Budućnost Srbije na Evroviziji

Ja ne verujem šta čitam :D
И ја исто.

Алекса49, добро дошао у реалност. Позитиван помак у размишљању. Још да Карли буде представница Србије, па да је и остатак форума здушно бодри. Да сви лепо заборавимо политички ову годину.
И да се концентришемо на пролазак у финале следеће године.

Svako ima svoje prioritete i u to ne mogu da ulazim, ali ako je nekome važniji jedan PZE i odabir evrovizijskog predstavnika od toga u kakvoj će zemlji ubuduće da živi, od čega će da živi, da li će uopšte imati gde da živi, kakvu će vodu da pije, vazduh da diše i on i njegovi potomci, onda ga ne mogu smatrati ozbiljnim.

Алекса49, добро дошао у реалност. Позитиван помак у размишљању. Још да Карли буде представница Србије, па да је и остатак форума здушно бодри. Да сви лепо заборавимо политички ову годину.
И да се концентришемо на пролазак у финале следеће године.
Nije to nikakav pomak jer svoje stavove ne menjam kako vetar duva. Vrati se na moje postove u temi ovogodišnje Pesme za Evroviziju i videćeš da sam iste stavove imao i tada. Politici nije nesto na muzičkom takmičenju, ni domaćem izboru, ni esc-u i protiv toga ću uvek biti.

A što se tiče Karleuše, tako nešto nikada neću podržati u kontekstu našeg predstavnika. Ne zbog njenih političkih stavova, već zbog načina na koji se ophodi prema ljudima, ali i kiča i šunda koji snima a o kome mislim sve najgore. Kako onaj pre nego što je postala glasnogovornik SNS-a tako i onaj posle.

Mozda zivite u SNS kruzoku, zadjite malo na ulice, zborove, drustvene mreze. Najzalije mi je da trosim vreme na bota, jer ocito je da je bot, ali ne mogu da cutim. Samo nemojte da mi replicirate molim Vas, nema niceg novog i temeljenog na realnosti u Vasim komentarima. Deja vu na deja vu. Aman, vise, covece.
На жалост мислим да је Милан у праву. Без обзира на сву ову масу људи на улицама, менталитет већине народа је и даље непромењен и исти је деценијама уназад.

Samo bih dodao jos jednu stvar - PZE se desio u eri kada studentski protesti jos nisu nazivali sebe politickim, odnosno bili su fokusirani na one incijalne zahteve. Tek kasnije su zvanicno iskazali politicke zahteve. Plus, ni crvena saka ni indeksi ni pumpaj nisu obelezje bilo koje stranke, posto je Olja smenjena zbog mesanja politike na festivalu, kako se navodi.

Kao student koji je trenutno u haosu do guše, pripremam ove ispite na jedvite jade, osećam da mi je godina odavno iskliznula i to uzalud.

Meseci koje smo provodili na protestima, blokadama Univerziteta, bačeni su u vodu kao i svaki pokušaj poštenog čoveka u ovoj zemlji da se izbori za ono što vredi.

Ovo je nažalost, bilo očekivano. Hvala Bogu pa mi je interesovanje generalno za Evroviziju smanjeno izborom Princa ove godine, ne znam kako bih podnela da smo i ove godine kidali pa se samo naglo strmoglavili na ovaj način.

Ali primećujem da nije PZE jedino takmičenje koje ispašta zbog političkih neprilika, već i sama Evrovizija. Možda je i bolje što ćemo se blamirati u vreme kada svakako niko osim propagandne mašinerije Izraela i Ukrajine nema šanse.

Samo bih dodao jos jednu stvar - PZE se desio u eri kada studentski protesti jos nisu nazivali sebe politickim, odnosno bili su fokusirani na one incijalne zahteve. Tek kasnije su zvanicno iskazali politicke zahteve. Plus, ni crvena saka ni indeksi ni pumpaj nisu obelezje bilo koje stranke, posto je Olja smenjena zbog mesanja politike na festivalu, kako se navodi.
Pa dobro niko od nas nije toliko naivan da veruje u bajke. Bilo je jasno da su protesti politički obojeni još 5. novembra kad se razvaljivala Gradska kuća u mom Novom Sadu. Svakako je i nebitno, protesti koji su se dešavali nisu imali ama baš nikakve veze sa jednim muzičkim festivalom.
Prvo je ono pomeranje datuma finala zbog protesta u Nišu bio glup i ishitren potez, a kasnije i sve ostalo što se dešavalo a vezano je za podršku onome što se dešava na ulicama. Totalno nepotrebno, a čije posledice vidimo tek danas.

