me Crna Gora 2025: Nina Žižić - Dobrodošli

Izrael, Makedonija, Ukrajina, Ukrajina(namerno 2 puta), Ukrajina(namerno 3 puta), dodajte još na spisak one kojima je poslo za rukom to...

Onda Nemanja mozes dodati cak i Srbiju 2007.godine( i nee ne smatram nikako da nismo imali i sjajan vokal i dobru melodicnu i himničnu baladu)...

Ne znam kako je neko mogao da namesti TVT u tolikom broju zemalja da bismo pobedili zbog Kosova, to su ogromne pare i logistika, ali ako je to tako funkcionisalo svaka čast ko je organizovao.

Nameštanja u doba žirija su realnost, a ne teorija zavere.

Pa naravno da jesu opet ponavljam Izrael koliko god meni očaj kao zemlja ove godine nebi imao toliko malo glasova žirija da je pesma bila kod bilo koje druge države ili da do rata u Gazi nije došlo.

Nisam mislio konkretno na to, već cela situacija i kriza u tom momentu, mi smo imali te godine paket i zaista se izdvojili i te godine dok sam gledao u polufinalu nastup Srbije samo na osnovu pesme, vokala i nastupa sam rekao da sigurno pobedjujemo i da ne znam šta treba da se desi da ne pobedimo. Dakle 100% glasovi publike, Srbija po prvi put debituje kao samostalna zemlja nismo više SCG, ovo oko Kosova, ona je lgbt, takodje te godine je ucestovalo i svih 6 ex-yu zemalja, kao i apsolutno sve zapadne zemlje gde ima naših ljudi i dobili smo 9 dvanaestica. Dakle prosto nam se pogodilo sve, a takodje bez obzira na veoma jaku dijasporu, uspeli smo secam se dobiti i veoma visoke ocene i od zemalja od kojh to ne dobijamo nikada poput Belorusije, Jermenije, Danske, Madjara, Poljske(slicno kao Konstrakta i Zeljko kada su jedini do sada uspeli da privole i zemlje gde nema naših ljudi uopste ni najmanje..)

Pa kako moze da vazi za sve, a ne za vas. Izrael 2024, Ukrajina 2022 one su na tvt bile visoko zbog politickog fokusa na njihovim zemljama, moze vrlo lako da se manipulise tvtom.

Izrael i Ukrajina koji imaju značajnu dijasporu u celoj Evropi, da. Ali ne i Srbija. Mi imamo u tih nekoliko zemalja gde mogu da se organizuju ljudi, ali ubedi ti Estonce, Fince, Letonce da glasaju za tebe lol

Izrael naročito ima vrlo jak lobi u celom svetu, a o parama da ne govorim. Mi nismo ni blizu tog nivoa.

Umeo je cak i Izrael ispadati u polufinalu i bedno prolaziti, cak i ove godine bi prosao verujem posebno kod publike jako lose da nije rat.

Što je nebulozno, zato sam ja u fazonu ok ako je izbacena Rusija, treba i Izrael i Ukrajina, pa kada se završi rat i smiri situacija neka pevaju do mile volje, a ne ovako da prosle i ove godine uzimaju posebno od publike glasove drugim zemalja, koliko bi poena recimo uzela ove godine tek Hrvatska ili cak Svajcarska koliko vise sms glasova publike ili Francuska da nijsu ucestovali Ukrajinci i Izraelci, bila bi jos veca razlika, jer bi dobili dosta vise glasova, to nije fer da ucestvuju zemlje u ratu, jer i glasanje onda nije objektivno posebno publike...

Nameštanja u doba žirija su realnost, a ne teorija zavere.
Nameštanje svakako da, ali ja pričam o nagrađivanju žirija zbog nekih političkih odluka.

Npr. Tamarina pesma Proud je samo zbog nekog tamo sporazuma dobila simpatije žirija, how yes no. Onda ako mi priznamo K*sovo, sledi nova pobeda itd. Neki ljudi shvataju ESC i sve oko toga zabrinjavajuće ozbiljno.

Mene pre svega nervira to sto se maltene uvazila zelja dokonih Eurofanova koji su lesinarili po drustvenim mrezama, kao da je prvi put da neko ko nije favorit fanova pobedi, i kao da prvi put vidimo ovaj tip histerije dokonih tviter naloga.

Vise volim Nininu nego Neonoenovu pesmu, ali stvarno bljutav ukus ostaje.

Kao da već sve ono što se dešavalo u vezi sa nacionalnim izborom nije bilo dovoljno tužno, sada se cela ova tragedija dodatno produbljuje.

Što se mene lično tiče, nisam promenio mišljenje o pobedničkoj pesmi. Iako pripada nečemu što mi je žanrovski blisko, pesma je loša, nekonkurentna i ne bi se domogla finala ni da je ovo ESC 2005 a kamoli 2025. Ali....oni su legitimno izabrani pobednici. U okolnostima kakve je priredio sam RTCG, da, ali pobeda je čista. Bez obzira na sve loše komentare, kritike, stanje na kladionicama, itd.........trebali su da idu i nastupe u Bazelu.

Ovo su sada podmetačine i zakulisane radnje, tako tipične za ovo naše podneblje.

Nina ovde jeste najbolja opcija, bila mi je favorit i pre izbora, ali mora se reći istina. Iako je pesma dobra, ovo je i dalje miljama daleko od onoga kako treba da zvuči konkurentna balada u 2025. godini. Ovo je trenutno najbolji "potencijal". Ali ako sve ostane na tom "potencijalu" i autorski tim ne shvati da je neophodno da se pesma ozbiljnije doradi (a ovde je svakako potrebna krupnija dorada, kozmetičke izmene neće mnogo pomoći), biće ispadanje u maju. I to ne tesno nego prilično glatko. Ako sve ostane kako jeste, to je realnost. A mi ćemo ovde žaliti za protraćenim....upravo potencijalom koji sam pomenuo. Zato, ako Nina na kraju i zvanično ode, prioritet svih prioriteta mora biti revamp cele pesme.

Najviše mi je žao fanova iz Crne Gore. Toliko su se radovali povratku da bi na kraju gledali ovu tragikomediju. Tužno i žalosno.

Nevjerovatno kako su samo nesposobni. Ne volim ni ja Clickbait, ali ovo je skandal bukvalno. Bolje im je da se povuku pa da se vrate na Eurosong kad budu bili sposobni uraditi nacionalno finale kako treba i sa voditeljima koji znaju izgovarati riječi prije svega.

Back