Budućnost Srbije na Evroviziji

Pa dobro, i prošle godine se špekulisalo o otkazivanju PZE-a, čak i neučešću, pa se raspisao konkurs i odaziv bio poprilično dobar. Karleuša neće ići na Eurosong.

Ako ne nameravaju da uvedu drasticne promene na festivalu i skroz promene koncept bolje da ga ne prave i da uloze pare u interni izbor i pesmu. Mozda je bolje malo promeniti nacin posle toliko godina stagnacije. PZE mi dodje nesto kao Zvezde Granda i slicna takmicenja po kreativnosti i radu po sablonu, dosadno i vec vidjeno, prevazidjeno, da nema pesama koje me zainteresuju i da nije srpski izbor ne bih pratio. Ako pogledamo rezultate u ovoj i prosloj deceniji interni izbor ili takmicenje koje lici na interni izbor su davali bolje rezultate. Jedino je Konstrakta sa NF uspela da napravi nesto, ostalo vrlo mlako. A trud mi se cini da vise ulazu u novogodisnji program nego u PZE

Džabe mi spekulišemo i pričamo ,,Kako treba biti!?" i napominjemo ,,Šta je to loše!?", kada će RTS uraditi po svome... Tako da šta bude, biće i to je to.

Ja dugo vremena želim da vidim koncept poput UMK-a kod nas. Neka bude PZE, ali sa 7, 8 do 10 pesama.
Zamislite ovogodišnji PZE sa 7 pesama, em veća koncentracija kvaliteta, em je lakše sve to snimiti, pripremiti nastupe, usmeriti novac itd.

Mi nemamo sposobnost da izaberemo 3 kvalitetne i konkurentne pesme, a kamoli 7. O produkcijskom nivou UMK-a da ne govorim, to je tek nemoguće porediti i primeniti kod nas.

Ove godine smo izabrali meni jednu od najboljih pjesama još od 2008, tako da hvala PzE-u na tome, jer da je birala komisija samo jednu od prijavljenih, kapiram da bi išla Zejna. To bi bio samo okej izbor sa pjesmom kakva je Jugoslavija, ali ne i najbolji.

Pa jedino sto je valjalo kod Zejne je pesma. Kraj mene je dobila momentum posle nastupa, ali ne mozemo zaboraviti da je nas ubedljivi pobednik bila Jugoslavija :LOL:

Drago mi je sto The Voice dolazi u Srbiju, preko 10 godina nismo imali fransizu na nasoj TV.

Ove godine smo izabrali meni jednu od najboljih pjesama još od 2008, tako da hvala PzE-u na tome, jer da je birala komisija samo jednu od prijavljenih, kapiram da bi išla Zejna. To bi bio samo okej izbor sa pjesmom kakva je Jugoslavija, ali ne i najbolji.

Skroz tacno. I dalje se jezim kad pogledam nastup Lavine iz polufinala. Nema sanse da ni RTS ono samoinicijativno odabrao.

Potrebno nam je NF, jer postoji neki hajp, kakav god da je. Cak i u onoj nesrecnoj 2025. se pricalo o tome, kako-tako.

Taj Voice ce proci isto kao i X Factor.

Ljudima se smucilo vise da gledaju televizijska takmicenja, ako tako mogu uopste da ih nazovem.
Voice je malo drugačiji i uži žanrovski, što ga čini dosta globalnijim i alternativnijim od ostalih takmičenja što imamo kod nas. Bilo je takvih izvođača i izvođenja pesama i u drugim šoovima, ali Voice sam po sebi je nekako baš za strano tržište. I ja povremeno volim da gledam klipove iz nekih stranih Vojsova.

Iznenadila sam se da su uz Aleksandru, Alicju, Pete, Akylasa, Essyle, Dare, Delte, Jonasa, Veronike na prošlom ESC-u bili više od 20 predstavnika sa tog formata. Ako se dobro sećam, 25! Većinski sa Voice-a, uz par sa Faktor X-a.

Tako da bi to bilo možda i nešto dobro za odabir budućih predstavnika, u zavisnosti, kako to budu organizovali.

Očigledno da ti formati vrede za ESC!
A kvalitetnim podrumarama se daje platforma da se pojave i steknu neko iskustvo, pa pređu na PZE.

I meni se koncept Voice-a uvek najviše dopadao od svih tih pevačkih televizijskih formata, lepo je što konačno stiže i kod nas. Većina takmičara koja se tu prijavljuju zapravo imaju vrhunske vokalne kvalitete, pa u kontekstu ESC ne bi bilo nimalo loše da se pojavi neko odatle.

Iskreno meni su sva ta pjevačka takmičenja dosadna i većina ljudi tamo ne ostvare neke karijere. :ROFLMAO: Izuzetak je ZG koje je nešto drugo, mada i oni su posljednjih godina slop.

The Voice po Evropi i jeste izbacio neke lokalne zvijezde, dok se u SAD vrti godinama a ja ne znam nijednog pobjednika, pa ni učesnika (?) odatle sa jakom karijerom, ili karijerom uopšte

Makedonci će ove sezone da imaju i Idola i X factor odjednom na MRT 3, bilo bi dobro da i tamo imamo neke učesnike odavde

Budućnost Srbije na Evroviziji
Back