ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Meni je Srbija/SCG u ovih dvadesetak godina ucesca overila svaki deo mog topa

Pa dobro, to je normalno, kao što je nama na Balkanu Hrvatska 2020. bila visoko i nikome više lol

A sta radite sa tim topovima? Cuvate pa kao gledate gde vam je Rumunija bila 2009-e?
Da.

Volim da pratim kako mi se određene države kotiraju. Poslednjih godina mi je Holandija najbolja pošto mi je bila #1 2019. i 2022. i u top 7-8 2020. i 2023.

Švedska mi je takođe poslednje dve godine u top 2 što se retko kad dešava, mada mi je Švajcarska bila #1 dve godine zaredom - 2020. i 2021.

Sa druge strane, imam države koje mi nijednom nisu bile u top 10 - Moldavija, Azerbejdžan, itd.

A sta radite sa tim topovima? Cuvate pa kao gledate gde vam je Rumunija bila 2009-e?
Upravo. :D Plus imam prosečan plasman na listi, pa tako znam koje su mi omiljene zemlje, a koje suprotno od toga.

Moja procena za redosled nastupa u drugom pf

1. :be:
2. :am:
3. :ee:
4. :dk:
5. :ro:
6. :gr:
7. :is:
8. :cy:
9. :au:
10. :pl:
11. :at:
12. :si:
13. :al:
14. :ge:
15. :sm:
16. :lt:

Znam da ovo ništa ne znači i da Lorin verovatno neće pobediti, ali evo glasova sa Eurovision World sajta:

06DBA894-F4BD-42CB-BE22-4FD71815C5B0.webp

A evo kako su ljudi glasali prethodnih godina:

43708AAA-B8A3-4ABA-B68F-E64013409E83.webp

Kako sad Lorin neće pobediti?
Nastup je ključ/ X faktor pobede za Švedsku, a znamo da neće moći da rekreiraju nastup zbog pravila. Bilo kakva alternativa koju smisle, koliko god bila dobra, neće biti kao nastup na Melodifestivalenu.

A i pretpostavljam da će Finska da je pojede u glasovima publike.

Ne znamo, samo se nagađa. Mogu da smisle i nešto drugo podjednako fascinatno ili spremiti holograme.

Vidim ja da će u maju biti:

fsGsQoJ.gif

Ma hajp oko nje je toliki da bi pobedila i sa nešto slabijim nastupom nego na MF, mislim da uopšte nije ključ u platformetinama, avionima i kamionima (doprinosi ali ne ultimativno) koliko u njenoj interpretaciji i vajbu.

Ne znamo, samo se nagađa. Mogu da smisle i nešto drugo podjednako fascinatno ili spremiti holograme.
Mogu naravno, ali sam 99% siguran da ne može da izgleda bolje nego što već izgleda. Radili su mesecima na ovom nastupu i zaista se vidi…Sa druge strane, imaće mesec i po dana maks da spreme nešto sasvim drugo.

Hologram je svakako ideja, ali baš se vidi u nastupu da je između dve debele platforme i onda “podiže” gornju i nosi je kao Atlas koji nosi svet. Hologram nikad neće izgledati toliko epski i grandiozno.

Za 10 minuta kreće premijerno preslušavanje svih 37 pesama na eurovision kanalu. Dobro je podsetiti se, a i prilika za one koji nisu preslušali sve, da to učine.

Izgleda samo rekapitulacija.

Back