Budućnost Srbije na Evroviziji

The Voice po Evropi i jeste izbacio neke lokalne zvijezde, dok se u SAD vrti godinama a ja ne znam nijednog pobjednika, pa ni učesnika (?) odatle sa jakom karijerom, ili karijerom uopšte
Ne pratim, ali sam gledala klipove i prvi koji mi spontano padaju na pamet:
Evropa - Maneskin
USA - Pretalentovana Angelina Jordan, koja je bila čak kandidat za ESC ali je odustala.
Sigurno ih ima u Americi ali nismo obavešteni. A možda nas i ne interesuje

Covek je lepo rekao the Voice. I Jeste da postoji razlika iznedju dva formata, ali ja mogu da sudim samo po onima koje sam gledala: Italija, Francuska i Amerika.

Američki X Factor je lansirao bar Fifth Harmony, tj. Camilu, ali za The Voice baš ne znam nijednu zvijezdu da je izašla odatle. Čak ni iz britanske verzije ne znam nikoga, dok je njihov XF do 2016. imao baš uspješne učesnike i neke pobjednike

U svakom slučaju, neka TV u Srbiji, pretalentovanih pop/rock/rnb izvođača ima a jedino na Zvezde Granda mogu da idu da pjevaju da ih narod čuje

Isto se radujem dolasku The Voice. Nadam se dobrim mentorima a pre svega se nadam da će ispoštovati format. Gledao sam The Voice UK, USA, AU od samih njihovih početaka. "Feeling" je potpuno drugačiji, nekako je ljudskiji. U X Factoru UK je u fokusu drama + joke act i jedan ili dva top glasa. U The Voiceu dođeš, otpevaš, ako je dobro, okrenu se ako nije to je to. Mada dešavalo se da propuste dobre pevače. U svakom slučaju akcenat je na glasu a ne na šou. Jedino ako PZE bude postojao, mogu pobednici da se prijave. Sumnjam da bi RTS prihvatio gotovog pobednika od nekog drugog.

Kod nas je jedino Prvi Glas Srbije uspeo (osim Zvezda Granda) da izbaci nekoliko pevaca koji su postali i ostali popularni. Zlatno doba Prve TV kada su imali kvalitetan program. Steta sto su dospeli u ruke cacija

Da se vratimo na PZE, stvarno je cudno da kada su predstavljali novu programsku semu za sledecu sezonu nisu pomenuli PZE a ranijih godina jesu.

Baš sam jednom guglao ko je i da li je iko postao globalno popularan, i zapravo jesu članovi One Direction-a. To je rijedak slučaj.

Iznenadila sam se da su uz Aleksandru, Alicju, Pete, Akylasa, Essyle, Dare, Delte, Jonasa, Veronike na prošlom ESC-u bili više od 20 predstavnika sa tog formata. Ako se dobro sećam, 25! Većinski sa Voice-a, uz par sa Faktor X-a.

Tako da bi to bilo možda i nešto dobro za odabir budućih predstavnika, u zavisnosti, kako to budu organizovali.

Očigledno da ti formati vrede za ESC!
A kvalitetnim podrumarama se daje platforma da se pojave i steknu neko iskustvo, pa pređu na PZE.
Nina Kraljić je otišla isto na ESC nakon pobede u Vojsu u Hrvatskoj. Albina takođe je bila u Vojsu.

Nisam sitničava, da li je Voice ili X Factor.
Sa njih je došlo preko 20 vrlo dobrih izvođača na ESC 26

Dolazak Voica u Sr će možda biti platforma za kvalitetne domaće buduće kandidate za PZE/ESC. To je valjda htela da kaže Pauky i ima smisla...

Pa možda grešim, ali po meni bi The Voice bio najozbiljnija platforma za neafirmisane izvođače u ovom trenutku, plus ako bi nakon njega stekli neki momentum i želeli da im naredni korak bude PZE već bi imali neko iskustvo iza sebe, koje većina neafirmisanih izvođača koji se po prvi put pojavljuju na PZEu nema. Takođe, mislim da bi bila najozbiljnija platforma za buduće ESC izvođače, iz prostog razloga što Vojs prilikom davanja svoje licence zahteva određeni standard, muzičke pravce, engleski itd, i bio bi najpribližniji format sa izvođačima evropskom tržištu, dok ostali show programi kod nas su lokalnog karaktera i što je rekao Gavran naglasak im je na zabavi, drami, ponekoj obećanoj pesmi koju kad sprovedu idalje je lokalnog karaktera.

X factor je zadnji put kod nas bio pre 11 godina, a danas kad uporedim sa tom 2015. je neko potpuno drugo vreme. Svakako nije ni poenta u tome da se poredi koji bi bio najbolji format i show i da li je nekom to dosadilo ili nije, već u tome, da bi stvarno dobili jednu ozbiljnu platformu na kojoj bi se mogli pojaviti učesnici koji bi imali najviše potencijala da budu naši predstavnici jednog dana jer je kao što sam već rekla taj format najpribližniji Evropi.

Ja konkretno nijedan show kod nas sada ne pratim, ali za ovo baš imam nadu i nadam se da će se prijaviiti tamo ljudi koji se ne pronalaze ni u IDJ showu, ni u Zvezdama Granda, jer ja da sam neki alt izvođač ne bih se pronalazila ni u jednom, a niti bih odmah išla na PZE bez iskustva.

Iz različitih formata su potekli sledeći naši predstavnici:

Milan Stanković - Zvezde Granda
Moje 3 - Prvi glas Srbije
Bojana Stamenov - Ja imam talenat
Mladen Lukić (Balkanika) - X faktor
Nevena Božović - Prvi glas Srbije
Princ - X faktor (Bugarska)

Dakle, slaba nam je iskorišćenost tih platforma i trebalo bi poraditi na tome. Neke zemlje biraju po tom principu svake godine (Belgija, Holandija npr). Mislim da je koncept X faktora bliži Evroviziji, ali sa druge strane, čini mi se da ih je mnogo više sa The Voice formata učestvovalo na ESC u poslednje vreme.

Nekad to televizijsko iskustvo zna da bude dragoceno za izvođače na ESC.

X Factor Adria je baš bio smor, preloše urađen, prva sezona ajd i nekako, ali druga očajna.

Nadam se da će The Voice da bude na nivou, pa da dobijemo nova jaka imena i uspješne pop pjevače, i da se neće zaboraviti na takmičare odmah po završetku finala

Ma mi ne znamo ništa od stranih formata kršteno da uradimo, mislim da je TLZP jedini uspešan strani format koji nije ni na koji način prilagođen za lokal a koji se održao više od dve tri sezone.

Budućnost Srbije na Evroviziji
Back