ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Mene jedino smara što ima toliko balada i tih kao laganijih pesama, kao da su se svi uhvatili onog pravila da posle življe pesme dogodine pobedi balada pa su nam onda skrcali gomilu, a meni lično od tipa 12+ balada jedino 4 legle, prosto mi ni inače one nisu nešto što redovno slušam, i baš retko padam na njih i kad su ne znam kakvi vokali, interpretacije i emocije u pitanju.
A od klasično koncipiranih girl bopova imamo u suštini samo Ćanelu i Ronelu (a realno znamo svi za bolje ženske bopove od njih), i ajd meni lično se sviđaju Norveška i donekle Izrael, ali suštinski, nivo bopova i bengera nije na nivou na kakvom je mogao da bude.
I onda mislim da se zbog takve dinamike balada i bopova stvara utisak laganog smora, bar kod mene.
Al opet, to mi je samo u poređenju s drugim nekim godinama, ovako ako ovaj set pesama gledam zasebno, meni je sasvim ok i skroz zadovoljavajuće, skoro pa solidno.

Moj top 38 (za sada):

1. Francuska :fr:
2. Češka :cz:
3. Italija :it:
4. Estonija :ee:
5. Norveška :no:
6. Španija :es:
7. Poljska :pl:
8. Švedska :se:
9. Portugal :pt:
10. Srbija :rs:
14. Kipar :cy:
15. Danska :dk:
16. Letonija :lv:
17. Holandija :nl:
18. Grčka :gr:
19. Finska :fi:
20. Island :is:
24. Izrael :il:
25. Malta :mt:
26. Sjeverna Makedonija :mk:
27. Litvanija :lt:
28. Australija :au:
29. Belgija :be:
30. Rumunija :ro:
34. Bugarska :bg:
35. Albanija :al:
36. San Marino :sm:
37. Ukrajina :ua:
38. Gruzija :ge:

Što smo predviđali - predviđali smo. Završio sam na 101. mestu, a tako sam hteo top 100. 😭

NF gde sam pogodio pobednika i dobio 12p:
:se: :pt: :ro: :au: :sm: :no: :pl: :ee: :lv: :lt: :ua: :it: :ie:

Attachments

• Screenshot_20220315-130955_Firefox.webp
    Screenshot_20220315-130955_Firefox.webp
    10.3 KB · Views: 15
Ja zavrsio na 292. mestu, ali ostavio sam predvidjanja za 12 nacionalnih finala od mogucih 27

Ova sezona NF je bila jedna od realno najpredljivijih ikada, bukvalno toliko se pobjednika lako moglo predvidjeti:

Monika Liu :lt:, Subwoolfer :no:, MahmoodxBlanco :it:, The Rasmus :fi:, Ochman :pl:, Stefan :ee:, Chanel :es: (najviše radi glupog sistema glasova), Emma Muscat :mt:, Achille Lauro :sm: pa čak i Mia Dimšić :hr:

Od danas stižu kamioni sa opremom u Pala Olimpico i kreću radovi na postavljanju scenografije za Pesmu Evrovizije, tako da sve bude spremno do sredine aprila kada kreću prve probe u areni, dok prve delegacije treba da stignu 29. aprila. :) Planiraju da u publici bude oko 8.000 gledalaca, odnosno trenutno je ograničenje na 60% kapaciteta uz obavezno nošenje maske. U finalu će nastupiti Måneskin.

Na trgu Grande Torino biće izgrađena pres sala površine 3500 kvadratnih metara, a tri objekta biće povezana visećim mostom dužine 50m. Evrovizijsko selo će takođe biti izgrađeno do kraja aprila, a nalaziće se u parku Valentino. Tamo će se održavati propratni događaji uz učešće delegacija.

Lokacija evrovizijskog sela - park Valentino

CHhExk2.jpg

z7nGE0s.jpg

MHhtpyM.jpg

Lokacija ceremonije otvaranja 66. Pesme Evrovizije - palata Venaria

NCQ2shH.jpg

Pocinjem psihicki da se pripremam za pobedu Ukrajine sa politickom pozadinom. Samo mi nije jasno ako stvarno pobede, gde, kako i kada ce organizovati esc sledece godine, jer je zemlja unistena i ekonomski i na svaki drugi nacin.

Mogu i da prepuste nekom drugom da organizuje, tako da ne bi imali ni finansijski trošak.

Pocinjem psihicki da se pripremam za pobedu Ukrajine sa politickom pozadinom. Samo mi nije jasno ako stvarno pobede, gde, kako i kada ce organizovati esc sledece godine, jer je zemlja unistena i ekonomski i na svaki drugi nacin.
Prekini. 😂

Vidis da je njihovo ucesce jos uvek upitno. Oni su favoriti samo iz sazaljenja.

Back