ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ma nije namerno Švedska stavljena da zatvori pf. Nisu je imali gde kad su poređali ostale. :)

Pa ne zatvara Švedska nego Češka.

Ne dopada mi se što Litvanija i Srbija su dobile broj 3 u svojim polufinalima.. :(

Ne dopada mi se baš ni pozicija Portugala i Kipra, ali to je to.. Mislim da se dosta protežira engleski jezik...

Last edited:
Švedska je pri kraju,to je znak da sasvim 100% sigurno pobeđuju u drugom polufinalu,a možda čak i na celom ESC-u.Mi nastupamo 3. u 2.polufinalu,isto kao Balkanika 2018,samo što je In corpore sano mnogo bolja pesma nego Nova Deca.Severna Makedonija nastupa ponovo 11.u drugom polufinalu,i to na isti dan 12.Maja, isto kao i kada je prošli put ESC bio u Big 5 zemlji,u Nemačkoj 2011.Osim 2011,pod rednim brojem 11. su nastupali i 2014. u Kopenhagenu,kao i 2018. u Lisabonu.U prvom polufinalu pobeđuje Grčka 100%,bar kod žirija.Kod publike verovatno Norveška ili Ukrajina,za koju će se glasati iz simpatije zbog rata.Azerbejdžan,kao 2013.dobija redni broj 4. u drugom polufinalu.Za Izrael sam sada 100% siguran da ispada,grozna pesma,pa još i redni broj 2,Konstrakta će se potpuno istaći nakon njega.Iako nastupa pri kraju,ne bi me čudilo ni Crna Gora da ispadne,jer je pre nje Poljska,posle nje Belgija,a polufinale je preteško,isto kao prvo polufinale 2018 ili drugo polufinale 2019.

Je l' ono do sad nikad nisu prošle obe zemlje koje su nastupale prve u pf? Ako i dalje traje ta kletva, neka ispadne dosadna Finska.

Pa prošle godine su prošle obe.

Iako nisam ni ja sto posto siguran za Finsku, kontam da kod žirija neće proći baš najbolje.

Meni je Albanija totalni upropaštena nakon izmena pesme, i samo mi se ona prvobitna koreografija dojmila, i vokal na festivalu u Albaniji, sada u Barseloni mi se ništa nije dopalo, previše je napadno, ne dopada mi se ni stajling, niti išta.. Želeo bih da ispadne..

A ja baš ulazim ovdje da napišem svoju predikciju za redoslijed nastupanja po državama u oba polufinala za koji sam sinoć odvojio nekih sat vremena da ga u glavi sastavim lijepo i bez žurbe sklopim, kada ono morali ga već danas objaviti da me preduhitre... :LOL: Ne znam da li mi se čini ili oni svake godine izbacuju zvaničnu line-up listu sve ranije i ranije, 2019-e je bila objelodanjena početkom aprila a prošle godine su je postavili zadnji dan marta ako se dobro sjećam, no kako god. Nisam ovogodišnji redoslijedni spisak još uvijek ispratio, uradiću to nakon što ovdje izložim svoje viđenje kako bi trebao izgledati, potpuno nepristrasno prema bilo kome po nekim mojim laičkim kriterijumima.

Prvo polufinale

1. Albanija :al:
2. Bugarska :bg:
3. Moldavija :md:
4. Litvanija :lt:
5. Ukrajina :ua:
6. Švajcarska :ch:
7. Slovenija :si:
8. Holandija :nl:
9. Letonija :lv:

10. Grčka :gr:
11. Austrija :at:
12. Hrvatska :hr:
13. Portugal :pt:
14. Danska :dk:
15. Jermenija :am:
16. Island :is:
17. Norveška :no:

Drugo polufinale

1. Izrael :il:
2. Azerbejdžan :az:
3. Kipar :cy:
4. Finska :fi:
5. Australija :au:
6. Gruzija :ge:
7. Malta :mt:
8. Srbija :rs:
9. San Marino :sm:

10. Belgija :be:
11. Crna Gora :me:
12. Estonija :ee:
13. Švedska :se:
14. Rumunija :ro:
15. Poljska :pl:
16. Češka :cz:
17. Sjeverna Makedonija :mk:
18. Irska :ie:

A zato karte nikad kasnije, prve karte u prodaji 07.04. :o

Tako je zbog korone. Nekad je prvi talas karata bio puštan u prodaju početkom decembra, a smeštaj se obično kasnije rezervisao, pa je to imalo više smisla. Sad ako neko putuje, uglavnom je morao ranije da nađe smeštaj jer Italijani deru sa cenama, ali dobro, ako ne kupi ulaznice, može da ide u evrovizijsko selo da gleda prenos.

• Like
Reactions: Mrm
Back