Meni je samo fascinanto da RTS- u i dalje ne pada na pamet da se oglasi ovim povodom.

На жалост мислим да је Милан у праву. Без обзира на сву ову масу људи на улицама, менталитет већине народа је и даље непромењен и исти је деценијама уназад.
Kakve veze ima mentalitet sa opstim rastucim nezadovoljstvom i glasanjem? Ispitivanja javnog mnjenja pokazuju razlicito, da im je rejting sunovratno opao. Zato svakog meseca Bosanci dobijaju drzavljanstvo, da bi popunili rupe na sledecim izborima. Taj isti mentalitet je glasao protiv Milosevica- primer iz skorasnje istorije, da ne idem dalje u proslost.

Nisam ljubitelj njene muzike ali nam treba neko ko će vratiti interesovanje! Svakako će naredni Eurosong iz Srbije pratiti samo neutralni i Ćaci fanovi...!

Nikada više neće biti onaj vrhunski kvalitet pesama na PZE-u kao 2022 i 2024. Jer su pad nadstrešnice i cela ova društvena situacija što od novembra prošle godine neprekidno traje,potpuno i zauvek uništili dotadašnju reputaciju RTS-a.Evo i zašto,to ide lančano i to ovako: Jer Podrška RTS-u znači ujedno i podršku SNS-u,a podrška SNS-u znači ujedno i podršku korupciji,a podrška korupciji znači podršku ujedno onome što je direktno ubilo 16 ljudi u Novom Sadu. Znači PZE kao RTS-ov projekat i samo pristajanje pevača da učestvuju na njemu,samim tim znači i podršku korupciji koja direktno odnosi ljudske živote.I zato nije raspisan konkurs, kao što se to inače radi u ovo doba godine.Dakle,PZE se ukida sa debelim razlogom.

Nisam uopšte za #teamTea. Ne sviđa mi se vrsta muzike koju snima, sve mi to deluje nekako jeftino i prevaziđeno, ali da svakako nam treba neko jače ime u ovakvom trenutku pa se ne bih bunio da ode. To bi možda bio i jedan od najboljih scenarija za sledeću godine. Ljudima u Srbiji bi se malo vratio hajp koji smo izgubili.

Ko je razvaljivao Gradsku kucu?
Ona koja je već pola godine u bekstvu u Hrvatskoj, zajedno sa svojom ekipom. Sama je to i priznala na onom audio snimku kada je planirala isto nasilje da sprovodi i 15. u Beogradu. Citiram je: "Lako je bilo ovde kod nas kada se išlo na Gradsku kuću jer su redari bili pod našom kontrolom i nisu reagovali"

Mozda bih i poverovao u to sta pricas da svojim ocima nisam video odakle su izasli ti koji su razbijali i gde su se vratili, i da dvojicu licno ne poznajem i znam sa kojim lokalnim serifom su povezani. Tako da mani me te price.

S obzirom da su ti i pored svega najveci problem nebitni opozicioni politicari i da pratis rezimski narativ do u slovo, mislim da je jasno gde se svrstavas.

To što gospođica izvodi je meni lično teška seljanija, ali na stranu to, jednostavno je pase i ne bi postiglo apsolutno ništa. Verovatno bi bila dobar mamac za dijasporu i to je sve, žiri jednocifren broj poena i u zbiru neko naše standarno 18. mesto. Ali nemam ništa protiv iskreno, postalo mi je svejedno šta i koga ćemo slati uzimajući u obzir trenutne okolnosti, a nakon prošlogodišnje nebitnosti i blamaže, sve dobro dođe, pa i pase folk kičerana.

Nisam uopšte za #teamTea. Ne sviđa mi se vrsta muzike koju snima, sve mi to deluje nekako jeftino i prevaziđeno, ali da svakako nam treba neko jače ime u ovakvom trenutku pa se ne bih bunio da ode. To bi možda bio i jedan od najboljih scenarija za sledeću godine. Ljudima u Srbiji bi se malo vratio hajp koji smo izgubili.

Ona koja je već pola godine u bekstvu u Hrvatskoj, zajedno sa svojom ekipom. Sama je to i priznala na onom audio snimku kada je planirala isto nasilje da sprovodi i 15. u Beogradu. Citiram je: "Lako je bilo ovde kod nas kada se išlo na Gradsku kuću jer su redari bili pod našom kontrolom i nisu reagovali"
Sad mi je sve jasno

Back