ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Najbolji bili Subwoolfer lol
Emma bila odlična iako ništa nije čula.
Monika bila šarmantna.
Ostalo smor.

Meni nije niko posebno odskočio u smislu da će mu nešto posebno koristiti ova promocija. Bili su mi zabavni Norvežani, ostali ne nešto posebno, ajde Litvanka ok, mada nikako da doživim tu pesmu, neprimetna mi još uvek.

I meni je nekako Monika sama po sebi višestruko zanimljivija od sopstvene pesme koja mi je i dalje bland.
Mislim da je Roneli možda koristilo jer je prvi put javno izvela revamp verziju, a i bila je skroz ono namunjena pevaljka i privukla pažnju.
Subwoolfer meni genijalni svakako u svakom izdanju i kontekstu.

Sentimentai je baš po mom ukusu. Sjajna pesma. Top 3 kod mene.
Monikina harizma na sceni je, naravno, ogroman plus. Svidelo mi se ovo večeras.
Nisam siguran koliko će uspeti da privuče pažnju glasača, ali bila bi šteta da izvisi u ovakvom polufinalu.

Grozni su uživo, ali Sunstroke 2010. je pesmetina.
Da, obožavam njihovu stvar iz 2010. godine, mislim gotivna mi je skroz i iz 2017-e ali mi ni instrumental ni tekst nisu toliko moćni kao u prvoj pjesmi sa kojom su išli. Kapiram da je ''Run away'' zapala u jaku konkurenciju ali baš da budu na 20 i nekom mjestu tj. pri samom dnu tabele u finalu je jedan od najvećih ''zločina'' te godine, sa druge strane ''Hey mamma'' koliko god da je više catchy za širu publiku i ''evrovizičnija'', za moj ukus je bila previsoko no dobro, eto neka su na taj način naplatili odštetu zbog potcijenjenosti 7 godina ranije. :p
Lik koji je saksofonista je postao planetarno popularan tek nakon Evrovizije u Oslu a ujedno i njen simbol uprkos slabom plasmanu, uostalom u oba slučaja su veća pažnja i fokus bili na njemu nego na drugim članovima benda pa i samim pjesmama te otud top 3 u Kijevu, u Kišinjevu bi trebali da mu podignu spomenik za života i da ga proglase nacionalnim herojem lol.
Pri tom, drago mi je što su ove godine na našem izboru ''Liftaši'' odlučili da njihovu pjesmu ubace u svoju razglednicu kao i oni iz ''Euterpe'' što su izabrali litvansku stvar iz iste godine, lijepo je vidjeti da ima ljudi koji se sjećaju tih starih pjesama iz nama ne toliko bliskih država.
RTS bi mogao nekada u goste naše selekcije pozvati ''epic sax guy-a'' ili nekog drugog iz Moldavije, Rumunije i drugih zemalja koje nas podržavaju po pitanju statusa južne pokrajine, umjesto što svake godine vrte isključivo one iz ex-yu republika.

