ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Zabolio me mozak od ovog videa, jedino dobro rečeno, za sada je sve neizvjesno.😬

Preslusao sam ponovo sve pesme, sad mi se ovo izdanje i ne cini toliko tragicno koliko je bilo na prvom slusanju. Kod nekih su se naravno utisci poboljsali :am: :cy: :pt:, dok :au: i :il: jednostavno ne mogu da svarim. :ro: mi se utisak malo pogorsao.

Autori

FOd9cSQWYAEcAzh

Ovi Azeri, Jermeni... plus Španija, Kipar, Malta, pa i Grčka.....:rolleyes:
A dobro za Grcku, Amanda je sama sebi radila pesmu, pise norvesko drzacljanstvo ali je Grkinja

Moj top 10 u oba polufinala:

Prvo polufinale:

1. 🇳🇱
2. 🇦🇱
3. 🇦🇹
4. 🇺🇦
5. 🇬🇷
6. 🇳🇴
7. 🇭🇷
8. 🇵🇹
9. 🇦🇲
10. 🇱🇹

Drugo polufinale:

1. 🇦🇿
2. 🇨🇿
3. 🇲🇪
4. 🇷🇸
5. 🇨🇾
6. 🇮🇪
7. 🇧🇪
8. 🇪🇪
9. 🇸🇪
10. 🇦🇺

Ma kakva crna Litvanija da otvara polufinale, em što su ih prošle godine isto bili stavili na prvu poziciju a i isto je bilo prvo polufinale u pitanju pa bi 2 godine za redom bilo too much, em što ona laganica od pjesme i to još na maternjem jeziku nikako nije za otvaranje... K'o što reče @inga, tu čast će imati ili Albanija ili Letonija koje su brze iako nešto sumnjam da će to biti Albanija jer su im u prethodna 2 finala uvaljivali neugodni redni broj 2, mada oni koliko ja znam nisu nikada ni nastupali prvi pa bi bio red da probiju led dok Letonija nije od 2016-e, za Albaniju ne znam da li je ikada i zatvarala... I 2013. godine su Letonci imali sličnu sprdnjicu od pjesme kao i sada i isto su imali ''privilegiju'' da započnu show i ispušili, kao što su na isti fazon i Litvanci slali 2010-e i prošle godine pa stavljani na početak. A niđe veze je da Portugal zatvara jer balade skoro nikada ne stavljaju za kraj (taman da ljude uspavaju prije vremena), prije će to biti Norveška. :D

Dobro, otac joj je Grk i raniji period detinjstva je provela u Grčkoj, a majka joj je Norvežanka, rođena je u Norveškoj i živi tamo sa državljanstvom. Koliko je Grkinja, toliko je i Norvežanka, nije zapravo greška koja god zastava da joj se natakne.
Mislim, ovako spolja gledano, a ne ulazim u to kako se ona lično oseća.
A možda se i sama pesma iz kojeg god razloga službeno vodi da ima norveški autorski tim.

Trenutno vidjenje finalista nakon drugog slusanja sinoc i nakon sto su mi se malo vise slegli utisci:

Attachments

• 2022.webp
    2022.webp
    87 KB · Views: 23
Zabolio me mozak od ovog videa, jedino dobro rečeno, za sada je sve neizvjesno.😬

Vala baš! Jedina istina. (y)
Naročito mi je mozgobolan ovaj lik u zelenoj jakni koji bi "kenselovao" (ako sam dobro napisao "reč") Evroviziju da je na mestu Hrvatske i po kome je Verka "trebala" da pobedi Mariju 2007. o_O

Trenutno vidjenje finalista nakon drugog slusanja sinoc i nakon sto su mi se malo vise slegli utisci:
Mislim da je nerealno da baš sve 3 pribaltičke zemlje ispadnu pa da se ponovi scenario iz 2004-e, 2010-e, 2014-e i 2017-e...
Estonija je skoro pa siguran finalista a vjerovatno i Litvanija, ja ni Letoniju ne bih olako otpisao jer im je stvar baš catchy.
Dok su npr. meni kritične Moldavija i Rumunija, prije ih mogu zamisliti ''crvene'' te da umjesto Moldavije prođe Island ili Hrvatska, a umjesto Rumunije da se ''zazeleni'' Malta ili čak Crna Gora. :p
Volim inače činjenicu što će se ove godine (nadam se) vratiti u finale i zasijati kao nekada Estonija, Jermenija i Poljska a zanimljivo je da su prošlogodišnji favoriti za pobjedu - Island, Malta i Švajcarska ove godine totalni autsajderi kojima je čak ulazak u finale jako upitan dok su lani bili u top 10 k'o od šale.

Ne znam, Baltik ove godine nista posebno, Estonija slusliva i ok skroz, ali da li je dovoljno za finale zaista ne znam. Letonija katastrofa, a Litvanija, pa... Ne bih rekao da su sigurni finalisti. Vrlo lako moze da se desi debakl Baltika.

Za Kavkaz sam sad siguran da se nece ponoviti 2018.

Moldaviju, koliko god da nisam pristalica ocakvih ludorija, ne mogu nikako da zamislim da ispada, a Rumunija... Ne znam stvarno, Rumunija otkako pocela da ispada redovno, postali su skroz nepredvidljivi.

Red je da Izrael malo odmori od finala.

A sto se tice bivse Juge, za sad 95% se ponavlja 2021. Uzimam u obzir to koliko Hrvatskoj i Crnoj Gori fali podrska televotinga.

Drugari, postoji li negde vec link za download svih pesama, ili to biva kasnije u aprilu, sve sam zaboravio i izvore izgubio :( ?

Back