ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Drugo polufinale - pogodio sam jedino 12. mjesto za Estoniju lol, iako mi je palo na pamet da bi mogla zatvoriti Češka ali ja sam više priželjkivao da to bude Irska, svakako mi je drago zbog Čeha jer sada imaju veće šanse da se plasiraju u finale.
Izraelcu bi bilo više od koristi da su ga stavili na prvo mjesto pošto bi bio primjećeniji dok je sa ove malerske pozicije doslovno ''dead'', mada su mi ok i Finci za svečano otvaranje show-a, šta znam.
Maltežani da su sami birali poziciju za sebe vjerovatno bolju ne bi izabrali, uglavljeni između onih nesretnika - Gruzije i San Marina su se vratili u trku za finale (mala je vjerovatnoća da sve 3 pjesme u nizu izvise, zadnjih godina takva pojava je rijetkost).
Mogli su malo ''promiješati'' države i u zavisnosti od toga da li ih predstavlja žensko ili muško - malo mi je bzvz što idu Kipar, Irska pa Sjeverna Makedonija u ''cugu'' (sve djevojke) pa onda Estonija, Rumunija i Poljska (sve muškarci). :D
Nego, baš je trulo što su Crnu Goru ovako ukanalili, ''metnuli'' je nakon Poljske što mi je niđe veze jer su u pitanju balade koje je trebalo maksimalno razdvojiti jedne od drugih, pri tom ''za vratom'' joj je nezgodna Belgija a odmah je tu i Švedska, tako da se bojim da Vladana ispada iz igre (barem za sada).
Rumunija usendvičena između konkurenata kao što su Estonija i Poljska je nagrabusila u najavi, s druge strane Estonija će profitirati ubačena međ' Makedoncima i Rumunima, redni broj kao iz snova!
Takođe i u jednoj i u drugoj polovini ima pjesama drugačijih stilova, s tim što je naša prva polovina nešto lakša a i lingvistički interesantnija s obzirom da ćemo u njoj čuti grčki, italijanski i srpski jezik (uz latinski kao bonus), dok je u drugoj kompleksnija situacija zbog opasnije konkurencije plus su apsolutno sve pjesme na engleskom.
U ovom polufinalu najbolje su prošli Estonija, Malta i Švedska a najgore Izrael, Rumunija i Crna Gora.

Često se dešava da 3 zemlje koje nastupaju zaredom ne prođu. Skoro svake godine bude tako.Ali uglavnom više zemalja prođe iz druge polovine.

Izgleda da je kompletiran spisak učesnika ESC koncerta u Londonu, što znači da učestvuju predstavnici 20 zemalja. Ažuriran spisak je OVDE.

U Madridu će učestvovati i Anabel Conde, predstavnica Španije 1995.

Zamisli živiš u zemlji koja je poslednji put bila u top 5 pre 27 godina. 😭😭😭

Njihovi fanovi su euforični sve vreme, kao da su uvek favoriti, tako da im to ne smeta, a uostalom uvek su u finalu.

Meni se za sada javlja da će u 2. polufinalu u ovom ženskom krkljancu Kipar-Irska-Makedonija najviše da izvisi i verovatno ispadne Irska, nekako mi u redosledu jače blistaju i Kipar i Makedonija preko nje, pa bih rekao da će zapravo verovatno obe te proći.

• Like
Reactions: Mrm
Otkako su uvedena dva polufinala 2008, Hrvatska se samo 4 puta plasirala u finale, a od toga 2009. su prošli zahvaljujući žiriju, inače je Cukrov imao skoro duplo manje poena od Kona koji je, zbog tog pravila da deseto mesto koje vodi u finale zavisi samo od žirija, izvisio.

Ovo je bukvalno ova situacija:

giphy.gif

@Storm

A kako je onaj Krasimir Avramov prošao za Bugarsku? Ono je bilo jezivo, ali ne sećam se mesta u polufinalu..
Jedino što znam je da me uši još uvek bole.. 🤣

A što se Kipra 2022 tiče, ne bih ja to baš sa sigurnošću, nismo čuli još to uživo, a tek videli.. Sećaš se Jane Terzi "Onirou mou" za Grčku, svi su mislili da je 100% sigurna..
Meni je Bugarska 2009 jedna od omiljenih ESC pesama :LOL:

• Haha
Reactions: Mrm
Back