A mišljenja sam da je pojavljivanje Konstrakte na tom jednom evrovizijskom party-ju u Madridu sasvim dovoljno, ono čisto da osjeti taj vajb i puls gomile fanova i da se svi uvjerimo (pa i ona sama) kako obožavatelji Evrovizije reaguju na nju kao pojavu i pjesmu koju bi po prvi put premijerno uživo izvela nakon pobjede na domaćem izboru i to van Srbije... Interesuje me da li će isto ponoviti ritual pranja ruku kao sa izbora sa sve pomoćnom ekipom ogrnutom peškirima (lol) ili će samo izaći i u stojećem položaju otpjevati, mada u tom slučaju sama pjesma gubi autentičnost i smisao performansa... Koliko god da sam za to da se takva unikatna interpretacija ostavi i sačuva za Torino zbog bojazni da ne dođe do prezasićenja kod publike ponavljanjem jedne te iste scenske tačke na svakom koncertu pa da na kraju i prije takmičenja smori i bude izlizana, opet k'o što neko reče - velika većina ljudi i ujedno potencijalnih glasača će je svakako preko malih ekrana gledati 12. maja po prvi put te joj ne bi trebalo naškoditi, a i ove godine nećemo imati neke velike troškove po pitanju kostima i scenografije pa da se mora pažljivo štedjeti plus joj koreografija nije nešto zahtjevna pa da mora sjediti kući i vježbati sve ove mjesece. :D
Neka eto još u Tel Avivu nastupi što se mene tiče, da se ne prekida tradicija jer su svi naši dosadašnji predstavnici išli u Izrael otkako oni organizuju taj event i to joj je dovoljno, volim tu interakciju sa drugim izvođačima i fanovima i smatram da je svaka promocija dobrodošla.
Ukoliko se ne varam, Sanja je od svih naših najviše išla po tim koncertima (bolje rečeno - na sve), bješe i u Rigi je nastupala?!

ESC koncert u Madridu možda bude imao i najviše učesnika sa ovogodišnje Evrovizije, gotovo se izjednačio sa Amsterdamom, već 22 na spisku učesnika.
Za sada je razlika što samo u Amsterdamu učestvuju predstavnici Austrije, Bugarske, Holandije i Jermenije, a samo u Madridu predstavnici Srbije, Severne Makedonije i Azerbejdžana.

Tek sam sada shvatio koliko je mojih omiljenih pesama u drugom polufinalu,i da će mnoge od njih morati da ispadnu,isto kao i u drugom polufinalu 2019.Nastupi uživo će biti presudni.Recimo,za Jermeniju 2019 Srbuk sa Walking out sam pre proba bio 100% ubeđen da ide u finale glatko i bez ikakvih problema,ali nastup uživo je promenio sve,plus ona nastupala prva po redu i pola pesme isfalširala,što na kraju rezultiralo,naravno,ispadanjem,nije bila čak ni blizu prolaska,mislim da je,koliko se ja dobro sećam,osvojila 16.mesto u tom drugom polufinalu od 18 zemalja,znači bila je treća otpozadi.Ništa nije 100% relevantno dok ne počnu probe.

Running order (kako mislim da mož biti):

Prvo polufinale:

1. Ukrajina*
2. Litvanija
3. Bugarska
4. Švajcarska
5. Moldavija
6. Holandija
7. Letonija
8. Slovenija
9. Albanija*
10. Island
11. Danska
12. Hrvatska
13. Austrija
14. Jermenija
15. Grčka
16. Portugal
17. Norveška

Mislim da se lagano mogu rotirati Ukrajna i Albanija, trenutno mislim da će staviti Ukrajinu da otvara iz.. razloga.

Drugo polufinale:

1. Finska
2. Azerbejdžan
3. Izrael
4. Gruzija
5. Malta
6. Australija
7. Srbija
8. San Marino
9. Kipar
10. Sjeverna Makedonija
11. Irska
12. Švedska
13. Češka
14. Crna Gora
15. Rumunija*
16. Poljska*
17. Belgija
18. Estonija*

Ovdje ne znam ko da zatvori, lagano može i Estonija, pa i Poljska i Rumunija.

Inače mnogo su zeznuta polufinala, dosta ili bržih ili sporijih pjesama u istoj polovini, a pitaj Boga kakvi su nastupi, pa i od toga zavise.

Platice Azeri i Australijanci da izbegnu #2 poziciju iako bi neka od te dve pesme trebala tu da bude. Tako da na toj poziciji ocekujem nas ili Gruziju.

Pa što ne bi? Ili oni ili Australija eto.
Brate realno Gruzija, bukvalno napenalili se

A za prvo, ne verujem da ce Ukrajina otvoriti, ocekujem Letoniju ili Albaniju, a #2 ce biti Bugarska ili Slovenija

Back