me Crna Gora 2026

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
ESClogoMe.webp

Selekciona komisija festivala Montesong objavila je imena izvođača i nazive pesama koje će nastupiti u finalu ovogodišnjeg izdanja. Finale Montesonga održaće se 21. decembra 2025, u Velikom studiju RTCG.

Na konkurs je stiglo 37 prijava. Pored domaćih autora pristigle su i prijave iz inostranstva, među njima i iz skandinavskih zemalja (Švedske, Norveške), kao i Holandije, Nemačke i Velike Britanije. Finaliste je izabrala selekciona komisija u sastavu Andrijana Božović, Dražen Bauković, Stefan Bjeletić, Jovo Vukčević i Antonela Martinović, nakon preslušavanja organizovanih u više krugova, sa akcentom na muzički kvalitet, autorsku svežinu, izvođačku uverljivost i scenski potencijal.

Prema propozicijama predviđen je i baraž. Preciznije, dve pesme i njihovi izvođači biće obavešteni o svom statusu i mogućoj aktivaciji u slučaju odustajanja nekog umetnika ili drugih razloga. Njihova imena se u ovoj fazi takmičenja ne objavljuju (šifre: 22296, 15648). Budući da je deo izvođača dostavio demo snimke, od istih se očekuje da do 12. novembra dostave finalne master verzije jesama. Početkom decembra svih 15 Montesong pesama biće objavljene na digitalnim muzičkim platformama.

Učesnici:
  • Andrea Demirović - I believe
  • Baryak - Minerva
  • Dolce Hera - Casanova 91
  • Đurđa - Dominos
  • Krstinja Matanović - Oli oli
  • Lana Vukčević i Đorđe Savković - Temperatura
  • Lana Lopičić - Doline
  • Lara Baltić - Rhythm boy
  • Luka Radović - Pjevaj vilo
  • Majda Božović - Ipak smo ljudi
  • Mila Nikić - Kao varnica
  • Neno Murić - Ako čuješ glas
  • Stefan Vukotić - Nedekodirana
  • Tamara Živković - Nova zora
  • Tina Džankić - Shadows

Srecno ucesnicima. Nadam se boljim pjesmama Barjaka, Tamare a i Andree. Lana i Djordje takodje na prvu izazivaju paznju.

Malo je bezveze sto je vremenski vakum izmedju objave ucesnika i samih pjesama cak mjesec i po dana, ali sta da se radi.
Ima tu jos povratnika iz prosle godine, a za neke iskreno prvi put cujem.

Onako, djeluje mi kao da je spisak lošiji nego prošle godine. Najviše nade polažem u Baryak i Andreu Demirović.

Malo je bezveze sto je vremenski vakum izmedju objave ucesnika i samih pjesama cak mjesec i po dana, ali sta da se radi.

To je očekivano, jer imaju rok do 12. novembra da dostave finalne verzije pesama.

Valjda će se Baryak popraviti, prošle godine su imali slab nastup. Mora to sve mnogo profesionalnije da se odradi, uključujući pesmu i izvođenje. Sad valjda pevaju o boginji Minervi, zaštitnici zanatlija, pa zvuči da će opet biti nešto mistično.

Poprilično slab i razočaravajući spisak.

Što se tiče te male Lane, ne nadajte se mnogo da se ne bi razočarali. Gledao sam je u Zvezdama Grande, ni blizu coverima koje je snimala kao dete. Ispala odmah u 2. krugu.

Baryak ce da pobedi samo zato sto ce imati vise glasova jer su grupa i ponovo ce zavrsiti u polufinalu. Zao mi je Andree Demirovic

Uf, ovi naslovi obecavaju: Casanova 91, Dominos (jel pizza?), Rhythm boy, Nedekodirana, Minerva…😂 U svakom slucaju, Dolce Hera do pobede.

Last edited by a moderator:
I kod njih ce izgleda kao i na PZE iz godine u godinu reciklaza istih imena + po koje novo ime

Čuj spisak, pa nije da smo prošle godine na spisku imali Lady Gagu, pa kao ovogodišnji je neki downgrade lol

Bukvalno sva prošlogodišnja zvučnija imena kao mamci su na kraju bili najveće ispale. Deo foruma se neironično se ložio na Bobana Rajovića koji je valjda i sam shvatio koliko je pesma blam pa odustao.

Mene više zanima da li nas čeka još jedan master klas voditeljstva legendice V.V. ✨

Ona je juce u komentarima ispod objave za ovo danas htjela biti komedijas, pa kao pita "myself?". Ne bi me cudilo da je bila i izvodjac i u delegaciji. 😀

Elem, Lani i Djordju su autori Dimitrov i Mihajlovska, kao Nini ove godine.
Dimitrov napisao da je radio pjesmu i za Majdu Bozovic.

E pa ako im Dimitrov i Mihajlovska rade pesmu onda će baš da se usreće, a tek ako im je glavni adut Lanin glas... Debakl u najavi.

Back