Kao da već sve ono što se dešavalo u vezi sa nacionalnim izborom nije bilo dovoljno tužno, sada se cela ova tragedija dodatno produbljuje.
Što se mene lično tiče, nisam promenio mišljenje o pobedničkoj pesmi. Iako pripada nečemu što mi je žanrovski blisko, pesma je loša, nekonkurentna i ne bi se domogla finala ni da je ovo ESC 2005 a kamoli 2025. Ali....oni su legitimno izabrani pobednici. U okolnostima kakve je priredio sam RTCG, da, ali pobeda je čista. Bez obzira na sve loše komentare, kritike, stanje na kladionicama, itd.........trebali su da idu i nastupe u Bazelu.
Ovo su sada podmetačine i zakulisane radnje, tako tipične za ovo naše podneblje.
Nina ovde jeste najbolja opcija, bila mi je favorit i pre izbora, ali mora se reći istina. Iako je pesma dobra, ovo je i dalje miljama daleko od onoga kako treba da zvuči konkurentna balada u 2025. godini. Ovo je trenutno najbolji "potencijal". Ali ako sve ostane na tom "potencijalu" i autorski tim ne shvati da je neophodno da se pesma ozbiljnije doradi (a ovde je svakako potrebna krupnija dorada, kozmetičke izmene neće mnogo pomoći), biće ispadanje u maju. I to ne tesno nego prilično glatko. Ako sve ostane kako jeste, to je realnost. A mi ćemo ovde žaliti za protraćenim....upravo potencijalom koji sam pomenuo. Zato, ako Nina na kraju i zvanično ode, prioritet svih prioriteta mora biti revamp cele pesme.
Najviše mi je žao fanova iz Crne Gore. Toliko su se radovali povratku da bi na kraju gledali ovu tragikomediju. Tužno i žalosno.