Drugo polufinale i utisci sa prvih proba - Švedska, Finska, Rumunija i Australija po svemu sudeći napraviće ''copy/paste'' situaciju sa nastupima, preslikaće ga sa svojih izbora na scenu u Torinu sa nekim izmijenjenim sitnicama (i eventualno što će Sheldon biti u bijelom umjesto u crnom).
Izrael i Srbija u bijelom tonu a jedno za drugim nastupaju, Izraelac vjerovatno ''skinuo'' koreografiju malo sa nacionalnog finala a malo iz spota, Kipar i Malta me nisu nešto impresionirali ''oblekom'' ni onim skalamerijama (postolje kod Maltežanke mi se tek ne čini kao dobra ideja, podsjeća me na Grčku 2017. godine i njihov flop sa stejdžingom, još su i pjesme rađene po istom šablonu), mučeni Makedonci opet nebitni, praznjikavo mi djeluje...
Irska bi zapravo mogla imati zanimljivu plesnu tačku ali mi onaj outfit nikako ne ide uz Brukicu (naročito ne boja), Gruzini mi nisu vrijedni pažnje te se nadam da im ovaj put ''joke'' momenat neće upaliti kao prije 6 godina, Poljak će očigledno pokidati po svakom segmentu budući da ono što sam vidio čini se baš moćno.

Nažalost, Stefan će najvjerovatnije najviše biti oštećen zbog tehničkih smetnji ako se nešto ne preduzme u dogledno vrijeme (btw, sve pohvale za stajling, da se i on odlučio zadržati bijelu boju cijelo polufinale bi bilo obojeno u bijelo lol), Belgijanac mi nešto bzvz kao i pjesma mu a sa onim plesačima pretpostavljam da će nam servirati one smor pokrete iz spota, Azer sa onim stepenicama isto nije zaslužan nekog posebnog pomena...
San Marino krindžara neviđena ali opet se nešto dešava i u svakom slučaju su skrenuli pozornost na sebe zbog jahanja onog bika podsjetivši javnost da učestvuju i oni ove godine, Crnogorka će biti ''basic'' na bini s tim što je moram pohvaliti da se popravila vokalno kao i Čehinja, Češka mi je s druge strane isto ništa specijalno i miriše na flop (unfortunately).