Budućnost Srbije na Evroviziji

Ispod 25. mesta u finalu postoji samo jedno mesto, i to ako big 5 zemlja nije pobednik.

Ja kad se dotični žali kako ga šikaniramo

Aww Pity GIF by MOODMAN

Anyway back to the topic

Mislim da je mogućnost da Karleuša ide na Evroviziju skoro pa nemoguća, osim ako nije sama svesna koliko bi se prvo izblamirala, a posle kako bi bila dočekana kad ne pobedi, to bi joj bio apsolutni potop.
Pricamo o Karleusi, ona je toliko delulu da veruje da sigurno pobedjuje ako ode

Karleuši su pomerili koncert u BL za april 2026, tako da od nje i ESC zvanično mislim i da nema ništa. 💪

Ma šta joj smeta potencijalni koncert u BL u aprilu za odlazak na ESC, jedan dan i to je to.

Ali ni tog aprilskog koncerta neće biti kao ni njenog odlaska u Beč.

Ceci su pomjerili BL koncert iz jula za avgust zbog najavljenog nevremena pa je oborila rekord posjećenosti tim koncertom, Karli su prebacili za april jer znaju da će ga tako lako otkazati opet, samo navedu da je zauzeta snimanjem PZ i ćao

Ja sam ove godine stoprocentno za interni izbor i smorila bih se sad kad bi raspisali konkurs za PZE. To bi bio debakl jer bi se retko ko iole relevantan usudio prijaviti, jer bi svi učesnici bili prvo na meti medija ijednih i drugih, trpili bi ko zna kakve pritiske, spinovanja, manipulacije, a i sistem glasanja bi se morao menjati, bilo bi još više podložnije korupciji u ovakvoj situaciji. Ovako neka kontaktiraju par izvođača, vide ko je kako raspoložen, ko šta ima da ponudi i pomognu mu sa novcem koji bi uložili u sam festival. Ne kažem da svejedno i internim izborom, ne bi bilo svega ovoga, ali se nadam da bi se jednim delom smanjilo sve navedeno i da se energija ne bi rasipala na sve strane sada kada smo u već lošoj situaciji.

Ja nisam za to da učestvujemo generalno, dok se ne stekne politička i društvena situacija da imamo nacionalni izbor. Umesto pritiska prema PZE učesnicima internim izborom bi se pritisak javnosti sveo samo na tu jednu osobu ili bend, tako da se ne može izbeći kako god da okreneš.

Doduše ako ne bi učestvovali zamro bi forum pa nisam pametan šta je najbolje raditi.

Last edited:
Kažeš Ivana se nije ni čula na Evroviziji, pa šta je onda tek bilo sa Teya Dorom? Ona ne da se nije čula, nego se nije ni razumela.
Tek sad vidim ovo. Zato se Princ čuo za medalju, pa je opet doneo Srbiji istorijski flop i UBEDLJIVO najgori rezultat Srbije do sad. 🥴

Teya je zapravo dobro zvučalo i preko nje nije pevalo 3 prateća vokala, Boomari je mikrofon bio utišan skoro do kraja, i to sa razlogom. Jbg

Ma džaba joj i da zvuči kao Mariah Carey kad joj je harizma u minusu. Za razliku od Ivane koja pleni svojom pojavom gde god se pojavi i koja je napunila klubova koliko Teya neće za tri života.

Teya nije klupska pevačica da bi pevala po klubovima, a Ivana Boom nije ni približno uspešna kako je predstavljaš, jedan hit do sad nema. Teya ima HITČINU i to niko ne može da joj ospori koliko god vi to pokušavali, Teya NE MORA da peva do kraja života jer je jednom pesmom osigurala sebe do kraja života, znači ne mora da baulja po klubovima da bi imala za život i da bi došla do nekog uspeha. Nemojmo da uporedjujemo neuporedivo.

A i da želi da peva po klubovima, opet bi više ljudi bilo zainteresovanu za nju nego za Boom, jer ima više lokalnih hitova, i brojke to pokazuju. Boom se trudi, ali ne ide, ipak nije toliko harizmatična.

