Iako mi je pomalo i krivo što Rusija neće učestvovati ove godine ne zbog toga što je Rusija nego što kada god neka zemlja otkaže učešće ili bude diskvalifikovana iz bilo kog razloga osjetim da neko fali i da je nepotpun spisak, smatram da je i bolje što su im zabranili, prvenstveno po njih same... Jedino što bih se ja, da sam na njihovom mjestu, povukao prvi i dostojanstveno jer su mogli i naslutiti da je pitanje dana kada će popiti zabranu zbog ulaska u rat, umjesto što su dozvolili da se bukvalno cijela Evropa sprda sa Rusima i da neke državice koje su inače manje od makovog zrna sada dobiju priliku da uriniraju po njima, u svakom slučaju su mogli izbjeći ovakva ponižavanja barem na Evroviziji.
Ne mogu ni da zamislim pod kakvim bi pritiskom i u kakvoj atmosferi njihov predstavnik nastupio ove godine u Torinu, sva ona zviždanja prije i poslije nastupa koja su doživjele one bliznakinje i Polina (plus sabotiranje njenog nastupa u polufinalu od strane publike dižući zastave što više kako se ona ne bi vidjela na stejdžu kako treba), neandertalski zvuci negodovanja kada god bi Rusija dobila neke veće poene i prilikom saopštavanja rezultata ruskog glasanja sada bi bili smiješni u odnosu na pakao koji bi im se pripremao ovaj put!

Pri tom, tada su na takmičenju prošli onako kako su i zaslužili tj. nisu bili oštećeni po pitanju plasmana (mada za mene je lično Polina zaslužila pobijediti, no kako god), sistem glasanja je bio drugačiji dok bi ih sada bez sumnje urnisali rezultatski, publika širom Evrope bi ih većinom iskulirala i negodovala a žiri ciljano pozicionirao na samo dno te mislim da u finale svakako ne bi prošli pa sve i kada bi poslali vanserijski vokal sa ne znam ni ja kakvim remek-djelom što bi bila savršena prilika da se dokaže koliko politička situacija zna da utiče na glasove, naročito žirija!
Uostalom, znajući kakav je trenutno ugled Rusije u svijetu i kakvo raspoloženje vlada prema njima, ne znam koji bi uopšte njihov izvođač i pristao na samouništenje samim pojavljivanjem na takmičenju i da doživi tolike neprijatnosti koje bi mogle ostaviti trajne posljedice po njegovu dalju karijeru te da bude žigosan pred svima, u svakom slučaju će ovo nanijeti dugoročne (ako ne i trajne) posljedice po reputaciju Rusije na Eurosongu pa sve i da se kroz mjesec dana okonča rat i da se vrate već iduće godine!