ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Negde sam procitao da planiraju da nadju zamenu za nagradu Barbara Dex, sad kad je ukinuta, a ja bih voleo da se dodeljuje nagrada za najvecu legendu esc prepartija, i da tu nagradu podele Konstry i Monika Liugend. Kakvo je ludilo bilo sinoc u Madridu za njihove nastupe, doduse Konstry je poslala LOT, a Mon zapalila masu uzivo!. Inace Monika je jedna od retkih koji su bili na svi partijima. Koliko je svojim nastupima podigla sanse za finale. Citao sam cak da mnogi ne vole pesmu, ali da obozavaju nju, a i to je bitno, jer sve se gleda. Npr onom Svajcarcu ni Bog ne moze pomoci da ne bude poslednji u pf :LOL:

Inace Monika je jedna od retkih koji su bili na svi partijima. Koliko je svojim nastupima podigla sanse za finale. Citao sam cak da mnogi ne vole pesmu, ali da obozavaju nju, a i to je bitno, jer sve se gleda.
Istina, evo ja prvi stalno trubim kako mi je pesma jedva prosek i ekstremno neinteresantna, ali Monika mi je ikonetina ovih partija i obožavam njen vajb na sceni. I utoliko mi je draža Litvanija od drugih koji su mi tu negde u tom nivou s pesmom a nemaju tako interesantnog izvođača.

Švajcarac mi je najodvratnija pojava ove godine. Pao mi je na poslednje mesto, nisam očekivao da će mi išta zameniti Bugarsku na poslednjem mestu.

Portugal prošle godine je imao nešto da ponudi, šta Švajcarska ima da ponudi? Ja njih vidim kao poslednje mesto u polufinalu, niti će privući publiku niti žiri sa svojom ou uh oh usporeno stenjanje pesmom.

Muška Viktorija bi mogla i da iznenadi plasmanom.
Doslovno sad htedoh reći da je i meni ovo muška Viktorija. I onda mi nemoguće da ona bude onoliko precenjena pre samog Roterdama, a sad kao ovaj Marius potcenjen. Mislim, mene oba entrija jako smaraju lol, ali ako je ona mogla da bude 11. može i on da bude 15. bar, što će reći da uđe u finale svakako. Jedino može eventualno da nagrabusi od previše balada ove godine.

Ali dosta nekim zemljama se daju šanse zbog prethodnih plasmana. Npr Azerbejdžanu mislim da se toj pjesmi ne bi davale neke šanse da predstavlja neku "slabiju" zemlju.

Jasno, nego čini mi se da u tom uticaju prethodnih plasmana najviše igra ulogu najsvežiji tj. prošlogodišnji plasman (možda grešim?), a Švajcarska prošle godine 3. Zar ne bi to trebalo da im bude boost za očekivanja ove godine koji Bugarska baš i nije imala prošle godine...

Nakon ponovnog nedeljnog preslusavanja svih pesama lista je sad ovakva:

ESC 2022

1. :alb: 2. :czb: 3. :nlb: 4. :fib: 5. :cyb: 6. :nob: 7. :frb: 8. :amb: 9. :plb: 10. :grb:

11. :it: 12. :ee: 13. :be: 14. :pt: 15. :se: 16. :ch: 17. :ua: 18. :de: 19. :gb: 20. :ro:

21. :me: 22. :md: 23. :es: 24. :is: 25. :lt: 26. :hr: 27. :at: 28. :az: 29. :mk: 30. :mt:

31. :ie: 32. :si: 33. :dk: 34. :ge: 35. :au: 36. :bg: 37. :lv: 38. :sm: 39. :il:

Albanija ubedljivo prva, Kipar, Estonija i Portugal sve bolji, kod Spanjolske i Island se poboljsali utisci, Rumunija pada sve vise. Izrael zacementiran na zadnje mesto.

Back