmirivana članarina i zalaganje u okviru aktivnosti udruženja.

Može dosta da varira sve to, ali eto, ugrubo, ako hoćeš i na live šou za oba polufinala i finale, i u Euroklub, prevoz, smeštaj, hranu, možda oko 1.800 evra, mada verovatno se može i jeftinije proći, sve zavisi šta bi i kako bi.​

Koliko me trigeruje i užasava što većina ljudi koji sad snimaju reakcije na Wasted Love na Jutjubu ne reaguju na nastup iz polufinala ili finala, već na reprizu nastupa nakon što je već pobedio 💀

Secam se da je cena karte za polufinale u Beogradu bila bas smesna, tipa 2500 dinara ili tako nesto, nek napise neko ako se seca

Za Evroviziju 2008. u Beogradu, cene za finale su bile 1.500, 3.000, 4.000 i 5.000 dinara (po tadašnjem kursu, od 18 do 60 evra).

Za polufinale cene su bile 1.000, 2.000, 3.000 i 4.000 dinara (od 12 do 48 evra).

Tada su se prvo prodavali paketi ulaznica, a tek kasnije pojedinačne karte, jer su hteli više da popune arenu. Naravno, tada je dosta karata završilo na crnom tržištu. Najskuplji paket koji je uključivao svih 12 događaja (po tri probe svakog, oba polufinala i finale), za najbolja mesta, koštao je oko 340 evra. Poređenja radi, približno tom iznosu je koštala ulaznica za najbolja mesta prošle godine u Malmeu, samo za finale. Drugih godina znalo je da bude i skuplje, da izuzetkom Lisabona 2018, gde je bilo pristupačnije, mada su išli sa skromnijom produkcijom.

Back