me Crna Gora 2026: Tamara Živković - Nova zora

Mogli su i Hrvatska i Srbija da joj daju par bodova vise. Ako je dobila od obe zemlje 1 poen znaci da im je bila 10. u proseku.

Meni bode oci ovo da imaju cak troje ljudi u PR ekipi. Znaci trebalo je platiti te ljude, Boris je sigurno dobio neki svoj deo kao kreator nastupa a i koreograf. Zaista cela delegacija CG je za posmatranje. 50 hiljada evra je kostalo tacno sta u nastupu? Ako im je ekipa iz Black Skull-a (ovogodisnja produkcija) osmisljavala svetla, animacije i kadriranje, da li su to kostimi kostali toliki i angazovanje PRova, koreografa itd. Nije imala nikakvu pirotehniku sem malo dima od par sekundi. Nista mi nije jasno ali vidi se da im produkcija nije se nesto potrudila oko nastupa. Kod JJ interval acta je grmeo light show. Tako je kad dobijes besplatno

Ali verujte na rec Aleksandri Kovac, zaista je pevao najbolje!

Ovde bih dodao, da ziri nije glasao za Alibabu koji je istim ovakvim manipulacijama dva puta pobedio, nego slatku Tamaru, a taj CG ziri danas je nama najbolji prijatelj, prihvatali ili ne. Razmislice iduce godine, kao i CRO.

Crnogorski žiri činili su: Bojan Delić, Gojko Berkuljan, Luka Perazić, Andrijana Vučetić Obadović, Gana Čomagić, Milica Raičević i Tamara Vujačić.

Inace, Bojan Delic je bio na Evrop(j)esmi 2005 i 2006, ima nekoliko starijih hitova. Ima specifican promukao glas.
Tamara Vujacic je bila u D mollu na Eurosongu 2019.
Gojko Berkuljan filmski i tv direktor na rtcg (bar je bio, ne znam je li jos).

Portal RTCG kontaktirao sefove delegacija Srbije i Hrvatske da daju svoj komentar povodom glasanja zirija u polufinalu, ali do momenta objave njihovog clanka na portalu isti nisu dobili. Evo linka:

https://rtcg.me/magazin/eurosong/eu...jela-tamaru-i-novu-zoru-u-finalu-ziri-ne.html

Rangiranje zirija Srbije u polufinalu za Crnu Goru:

Attachments

• Screenshot_20260518-193315_Chrome.webp
    Screenshot_20260518-193315_Chrome.webp
    14.3 KB · Views: 29
Sad vidim da je CG imala kod 5 zemalja 11.poziciju kod glasanja zirija. Jos 2 ili 3 12.mjesta.
Kod publike jednom 11.mjesto.
Kod grckog zirija (8 bodova) je tu bilo 2. ili 3 X drugo i trece mjesto. Svaka cast.

U svakom slucaju, uz sve autogolove sa kostimom i losim pjevanjem pri kraju nastupa za ziri, Crna Gora odavno nije imala bolju povratnu reakciju publike (a vidimo donekle i zirija).
Pomjerilo se sa mrtve tacke koja je trajala 11 godina.

Podgorica 2028!!

Još jednom, hvala njihovom žiriju na maksimalnim bodovima Srbiji i Hrvatskoj, dok sramota našem žiriju koji smo im zakucali jedan (1) pišljivi bod, znajući da im treba deseto mjesto za prolaz u finale

S druge strane dajemo 12icu Izraelu koji kači Srbiju i Hrvatsku na samo dno. Koji su to klaunovi u žiriju našem, to je nevjerojatno

Evidentno je da u svim ovim diskusijama oko Crne Gore postoji jedan anticrnogorski narativ. Niko nikom nije dužan da da 12 ili 10 bodova, ali da se desilo isto Srbiji ili Hrvatskoj druga priča bi se vrtila. Vidimo i po glasanju srpskog žirija u finalu i kolika drama se digla oko toga.

me Crna Gora 2026: Tamara Živković - Nova zora
Back