• Tokom evrovizijske nedelje strogo je zabranjeno deljenje neovlašćenih snimaka proba za Pesmu Evrovizije, kao i objava koje nisu iz zvaničnih i javno dostupnih izvora, i na javnom i privatnom delu foruma. Takvo ponašanje može za posledicu imati ban sa foruma.

Budućnost Srbije na Evroviziji

Inače nisam znao da je ESC takmičenje klupskih tezgaroša lol

Javite u kom klubu JJ nastupa u Beču baš mi se ide da đuskam

🙄

Presmešno je šta sam sve ovde pročitao od dotičnog i kakve zamerke Teyi, a kad su se iste ili slične pričale za Princa onda je prvi skakao da grize.

A dobro iskreno ne znam čemu ova rasprava u nedogled 😭 Realno jeste da je Teya više toga postigla objektivno u ovom poslu konkretno, a Ivana, barem meni lično, je neko ko se i dalje pokušava samo da se probije i koga hajpuju fazon dva fana na Twitteru. Jednostavno nisu za poređenje, dva totalno drugačija izvođača. Ima smisla jedino da se možda porede Ivana i Tea ili neka druga pjevačica koja igra.

Ja bih voleo da vidim Mariju ponovo na Eurosongu. Ali znam da se to neće desiti. 🤷🏻‍♂️

Ja bih ipak Ruzu Rupic na ESC. Razbila bi sa ovako nekim hitskim hitom

Da li se uopšte objavljuje spisak pesama koje nisu prošle na PZE ? Kod mene je glavni problem što ja ne verujem u poštenje RTS-a. Broj učesnika na PZE je potpuno nebitan bitno je da se tamo nađe kvalitet. Po meni bi kada žiri odabere recimo 10 pesama za PZE trebalo objaviti ostale pesme i organizovati neke mini emisije gde bi publika odabrala od otpadaka drugih 10 takmičara. Hvala bogu od novembra do februara ima sasvim dovoljno vremena za tako nešto. Na taj način bismo sprečili nameštanja tipa onog na Dori kada je Lazanja sklonjen da bi pobedio neko drugi. Mislim da je i kod nas prošle godine zamena ušla u finale i moguće čak bila u gornjem delu, zaboravih sad ko to beše.

Ne objavljuje se, kao što se ne objavljuje ni u većini drugih zemalja. Nije to ništa neobično. Pretežno otpadaju loše pesme, pa nikom nije uskraćena pobeda. Više puta smo pričali na forumu na tu temu. Više ljudi čini selekcionu komisiju, svako zasebno boduje svaku pesmu, predaju se liste i onda se to sabere i odaberu učesnici. Da je 10 učesnika, veća šansa bi bila da tu ne upadnu neke dobre pesme, nego među 24, upravo iz razloga što ponekad ne prepoznaju visok potencijal, ali prepoznaju bar nešto.

Takav model gde bi se putem mini emisija birali ostali učesnici, bio bi prilično loš i nepravedan za sve takmičare, a bar RTS praktikuje da svi imaju jednaku promociju u njihovom programu, pa teško da bi pristali da se deset pesama ne objavi, a ostali da serviraju par meseci unapred, priču koju žele da ispričaju, i dobrim delom otkriju karte.​

Back