me Crna Gora 2026: Tamara Živković - Nova zora

Тамара пјевала пратеће у Режаковој Господска улица, знао сам да ми је фаворит са разлогом

Jao ja sad non stop slušam Temperaturu :love: kako se pesma gradi, woow...samo ne znam što mi nije na prvu legla, a to je bitan momenat, posebno za ESC...svakako su mi pored Tamare sad glavni favoriti.

Ja i inače volim i slušam pesme poput Temperature, ali imam osećaj kao da je nedorađena u nekim delovima, kao da mi fali nešto da bude potpuni užitak, ne znam kako da objasnim...

Poslušah sve pesme i mogu reći bravo CG. Sa tako malo prijava, stvarno odličan izbor pesama. 👌

Top 3:

1.Tamara Ž., Nova zora — ma bravo, fenomenalna pesma, radi na prvu, bez ijedne manjkavosti od prvog do zadnjeg tona. Žao mi je što Boris S. ovu pesmu nije ponudio nekome za PZE 26. Sa ovakvom tj. ovom pesmom konkretno bi recimo, Sanja Vučić lagano odnela PZE , a nikako sa komercijalom koju danas radi, tipičnom za naše tržište. Subotiću, veliki minus kod mene iz tog razloga...🤨 😜trebao si ovo za PZE nekoj poznatijoj pevačici i pobedio bi sasvim lagano.

2. Lana & Djordje, Temperatura — odlična stvar, na prvu nekako egzotična i pomalo arhaična. Radi odmah, ali mi ipak fali malo više dešavanja u pesmi. U jednom trenutku mi deluje jednolično do pred sam kraj, koji mi se zapravo jako svidja. Djurdja ima odličan vokal, ne znam kako zvuči uživo, ali verujem da vokalno neće podbaciti. Dobar izbor ako Tamara eventualno nečim debelo podbaci.

3. Djurdja, Dominos — mislim da bi uz dobro osmišljen nastup na samom ESC-u ova pesma prošla bolje od Temperature. Međutim, refren dosta vuče na Alessandru- Queen of Kings, pa joj manjka originalnost i bilo bi dosta poredjenja kod esc fanova. Verovatno je to zahvaljujući autorima. Ipak, pesma je vrlo dobra, čak odlična i takođe bi bila odličan izbor.

A kako se u CG pri glasanju ništa ne može predvideti, realno je da svako može da pobedi, bez obzira na pesmu, na žalost.

Moj izbor bi bile ove tri, stim što Novu zoru ne bih ispustio nikako, čak i ako vizuelno bude nešto slabija od očekivanog, jer pesma je top, top, top. Ljubav na prvo slušanje što i jeste najbitnije za uspeh i generalno ovaj format takmičenja.

Last edited:
Ovosezonski izbor mi je sasvim ok. Ima par pesama koje su mi u kategoriji odlicnih, veoma dobrih pesama. Ali u sustini nije losa plejlista.
Neki moj rang pesama koje mi se dopadaju:

1. Neno Murić - Ako čuješ glas; jedina pesma koja mi je bas odlicna i moj favorit

2. Lana Lopičić - Doline
3. Majda Božović - Ipak smo ljudi

4. Krstinja Matanović - Oli oli
5. Đurđa - Dominos
6. Mila Nikić - Kao varnica

7. Andrea Demirović - I believe
8. Luka Radović - Pjevaj vilo

Mozda me neko uzivo iznenadi od ovih ostalih.

Moj poredak:

1.Luka Radović
2.Tamara Živković
3.Đurđa
4.Neno Nurić
5.Majda Božović
6.Lana x Đorđe
7.Lana Lopičić
8.Krstinja Matanović
9.Lara Baltić
10.Dolče Hera

11.Baryak
12.Stefan
13.Andrea Demirović
14.Tina Džankić
15.Mila Nikić

Ja nmg da se odlučim

Tamarina pesma mi ima to nešto, stvarno je dobra, al fali joj pamtljiviji refren, Lana i Đorđe su odlični, produkcijski prejaka pesma, Lara vozi, Đurđa je previše nordi za CG možda, ali nekako mislim da je za ESC i ulazak u finale najkonkurentnija

Ni ja se nisam jasno opredelio za favorita, ali mislim da Tamara ima najviše potencijala za dobar nastup. E, sad, bilo koga od tih četvoro da pošalju, biće sasvim ok izbor za njihove standarde.

1. Tamara
2. Đurđa
3. Lara
4. Krstinja
5. Luka

Ali čekam nastupe naravno, možda ove brže zakažu ili se 'pobiju' međusobno pa ispliva neko na vrh

Moj top 5:

1. Luka
2. Tamara
3. Lara
4. Đurđa
5. Lana/Krstinja

Ujedno mislim da ovo troje imaju i najveće šanse za finale, samo ovim redosledom:

1. Tamara
2. Luka
3. Lara

I dalje nekako mislim da Đurđa možda ima najveće šanse za finale, ESC publika gotivi taj skandi zvuk.

Neće ni pobediti sa takvom pesmom, pa može da priča u prazno. Slično je i sa Portugalcima. Besmisleno je što su se prijavljivali ili prihvatali direktan poziv, ako ne misle da je pravo vreme da učestvuju.

Ја капирам да су жељели да се испромовишу, али оно, ако знаш да је фестивал заправо избор пјесме за ЕВ, онда га прескочи а не овако

Back