ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Mislim da ne zahtijeva previše vremena za okretanje (ako je tačno ono treba do neka 2 minuta), pa onda za interval actove može valjda
Mislim bezveze je na kraju ispalo, ali šta je tu je.

Maneskin će u finalu Evrovizije premijerno izvesti novi singl Supermodel koji izlazi dan ranije.

Nakon svih proba koje sam video istinski se radujem nastupima Konstry, Monike, Akija, Brooky, Chanel i Systur, ovo sve ostalo mi je no comment

Sad će u Beogradskoj hronici da se priča o Evroviziji i kladionicama. Gost Vladimir Jovanović - OGAE Srbija.

Ove godine bez predviđanja, ostavljam samo svoje želje pa da vidim koliko će me stvarni rezultati išamarati. :D

1. polufinale:
Litva
Slovenija
Nizozemska
Portugal
Hrvatska
Danska
Austrija
Island
Grčka
Armenija

2. polufinale:
Srbija
Azerbajdžan
San Marino
Irska
S. Makedonija
Estonija
Poljska
Crna Gora
Švedska
Češka

Hahaha, ma kako da ne Irska 4., Rumunija 6., ispred Kipra.. Pazite šta vam kažem, Irska konkuriše za poslednje mesto u ovom polufinalu.

Ali ljudi, novinari ocenjuju probe. Ne pesmu, ne nastup. P r o b e.
Tačno. A ne znam da li je luđe to što uopšte "novinari" išta ocenjuju, ili to što ocenjuju probe, pošto je Kornelijina bila haos i raspad, svaka čast onda na ocenjivanju lol. Kapiram da nije bilo do nje i kapiram da je jedna od mezimica ove godine, ali to onda nije legitimno ocenjivanje tehničke probe nego fangirling. A čak i da ocenjuju samu pesmu i nastup, opet... ajde u to da ne ulazim po stoti put.

Tačno. A ne znam da li je luđe to što uopšte "novinari" išta ocenjuju, ili to što ocenjuju probe, pošto je Kornelijina bila haos i raspad, svaka čast onda na ocenjivanju lol. Kapiram da nije bilo do nje i kapiram da je jedna od mezimica ove godine, ali to onda nije legitimno ocenjivanje tehničke probe nego fangirling. A čak i da ocenjuju samu pesmu i nastup, opet... ajde u to da ne ulazim po stoti put.
Pa baš zato je to glasanje i nešto najnebitnije što se dešava tokom priprema za ESC 🤣

Ceremonija otvaranja i tirkizni tepih - nedelja, 8. maj

Venaria Reale, jedan od simbola bogate kraljevske istorije Torina, dočekaće 40 delegacija na 200m dugačkom tirkiznom tepihu. Izgrađena 1675. godine i poznata po arhitekturi i raskošnim baštama, bila je jedna od rezidencija kraljevske kuće Savoja. 1997. godine je dodata na UNESCO-vu listu kulturne baštine.

Defile delegacija počinje u 16 časova. Nakon defilea tirkiznim tepihom, delegacije će biti sprovedene u veličanstvenu Galleria Grande, gde će ih dočekati gradonačelnik Torina, Stefano Loruso, izrvšni supervizor Pesme Evrovizije, Martin Esterdal, i izvršni producenti takmičenja, Simona Martoreli i Klaudio Fasulo..

Domaćini ceremonije biće Gabriele Corsi, Mario Acampa i Carolina Di Domenico.

Redosled kojim će delegacije stizati na tirkizni tepih:
01. :al: Albanija
02. :mt: Malta
03. :be: Belgija
04. :pt: Portugal
05. :me: Crna Gora
06. :sm: San Marino
07. :ua: Ukrajina
08. :at: Austrija
09. :ie: Irska
10. :lv: Letonija
11. :ee: Estonija
12. :fi: Finska
13. :cz: Češka Republika
14. :is: Island
15. :si: Slovenija
16. :mk: Severna Makedonija
17. :az: Azerbejdžan
18. :il: Izrael
19. :bg: Bugarska
20. :au: Australija
21. :hr: Hrvatska
22. :rs: Srbija
23. :lt: Litvanija
24. :md: Moldavija
25. :dk: Danska
26. :ch: Švajcarska
27. :pl: Poljska
28. :ro: Rumunija
29. :nl: Holandija
30. :cy: Kipar
31. :gr: Grčka
32. :am: Jermenija
33. :no: Norveška
34. :ge: Gruzija
35. :se: Švedska
36. :gb: Ujedinjeno Kraljevstvo
37. :es: Španija
38. :de: Nemačka
39. :fr: Francuska
40. :it: Italija

heErkoZ.jpg

U nedelju u 16h.

Uh, baš volim da gledam, ali prošle godine mi bilo dosadno jer sam hejtovao pevače iz 2020. godine. Ovi novi su baš zanimljivi, tako da jedva čekam!

Back