Budućnost Srbije na Evroviziji

Ja sam u šoku! Politika SNS je zaista da uništi i zatre i ono malo dobrih stvari što je ostalo i da ljude koji imaju kapaciteta da misle šikanira i čisti jer njima nije potreban neko ko može da misli, nego mulad koja će da radi šta im se kaže bez pogovora! Jako mi je žao Olivere i budućnosti festivala….

Sad smo zvanično ,,rame uz rame" sa Rusijom, Belorusijom, Mađarskom i Turskom!

• Like
Reactions: FFM
Saopštenje Olivere Kovačević

Smenjena sam s mesta supervizorke i urednice festivala Pesma za Evroviziju odlukom generalnog direktora RTS, jer sam se, kako mi je predočeno, oglušila o njegovo naređenje da sprečim učesnike takmičenja da na festivalu iskazuju svoje stavove i podršku studentskim protestima. Konkretnije, nošenje bedževa, pokazivanje crvene šake, podizanje indeksa u živom programu, kao i izvođenje pesme „Za milion godina“, protumačeno je kao politička poruka. Tačno je da kao urednica nisam želela da cenzurišem bilo koga na festivalu i da je upravo „PZE25“ pokazao da je RTS otvoren za sve svoje građane i da umetnici imaju pravo na svoj stav bez ikakvog nepristojnog i uvredljivog ponašanja. Podsećam da je festival organizovan uz bojkot velikog broja muzičara koji su otkazali svoje nastupe u revijalnom delu programa. Evropska radiodifuzna unija (EBU) nema ingerencije nad nacionalnim izborima zemalja učesnica Pesme Evrovizije, a nije imala ni bilo kakve primedbe na naš festival jer je finalno veče „PZE25“ prenosila na svom zvaničnom Jutjub kanalu.

To što sam javno podržala studente, potpisala pismo dela zaposlenih kojim se traži da Informativni program profesionalno radi svoj posao i konačno, što sam tužila Aleksandra Vučića zbog niza neistina koje je izneo o meni i RTS-ovom festivalu Pesma za Evroviziju, dovoljan su, a očigledno i neophodan razlog za moju smenu.

Na RTS sam došla 2006. godine na poziv Aleksandra Tijanića, gde sam u Informativnom programu postavila, uređivala i vodila emisiju OKO, a zatim Da Možda Ne do 2019. godine, kada je emisija ukinuta, a ja prebačena u Zabavni program. Izabrana sam na konkursu za glavnu i odgovornu urednicu Zabavnog programa gde sam radila osam godina. Za to vreme pokrenula sam više formata kao što su: Luda noć, Najlepše narodne pesme, Pesma za Evroviziju, Bunt rok festival, Karavan najlepših narodnih pesama, osam Novogodišnjih programa, kao i obeležavanje jubileja 100 godina od Prvog svetskog rata, 20 godina od pogibije radnika RTS, 60 godina televizije u Srbiji, proslave 100 godina Radio Beograda itd. Po isteku mandata nisam vraćena u Informativni program, već u Zabavni program RTS i nikada nisam bila pomoćnica, savetnica generalnog direktora niti bilo koga drugog na RTS.​

Izvor: N1
Бујке успео да себе уздигне на ниво смрадине попут Вучелића, Милановића и Комракова... о којима је писао у књизи о 5-ом октобру. Иронија не може бити већа.

А ја сматрам, макар ме овде обележили као "лажног" Евровизијског фана: боље не учествовати и повући се до даљњег него каљати углед слањем режимских бљувотина и оваквим диктаторским приступом такмичењу.

Да једна земља која је слала Марију 2007. или Бојану 2015. или Констракту 2022. и Луку 2023. да спадне на то да један матори задригли метузалем одређује ко шта сме да покаже на ПзЕ - па то је увертира у рекао бих најјаднији део наше Евровизијске историје после санкција.

Mene više uopšte ne interesuje naše učešće na Evroviziji.
Dobro ljudi mislim da malo više preterujete. Svi smo u šoku zbog Olivere ali ipak ima na RTS-u još mnogo ljudi kojima je stalo do festivala i samog projekta a koji su od početka uključeni. Neće oni tek tako dići ruke od svega, posebno što taj pze RTS-u veoma imponuje.

