me Crna Gora 2026

Fantastična selekcija ove godine na Montesongu. Svega par pesama je tu reda radi, većina je zaista interesantna.

Što se mene tiče apsolutno razočarenje ove godine su Andrea i Baryak, prva je nepostojeća, a druga nabacana bez ikakvog smisla. Tina isto katastrofa, Stefan nebitan skroz, a Lara imala dobar pokušaj koji ne vodi nigde.

Favoriti:
1. Đurđa "Dominos" - koliko god da podseća na norvešku pesmu od pre par godina, ovo je fantastično i baš ono što se traži. Ako ovo uživo bude na nivou finale je sigurno, a vrlo verovatno i jako dobar plasman. Vole fanovi ovakve stvari.

2. Dolce Hera "Casanova 91" - jako kvalitetna pesma, prelep jezik i super zanimljiv izvođač kao pojava. Meni se ovo jako sviđa, ima potencijal za dobar rezultat.

3. Tamara "Nova zora" - ekstra kombinacija lokalnog i evrovizijskog. Mislim da je i ovo siguran finalista.

4. Luka "Pjevaj vilo" - ovo je premoćno, himnično, odličan vokal i baš crnogorski. Jako mi se sviđa, mada pitanje je koliko bi naišlo na pozitivan prijem kod širih masa.

5. Neno Murić - pesma kao pesma je stvarno slabašna, ali ovaj čovek ima tako moćan vokal da je to onda jedna potpuno drugačija priča. Ne znam da li mi se pesma sviđa.

6. Lana "Doline" - ovo je baš prelepa pesma lokalnog tipa, devojka fenomenalno peva.

Majda i Krstinja su odličan izbor za festival, ali bez nekog takmičarskog značaja.

Lana i Đorđe sa trenutno klasičnim balkanskim popularnim zvukom, nesumnjivo veliki lokalni hit u budućnosti ali za Evroviziju ne. Priličnno sam siguran da bi ovo lizalo dno polufinala sa jednocifrenim brojem bodova.

Sve u svemu odličan izbor Crnogoraca

Температура има добар рефрен али она друга строфа ми је ужасна, као да су набацали текст чисто да не буде празно, и исто не видим да ће народ масовно да гласа за то у Бечу

Naravno, za sve pjesme cemo imati kompletan utisak kad budu pjevali uzivo i kad vidimo kakvi su im nastupi.

Da ne bude nastup flopovao citavu pricu kao Mimi na pze prosle godine.
Larin utisak zavisi od vokala uzivo - u energican nastup ne sumnjam, plese savrseno.
Da vidimo da li ce Luka sa nastupom da upotpuni taj etno paket, Djurdja vizuelno sa eventualnim efektom itd itd..
E da, mala Jana ima bas finu pjesmicu za lokalnu upotrebu. Pozdravljam uvijek mlade snage.

Sve u svemu, bas pozitivno iznenadjenje ove godine Montesong. Cak sam u fazonu od 5, 6 pjesama da ode bilo ko bice mi odlicno. Nikog ne vidim kao na neki blam ili nesto slicno. Mozda su mi Dolce i Stefan autsajderi, ali samo jer su neupecatljivi, ne antipaticni. Dobro, nece pobijediti sigurno. Tina takodje. Nenu Murica nisam do kraja slusao ali postujem vokal i zanr.
Jedino su mi Baryak i Andrea totalno razocarenje.
Tamarina pjesma mi je nabacana puno, mada mislim da ce flopnuti kod publike, kod zirija vjerovatno visoko, za internet glasanje top 2, 3 pretpostavljam.

Trenutna prognoza za glasove publike, random redoslijed: Lana&Djordje (on je ovde prateci vokal), Luka i Baryak ( ne treba zaboraviti prvo mjesto prosle godine, 6 ih je u bendu, mada su bas losi i dosadni ove godine).

Moj trenutni top 3 na audio:

1. Luka
2. Lara
3. Djurdja

Back