ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Posle kao uvreda kad ih ceo svet proziva da ne mogu da se sastave s engleskim, ovakvim potezima samo još dodatno zapečate to uverenje 😅
Ali dobro, slatko. Valjda će se prošvercovati bar neki povremeni engleski i francuski, ja sam kapirao da su baš zato i stavili Miku za voditelja.

AHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH ŠTO JE NAJGORE PONADAO SAM SE
(Učim Italijanski pa mi dobro dođe, a i asocira na SR)

Inače,1991. je i trebao Sanremo da bude domaćin,ali su se zbog bezbednosnih razloga odlučili za Rim.

Posle kao uvreda kad ih ceo svet proziva da ne mogu da se sastave s engleskim, ovakvim potezima samo još dodatno zapečate to uverenje 😅
Ali dobro, slatko. Valjda će se prošvercovati bar neki povremeni engleski i francuski, ja sam kapirao da su baš zato i stavili Miku za voditelja.
A sto si se upecao? Pa jedva docekas da ih hejtujes😭😭

Ništa :D

The contest was originally scheduled to be held at Teatro Ariston in Sanremo, where the Sanremo Music Festival takes place annually. This was meant for the organisers to pay tribute to the Italian festival that had inspired the creation of the Eurovision Song Contest. However, following the invasion of Kuwait by Iraq and the outbreak of the Gulf War, the host broadcaster RAI decided in January 1991 that to better ensure the security of foreign delegations it would move the contest to Rome. This caused serious organisational problems and delays.

A sto si se upecao? Pa jedva docekas da ih hejtujes😭😭
Upecao se jesam samo tako hahah, ali što se tiče hejta prema njime nijeee 🥺 (u ovom smislu 😆)

Pominjah već, ja stvarno imam velike simpatije prema Italiji kao zemlji, kulturi, pa i muziku im ovako inače stvarno često gotivim (npr. kao mali između ostalog baš slušah i Ramacotija i Ticijana Fera i Lauru), o kuhinji da ne govorim - obožavam je, jezik ne pričam ali znam španski pa preko njega razumem dosta i to dešifrovanje mi je uvek zanimljivo, pa onda imam i ja neke korene i iz Boke i iz Dalmacije i čak tu jako daleke italijanske, a svakako italijanofilske itd. Znači stvarno daleko od bilo kakvog animoziteta s moje strane, nego ovo da su s engleskim kolektivno na Vi je prosto činjenica 🤣
Hejt, ili možda bolje rečeno cinizam i kritičnost, od mene ide samo i isključivo prema popularnom vrtlogu i narativu Italije na Evroviziji, znači meta je samo taj uzak kontekst, jer imam alergiju na povlašćenost, kvaziposebnost i precenjenost, i za to ću uvek na ESC da prozivam 1. Švedsku 2. Italiju, tim redom 😅 Uvek kažem, dobri entriji od kojih se neosnovano prave osma svetska čuda, i pri tome stojim 😁

A ovo gore je bilo upecavanje hah, vamo kao skontah druge aprililili šale, ali ovo mi je maksimalno realno zadelovalo, trepnuo nisam, ličilo mi na njih 🤣

Upravo su EBU i RAI potvrdili da će sve tri večeri ESC-a 2022,biti,kao i u Rimu 1991,u celosti vođene na italijanskom!Očekujte još veći haos nego 1991,i bezbroj puta ponavljanje Allora,allora!
Definitivno najbolja i najoriginalnija prvoaprilska šala viđena na ovom forumu. Bravo Nemanja

Sve sam više ubeđen da pobedu 100% odnosi Ukrajina, a definitivno omiljena pesma mi je Poljska.
Mislim, nije da je nešto inovativna ili vau kvalitetna, ali mi ej toliko zarazna da ne mogu da prestanem da je slušam.

Pa jestee, ja ovde verovatno najsvežiji na forumu, i danas nisam nikog prevarila al prevarili su menee 😥😂

Bilo bi lepo kada bi se i žreb za ESC u januaru svake godine prenosio uživo na RTS-u i da Duška Vučinić bude komentatorka,baš kao što je bio i ovaj za Mundijal danas!

Virnuo u kladionicama za polufinala i za sad kazu gotovo isto sto i ja, samo sto su stavili Estoniju u finaliste umesto Azerbejdzana.

Znaci gotovo da nema sumnje da se 2021. ponavlja po pitanju bivse Juge.

Back