Opravdano smo skeptični, ali ipak da sačekamo malo sa ovako teškim rečima, pa ni sam RTS još uvek nije izašao sa zvaničnim saopštenjem zbog čega je tačno Olivera dobila otkaz.

Žalosno ali, nažalost, očekivano. Dok ne oslobodimo zemlju od naprednjačkog zla, ne možemo očekivati bilo šta dobro. Tj. ne možemo očekivati da nešto bude na zdravim osnovama, a to je ključni preduslov za bilo kakav uspeh.

Mislim da ćemo već sledeće godine videti da i od lošeg (ovogodišnje učešće) uvek može još gore.

Dobro ljudi mislim da malo više preterujete. Svi smo u šoku zbog Olivere ali ipak ima na RTS-u još mnogo ljudi kojima je stalo do festivala i samog projekta a koji su od početka uključeni. Neće oni tek tako dići ruke od svega, posebno što taj pze RTS-u veoma imponuje.

Opravdano smo skeptični, ali ipak da sačekamo malo sa ovako teškim rečima, pa ni sam RTS još uvek nije izašao sa zvaničnim saopštenjem zbog čega je tačno Olivera dobila otkaz.
Nije preterivanje, jasno je zbog čega je dobila otkaz. Možemo da se pozdravimo sa PZE, od sad će na ESC ići režimske podguzne muve. Što smo krečili 2022-2024, džaba smo krečili. Kraj jedne ere.

Glupačetina ne zna ni kako se zove takmičenje, konstantno ga zove EuRoSoNg. Dobijem isti transfer blama kao kad kežualci PZE nazivaju Beovizija.

Tužna, ali ne tako iznenađujuća vest. Realno, bilo je pitanje vremena kada će Olji namestiti ovako nešto, meni je jedino čudno što je tako dugo i potrajala na toj poziciji nakon svega.

Očekujem najezdu režimskih gov**a na nacionalnom izboru, ako ga uopšte bude bilo... Saučešće našem ESC učešću, u svakom slučaju.

Mislim da je razlog apsolutno jasan, i nebulozno je misliti da ce sledece godine biti dobro. Tek sad se nece prijavljivati normalni ljudi, tek sad nece dolaziti u ziri....
Pa ni luda Maja nece doci sledece godine jer je uz studente.
Plus je upitno da li ce i biti festivala.

Nije preterivanje, jasno je zbog čega je dobila otkaz. Možemo da se pozdravimo sa PZE, od sad će na ESC ići režimske podguzne muve. Što smo krečili 2022-2024, džaba smo krečili. Kraj jedne ere.
Naravno da je nama jasno zbog čega je dobila otkaz, ali da vidimo šta će RTS da kaže o tome. Nešto moraju da navedu kao razlog. A sa pozdravljanjem polako, videćemo ko će doći na Oliverino mesto, ja se samo bojim da ne dođe onaj Azdejković. Ako se to desi onda smo ga stvarno nadrljali.. Vidim da je sav ushićen zbog ovoga i da on i Karleuša već likuju da ona ide naredne godine.

Mislim da je razlog apsolutno jasan, i nebulozno je misliti da ce sledece godine biti dobro. Tek sad se nece prijavljivati normalni ljudi, tek sad nece dolaziti u ziri....
Pa ni luda Maja nece doci sledece godine jer je uz studente.
Plus je upitno da li ce i biti festivala.
Onaj ko ima želju da se prijavi on će se i prijaviti bez obzira na to ko je direktor festivala. U krajnju ruku tu učesnike ne treba ni da zanima. Festival ne sme da ima nikakav politički kontekst, kako ne režimski, tako ni opozicioni, mora da ostane neutralan ako želi da preživi.

Zar stvarno pričamo ozbiljno o Maji, pa da je pozovu da ide interno dotrčala bi za dva minuta u RTS, kakvi studenti, kakva podrška... Ako bude imala spremnu pesmu doći će i sledeće godine jer je njoj pze vrhunski marketing i odlična prilika da se ispromoviše bar jednom godišnje u tih nekoliko meseci.

Back