ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Scena izgleda baš siromašno ovako van prenosa, ali ipak je ogromna ekonomska kriza ove godine.

Zanimljiva lista! Na kraju su uglavnom negde svi ispali približni. :) Možda da nam iskucaš pojedinačno bodove za svaku kategoriju?
Ja bih tu ipak drugačije bodovao. Ne ide da pesma i kostim vuku isti broj poena. Npr. neko ko ima odličnu pesmu, a pritom loš nastup i kostim će gore proći od nekoga sa užasnom pesmom, a lepim kostimom i nastupom. Ja bih ili kostim i nastup stavio u istu kategoriju, ili još bolje ponderisao, tako da pesma vredi makar 40%, vokal 30%, nastup 20% i kostim 10%. Pomnožim svaki od ovih procenata sa ocenom i dobije se neka realna od 1 do 10 (naravno u decimalnom zapisu). ;)
Razmisljao sam da tako nesto uradim, ali nisam i sve sam vrednovao jednako.
Hteo sam da pokazem, kako recimo neko od zirija moze ovako da rangira, onako kako zeli, ali je bitnije da pokusa da bude sto objektivniji. Naravno da je dozvoljen i licni pecat, jer bi onda poeni bili isti kod svakog zirija da je drugacije.
Evo recimo jedan primer koliko se razlikuje kad ocenjujem kao publika i kao ziri. Austriji sam dao 12 poena na forumskom glasanju, a kao ziri mi je na 11. mestu.
Uhhh puno bi mi trebalo da iskucam pojedinacno.

Počela žiri proba prvog polufinala :) sad voditelji, Laura u drečavo rozoj haljini, voditelji u crnim odelima.

Šou je otvorilo albansko đipanje i simuliranje intimnih aktivnosti. Ima dosta obojenog dima, i ti dimni vatrometi su jako bučni.

Letonci su bili veseli i šareni, na kraju se nastup završio špagom. Ok reakcija publike.

Monikin nastup je publika podržala tapšanjem u prvom minutu. Nastup na momente deluje monotono, ali bila je dobra. Lep aplauz na kraju.

Švajcarac veoma dobar u svom emotivno-smornom nastupu, fin i on aplauz dobio.

Slovenci onako, ok, ali nastup baš tera da se uspavaš, i jedva čekaš da se završi, nije to nešto ubedljivo. Aplauzi su tu negde otprilike na sličnom nivou kao za prethodne.

Ukrajinci su dobili najveći aplauz, kako pre nastupa, tako i posle. Dobri su bili.

Posle Ukrajine ide kratka pauza, voditelji pričaju ispred green rooma. Sada sledi Bugarska.

Bugari solidni, šteta što je pesma takva kakva je.

Holanđanka je bila dobra, šteta i dalje što nije bolji nastup a bilo je prostora, ali dobro zvuči i dobila najveći aplauz posle Ukrajine.

Moldavci kičasti i razigrani, dobiše veliki aplauz, jači od Holanđanke, skoro ko Ukrajinci :LOL:

Back