at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Najveći problem Austrije poslednjih godina je što ih je bilo briga za ESC i to se videlo po ulaganjima u stejdžing i nastupe. (2023. su ispustili top 10 potencijal)

Sigurno ih je inspirisala pobeda Švajcarske pa su i oni odlučili da odreše kesu.
Videćemo kako će oni to upakovati.

Respect za vokal, ali meni je ovo blago neprijatno za slušanje. Nemo je imao kombinaciju žanrova koji su bili lepo upakovani, ovo je čista pop opera i nije moj manir ni najmanje. Prolazi dobro naravno, ali sumnjam da ću je slušati do maja.

U redu mi je. Nisam sad preoduševljen, ali mi prija što je drugačije nego što sam očekivao.

Lepo ovo zvuči, ali previše podseća na Nema da bi pobedili.

Malo mi je ititantan njegov vokal, pogotovo u refrenu kad ga "operiše" najglasnije moguće, izaziva mi nelagodu. Kraj mi se sviđa, vadi prosek dosadnjikavoj pesmi, ali me i podseća malo na Belgijski tehno.

Još jedna mana je što je tekst u refrenu skoro pa potpuno nerazumljiv zbog previsokog pevanja. Videću gde ću je smestiti, ali za sada sigurno druga polovina liste.

Ja sam šokiran, lol. Meni je ovo fenomenalno, kakav talenat. Produkcijski je na izuzetno visokom nivou i instrumental zvuči filmski i elegantno. Vokali su vanzemaljski, osećao sam se kao da je bacio neke čini na mene u ova tri minuta. Peti element vibes.

Last edited:
Respect za vokal, ali meni je ovo blago neprijatno za slušanje. Nemo je imao kombinaciju žanrova koji su bili lepo upakovani, ovo je čista pop opera i nije moj manir ni najmanje. Prolazi dobro naravno, ali sumnjam da ću je slušati do maja.
Slazem se. Ovde je problem bas taj, sto je jednolicno. Meni je u sustini dopadljivo, sem kraja koji mi se ne dopada, jer imam utisak da je to uradjeno eto da ne bude bas ravna linija. Ova pesma mi je vise za raspevavanje.
Zakljucak je da mi je ovo medju boljim pesmama ove godine, ali to je dodatno iz razloga sto su mi pesme ove godine na Evroviziji slabasne.

Sviđa mi se pesma, konačno neka da valja ove godine. :)

Pesma je premijerno predstavljena juče na konferenciji za medije u zgradi Bečke državne opere. Pored JJ-a, prisustvovali su i Stefanie Groiss-Horowitz, programska direktorka ORF-a, Martin Gastinger, urednik zabavnog programa ORF-a i Stefan Zechner, šef delegacije.

Stefanie Groiss-Horowitz je posebnu zahvalnost istakla za skaute koji su učestvovali u selekciji, a to su Eberhard Forcher i Peter Schreiber.

JJ kaže da pesma prikazuje njegovo iskustvo neuzvraćene ljubavi, i kako je kada si slomljenog srca, a imaš toliko ljubavi da pružiš. Osećaš se kao da plutaš morem, na krhkom papirnom brodu, i držiš se za svaki tračak nade. Ipak, smatra da je na kraju lepo biti u stanju da voliš, bez obzira koliko je uzaludno.

U pesmi, JJ kombinuje svoje pevačke veštine, kao kontratenor sa pop i tehno elementima. Muzički spot odražava emocionalni intenzitet pesme. Režirao ga je Marek Vesely, i snimljen je u borovoj šumi u blizini Viner Nojštata, Gradskom pozorištu Baden i ronilačkoj školi "Dive Tauchschule" u Beču, gde je JJ ronio za podvodne snimke. Takođe, video je dorađivan u studiju u Donjoj Austriji.
JJ - Wasted Love

Pesma

Muzika i tekst: Johannes Pietsch, Teodora Špirić, Thomas Turner
Producenti: Pele Loriano, Thomas Turner
Izdavači: Kayser & Boss GmbH Co. KG, ORF-Enterprise GmbH & Co KG, Schneeblind Musikverlag, pod ekskluzivnom licencom Warner Music Group Germany Holding GmbH, (P) 2025 Manifester Music.

Video spot

Reditelj, koncept i ideja: Marek Vesely
Producent: Vici Vukšić
Direktor fotografije: Max Hofko
Umetnički direktor: Nicole Frisch
Vizuelni efekti: Manuel Plach
Ostali učesnici u snimanju: Lara Fojt, Victoria Hybasek, David Tovilović, Liv Schabert, Yasmin Pietsch, Ilona Köberl, Matthias Klammer, Nicole Frisch, Rebecca Graefe

Tekst pesme

I’m an ocean of love and you’re scared of water
You don’t want to go under, so you let me go under
I reach out my hand, but you watch me grow distant
Drift out to the sea and far away in an instant

You left me in the deep end
I’m drowning in my feelings
How do you not see that?

Ref.
Now that you’re gone
All I have is wasted love
This wasted love
Now that you’re gone
Can’t fill my heart with wasted love
This wasted love

When you let me go, I barely stayed afloat
I’m floating all alone
Still I’m holding on to hope

Ref.
Now that you’re gone
All I have is wasted love
This wasted love
Now that you’re gone
Can’t fill my heart with wasted love
This wasted love

Most
Wasted love
This wasted love
Wasted, wasted, wasted, wasted
Wasted, wasted, wasted, wasted, love
Wasted love

Foto: ORF/Thomas Ramstorfe

eurovision1108.webp
eurovision1100.webp
eurovision1096.webp

JJ i TEYA

eurovision1022.webp

JJ sa roditeljima

eurovision1042.webp

I tebi moze jedan ban za zbunjivanje i dusevni bol, kao Paucici. 😠

Komentari da je industry plant su mi bizarni. Dečko je klasično treniran i školovan pevač koji trenutno izvodi Mocartovu Čarobnu frulu ni manje ni više nego u bečkoj operi (inače jedna od najtežih opera za pevanje). A pesmu mu je radila Teya koja sama ima sad već dugogodišnje evrovizijsko iskustvo. Kakva industrija lol.

Osim toga, razumem poređenja sa Nemom, ali su mi prilično površna, jer su pesme potpuno drugačije, kao i način pevanja i prezentacija.

Jesu drugačije, ali inspiracija postoji i to se čuje. Niko ne spori vokalni kvalitet, jednostavno ovo nije svačija šolja čaja, moja nije svakako i nikada je ne bih samoinicijativno pustio.

Austrija oduvala bravo JJ i za Teyu ovo moze da bude pobednik zirija i pobednik ESC .

Back