at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Prva pesma koja me je naježila ove godine i onda se desi ova tehno glupost pred kraj pesme...
Morao sam tako da se izrazim.

Winner alert 🚨
Da i ovo je prvi koji je ove godine. Iskreno pozitivno sam iznenađen, njegov vokal odličan, meni se jako dopada. Po prvi put da sam za pesmu imao reakciju “Wow”da priča malo podseća na Nema ali mislim da ako on izvede ovo uživo odlično i ako ulože pare u nastup eto njima pobede. Ne verujem da će im Gruzini ili Britanci umrsiti konce.

Mislim da je pobeda iskreno u domenu naučne fantastike. Ovako neobična i neradijska pesma neće nikad pobediti kod žirija, a o publici da ne pričam. Velikom broju ljudi je ovakav način pevanja odbojan i apsolutno ih ne zanima što je ovo verovatno jedan od najboljih vokala koje ćemo ikad čuti na Evroviziji. Evrovizijska publika prosto preferira zabavu naspram kvaliteta i to je skroz okej (ne tripujem neki elitizam, ovo je zabavni festival pre svega).

Možda jedino ako baš ubode i prenese magiju iz spota uživo i napravi atmosferu nekim epskim nastupom, ali da li je Austrija u poslednjih 10 godina imala dobar nastup, lol.

Austrija ako napravi odlican nastup ima ozbiljne sanse za pobede .

Ne verujem da će im Gruzini ili Britanci umrsiti konce.
Da pomrsi planove i umeša prste mogu još Francuska, Češka i Portugal. Od ostalih samo očekujem da ne pogoršaju dodatno sezonu ako već ne mogu da je poprave.

Sve ispod top 3 je malo za ovo iskreno.

Edit: I San Marino koji u mojoj glavi ide po pobedu, ali prihvatiću da sam delulu.

Da pomrsi planove i umeša prste mogu još Francuska, Češka i Portugal. Od ostalih samo očekujem da ne pogoršaju dodatno sezonu ako već ne mogu da je poprave.

Sve ispod top 3 je malo za ovo iskreno.
Ne smem da pričam previše da me Miloš ne bi opominjao, ali Češka definitivno nema pobedničku pesmu (iako se meni dopada) 🥲 Čućete sutra svakako, ko ne čuje do tad.

Imam osjecaj da Teyu vidim potpisanu na svakoj ESC pjesmi u zadnje 3 godine

Sviđa mi se Wasted love, nadam se da ce imati dobar nastup, kakav pjesma i zasluzuje

Edit: Ceska je sama sebe izbacila iz igre za pobjedu 😂

Ne smem da pričam previše da me Miloš ne bi opominjao, ali Češka definitivno nema pobedničku pesmu (iako se meni dopada) 🥲 Čućete sutra svakako, ko ne čuje do tad.
Snippet zvuči epski, nadam se da se ne razlikuje toliko od MESC verzije da mi se na kraju neće ni svideti. 😭

Ovo Teya iz Austrije pravila? Pa vala i vidi se. 😳 Sve oko Austrije ove godine mi je toliko pretenciozno da ono, stvarno se nadam da ovo neće pobijediti. Ne znam zašto oni nekad ne pošalju neku svoju zvijezdu? Austrijski emiter me podsjeća na RTS 2010-ih, drže se nekog svog striktno uskog kruga ljudi koje šalju i to je to.

Mislim da je pobeda iskreno u domenu naučne fantastike. Ovako neobična i neradijska pesma neće nikad pobediti kod žirija, a o publici da ne pričam. Velikom broju ljudi je ovakav način pevanja odbojan i apsolutno ih ne zanima što je ovo verovatno jedan od najboljih vokala koje ćemo ikad čuti na Evroviziji. Evrovizijska publika prosto preferira zabavu naspram kvaliteta i to je skroz okej (ne tripujem neki elitizam, ovo je zabavni festival pre svega).

Možda jedino ako baš ubode i prenese magiju iz spota uživo i napravi atmosferu nekim epskim nastupom, ali da li je Austrija u poslednjih 10 godina imala dobar nastup, lol.
Slažem se, baš sam razmišljala ako je Nemo sa dosta komercijalnijom pesmom bio tek 5. po glasovima publike, kako bi tek prošla Austrija kojoj je cela pesma pop opera.

Mada opet su okolnosti ove godine drugačije jer su pesme kriminalnog kvaliteta. Što se pobede tiče, ja i dalje tipujem na Francusku s obzirom na to da nam je čika Martin najavio da su Francuzi spremni da održavaju Evroviziju lol. Isto kao kad su išli prošle godine proveravati stanje u Švajcarskoj kad su bili tipa 4. na kladionicama.

Interesantno. Nadam se da će Austrija napokon imati dobar stejdžing pošto su zadnjih nekoliko godina uništili potencijale svojih pesama lošim ili neadekvatnim nastupima.

Ne bih baš pisao detalje jer ne znam smijemo li te neprovjerene stvari prenositi, ali uglavnom neki izvori prenose da ove godine pucaju na politiku (i to ne onu proeuropsku).
Tačno sam znao, prošla mi je kroz glavu ova ideja

Back