Pa šta se cimate da njih poredite kad nisu ista kategorija. Teya je pre svega umetnik i kompozitor a tek onda pevačica, Ivana je plesačica wannabe pevačica bez muzičke osnove i umetničkog kvaliteta i to je to. Poredite akademski obrazovanog muzičara sa plesačicom. I jaka referenca za nekog klubovi i ljudi koji su u isti izašli da bi videli dobru ribu i ako im se posreći poveli neku kući.

Last edited:
Nije kao da imamo previse tema za razgovor o Srbiji na ESCu trenutno, ali mislim da bi svakako bilo interesantnije ako svi mutirate ova dva bota i posvetimo se bilo cemu drugom.

Pa iskreno bolje i dobar kako kažete "šund" (jer Atamala je valjda umetničko delo) uz koji ćeš da se provedeš kad izađeš nego nešto uz šta ne možeš pošteno ni da se isplačeš. 🤷🏻‍♂️

Poređenje Teye i Ivane “Boom” Nikolić doživljavam kao poređenje muzički ostvarenog umetnika i talenta s jedne strane i umetnika u pokušaju s druge.
Kada je reč o muzici i dosadašnjim ostvarenjima – razlika je jasna. Poređenje, bez. 😉

Ako pričamo o plesu, takođe ne bi bilo umesno stavljati ih u isti koš. Ivana je tu dokazana i ostvarena, prirodno talentovana, dok Teya, verujem, vrlo dobro zna gde su joj granice i ne pokušava da se gura u nešto što joj ne leži – što mi je sasvim zdravorazumno.

Danas se mnogi upuštaju u sve i svašta radi novca i popularnosti, ali ja sam uvek za to da čovek bude svoj: da radi ono što najbolje zna i da ne bude “neko u pokušaju”, već upravo ono gde je autentičan i stvarno dobar.

Elem, Teya nije ni najbolji vokal niti posebno harizmatična – i to stoji – ali je vrhunski talenat i autor i, iznad svega, jedna normalna devojka koja je pre svega ozbiljan umetnik i izvanredan autor.

Ivana je, po mom mišljenju, pevačica u pokušaju koja je zalutala u muzičkoj industriji. Uz to, svako ko je „izoperisan i napumpan“ meni ne može biti harizmatičan, jer pre svega nije prirodan i svoj. Na Bogom datu lepotu dodatno intervenisati samo zato što je to danas „in“ – za mene je to veliko „ne“.

Estetske korekcije – da, ali samo tamo gde je to zaista neophodno i može nekome doneti više samopouzdanja i sreće, bilo privatno, bilo na sceni.

Ako Ivanu estetske operacije čine srećnom i sigurnijom, ok, ništa protiv, ali mislim da joj nisu doprinele ničemu, već samo oduzele prirodnost.

Ja čak 4 pesme (ponekad i 5) od Teya Dore preslušam na Spotify-u kad mi iskoče ili na radiju (ne prebacim), dok u slučaju Boomerke ne slušam ništa osim one prve solo pesme i eventualno dueta sa Emelom i to na radiju kad naiđe jer pesme su joj baš loše. Tako da na osnovu pesma meni je Teya bolja, ali poređenje je bzv realno jer totalno dve različite osobe poredite... Da ste poredili Picy, Tairovićevu i Džehvu sa Boom pa ajde...

Opet I ta Atamala kao i druge Teyine brže pesme jedu Boom za doručak, pošto i dalje porediš, jer su sve te pesme slušanije od Ivaninih, koja do sad nema ni jedan hitić, a ne hit 🥴

Aleksa čitaš li ti šta pišeš pre nego što klikneš post reply lol

Brojke govore drugačije, možda bolje ipak ti da proveriš pre nego stisneš post replay. :)
56D8D1AC-6524-418F-8D5C-963C4F01E901.webp
ps. ja nikad u klubu nisam čuo neku Teyinu bržu pesmu dok Ivanine redovno puštaju.

Back