me Crna Gora 2026: Tamara Živković - Nova zora

Koliko sam video da je dobila po 1 poen i od nas i Hrvata u polufinalu (mislim na ziri). Da je bilo 10 od zirija, kvalifikovala bi se u finale mesto Belgijanke. Ja se u narednog srpskog ucesnika na ESCu uopste necu involvirati ko god bio jer je RTS tako zas..o sa instrukcijama da se pokopa (objektivno glasa je l te) komsiluk koji je nas bezslovno podrzao jo jednom, da reci nemam. Ko god da IH predstavlja u buducnosti, bice mi svejedno u potpunosti, dok se ne dese neke radikalne promene u drustvu.
20 bodova joj nedostajalo do Belgijanke, ne bi joj samo 10 od Srbije bilo dovoljno.
21 u zbiru bi bilo, da dodje na 92. Ili da bude poravnata ali onda bi se gledalo valjda od koliko je zemalja je koja dobila poene, ili koliko 12tica..

20 bodova joj nedostajalo do Belgijanke, ne bi joj samo 10 od Srbije bilo dovoljno.
21 u zbiru bi bilo, da dodje na 92. Ili da bude poravnata ali onda bi se gledalo valjda od koliko je zemalja je koja dobila poene, ili koliko 12tica..
U pravu si pogresio sam, negde sam video da je Hr dala 1, ali je dala 10. Svakako smo ispali govna. Ona najgora.

U pravu si pogresio sam, negde sam video da je Hr dala 1, ali je dala 10. Svakako smo ispali govna. Ona najgora.
Zapravo Hr i Sr su dali po 1 Crnoj Gori, lepo sam video, tako da, da, Tamara bi bila u finalu da je dobila 2x10 sa obe strane (plus msm da smo mi dali Belgiji pa bi njoj bio jos poen manje), Danijel je u pravu u potpunsti! Balkan demolirati!

CG.webp

Slazem se da smo trebali da se drzimo zajedno, jer to svi ostali rade, jedino mi glumimo postenjacine.
Ali isto tako se ne slazem sa Danijelom, jer da oni nisu unistili dobar paket, mozda im ne bi sad komentari bili "da ste vi nama dali, kao mi sto smo vama dali".
Al dobro, sve to ne menja cinjenicu da je nas ziri KATASTROFALAN.

Zapravo Hr i Sr su dali po 1 Crnoj Gori, lepo sam video, tako da, da, Tamara bi bila u finalu da je dobila 2x10 od nas, Danijel je u pravu u potpunsti! Balkan demolirati!

View attachment 44943

Cekaj, onda sam ja nesto ispustio.

Belgija 10.mjesto sa 91
Crna Gora 13. sa 71 (medju tih 71 je vec 10 od publike iz Srbije a i Hrvatske)

Ona da je dobila 10 od Srbije, mogla je doci samo do 80. Sa jos 9 od Hrvatske ( jer po bod vec ima od jednih i drugih), imala bi 89.

Da je dobila 12 od jednih i 10 od drugih izjednacila bi se sa Belgijom a pod uslovom da Belgija ne dobije taj 1 umjesto CG.

Te teorije šta bi bilo kad bi bilo sada nemaju preteranog smisla. Slažem se da treba da se podržavamo međusobno što se tiče glasova žirija (kod publike tu očigledno nema problema), ali šta da se radi kada se tu radi o nekoj višoj instanci, očigledno. Razumem i ogorčenost, sve stoji, ali u još goroj situaciji je bila i Tijana Bogićević 2017, kada je makedonski žiri direktno izbacio iz finala zalepivši joj nulu, jer joj je samo 2-3 poena falilo za to finale.

Pa da, ali onda su se pisala opravdanja za mkd žiri da jednostavno pjesma nije bila dobra ili izvedba, bla bla..

Bio bi mi veći smor da je Tamara ispala za par bodova, ali ovako, 20, to bi značilo da obe ove zemlje daju po 10b iako, očigledno, nastup nije bio za toliko. Ali više od 1 svakako je zaslužila

Upravo to, ne bi joj pomoglo kako god okreneš. Meni su iskreno mnogo draži maksimalni tvt poeni i CG i Hrvatskoj, tu se zapravo vidi da se još uvek podržavamo na tom polju, a nekolicinu nazovi stručnih pojedinaca ko je*e, ako mene pitate.

Ali njoj ne bi ni 10 od Srbije i Hrvatske pomoglo da prodjeu finale, ako ja dobro racunam.
Razlika je 20poena, mi smo im vec dali po 1, sto znaci da smo im dali po 10, dodaj jos 2*9 sto nam daje 18 i ukupno 89.
Ako sam dobro video rezultate.

Ali njoj ne bi ni 10 od Srbije i Hrvatske pomoglo da prodjeu finale, ako ja dobro racunam.
Razlika je 20poena, mi smo im vec dali po 1, sto znaci da smo im dali po 10, dodaj jos 2*9 sto nam daje 18 i ukupno 89.
Ako sam dobro video rezultate.

Pa to, 2*12 bi samo pomoglo. Ili 2×10 a da od drugih dobije jos ukupno 3 boda.

Pa ima pravo da se ljuti, ali isto tako Tamari je falilo 20 bodova, a ne 2.
Srbija primera radi i da je dobila 0 od svih žirija bi prošla u finale. Hrvatska se plasirala i sa samo 2 pišljiva srpska boda,a i uspela bi i bez crnogorskih. Tako izgleda kada si siguran finalista i ne oslanjaš se na komšijsko glasanje.

Na kraju će ispasti da su krivi svi, osim njih. Šefica delegacije se ogradila od svega, autor muzike osmišljavao nastup, od Tamare napravili maltene goth pojavu.

Malo detaljnijeg samoposmatranja ne bi škodilo.

RTCG je kontaktirao šefove delegacija Srbije i Hrvatske sa pitanjem kako objašnjavaju ovako izraženu razliku između glasova publike i žirija, ali do objavljivanja ovog teksta odgovori nijesu stigli.

Ovakav rasplet još jednom je otvorio staru evrovizijsku dilemu – koliko se ukusi publike i stručnih žirija poklapaju. U slučaju Crne Gore, čini se da je publika „Novu Zoru“ vidjela u finalu, žiri, posebno onaj u regionu, ipak, nije.

me Crna Gora 2026: Tamara Živković - Nova zora
Back