ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ti bi skoro šumu, pa da se kamere probijaju kroz nju :LOL:

Vala, grin rum sad bukvalno ima da bude zelena soba.

Kao neko kome je zelena omiljena boja, pun pogodak.

Večeras, sledećeg petka, 22. aprila, i 29. aprila, sa početkom u 20 časova, na eurovision YouTube kanalu održaće se tzv. kućni party.

Gledaćemo nastupe učesnika ovogodišnje Evrovizije snimljene u kućnim uslovima - iz garaža, tavana, bašti, studija itd. Heš tag koji treba koristiti prilikom komentarisanja na društvenim mrežama je #EurovisionHouseParty. Svi su pozvani da snime nešto, bilo alternativnu verziju svoje pesme ili obradu neke druge evrovizijske pesme i tako doprinesu ovoj zabavi. Npr. gledaćemo kako Moldavci pevaju u svojoj garaži, Kornelija u bašti, a Ema Muskat u raskošnoj dnevnoj sobi.

Po završetku šoua, postaviće zasebne video snimke na eurovision kanal.​

SQzlStJ.jpg

Od uvodjenja polufinala, samo 2009, 2011, 2012 i 2013. su pesme koje nisu bile direktni finalisti zavrsavali na poslednjem mestu. Rekao bih da je nikad veca verovatnoca da se to desi ove godine, jer je big 5 izuzetno jak, jedina koja bi eventualno mogla biti poslednja je Nemacka. Ipak, ima par zemalja iz polufinala koje bih mogao da vidim na poslednjem mestu, ako prodju (tipa Ceska, Rumunija)

Kako misliš da Rumunija bude poslednja u finalu? Mislim da ako prođu u finale, nikako ne mogu biti poslednji, kao što ne može ni Srbija. Rumunima je dovoljna Moldavija, od njih redovno dobijaju 12 odnosno 24 poena (žiri + publika). Za poslednjih 15 godina, samo 2013. su dobili 10 umesto 12, što opet ne menja stvari. Možda se desi da niko ne završi sa nulom ove godine, ali sa jednocifrenim brojem poena vrlo moguće.

Pa ne mora nuzno moldavski ziri dati 12 Rumuniji
Uostalom, prosla godina jeste eksces sa onim nulama, ali mi vise vuce da ce ove godine i poslednjeplasirani imati fin broj poena, kao npr Portugal 2018 koji je imao 39 poena, ili Finska 2009 u starom sistemu sa 22 poena, pa eventualno na taj nacin vidim da se moze desiti tako nesto

Ne mora se ništa, ali kao što rekoh, to im je redovna praksa, mnogo izraženija nego na prostoru bivše Jugoslavije. Možda im bude dovoljno i samo 12 od publike da ne budu poslednji. Ne znam recimo kako će Nemačka da skupi neke poene, osim ako baš iznenadi nastupom.

Ja sad napravio nalog na tom ScoreWiz-u, ali ništa mi nije jasno tamo, nigde neke gotove tabele pa da isklikćem ili upišem neke bodove, nego kao da sâm moram ručno da unosim sve učesnike, pa tek onda da glasam, ali nerealno mi to, pa još i neko unošenje žirija postoji, ništa mi nije jasno 😕😅

Sad skontah, promašio sam konkretnu adresu, bio sam na scorewiz.eu (tu je sve nekako prazno i mora ručno da se namešta¿?), a treba scorewiz.eu/poll 😁
Baš je čudno, jer kao isti je sajt, a potpuno je odvojeno to dvoje (ne znam ni čemu prvo služi) i morah odvojeno da se registrujem...

Zahvaljujem na pojašnjenju, nisam tamo do sad bio, to drugo me jedino i zanima, ali da ladno mora za isti sajt odvojena registracija mi je hit 😅

Zahvaljujem na pojašnjenju, nisam tamo do sad bio, to drugo me jedino i zanima, ali da ladno mora za isti sajt odvojena registracija mi je hit 😅
Ali meni je još veći hit što svake godine moraš da se registruješ ponovo da bi glasao.

Inače, ovo je možda i poslednja godina da postoji ovaj poll. Navodno su kreatora nagovorili da napravi i ove godine, nije hteo više da pravi zbog popularnosti my esc scoreboard aplikacije. :)

Back