ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Španija mi se najviše svidjela od direktnih finalista iako je više-manje sve preslikano sa Benidorma, žena zrači nekom neobjašnjivom energijom a i sama pjesma u meni izaziva neki čudan osjećaj zbog kog ne mogu da je ne volim, priželjkujem da najbolje prođe od ''velike petorke'' (mada će pored Marka biti teško).

Francuska kreirala nastup po uzoru na spot što se dalo i naslutiti, nema sumnje da će sve biti pod konac i da će grandiozno zvučati i izgledati na sceni ali meni su i ona i pjesma seks bez orgazma, mislim da se neće rezultatski proslaviti.

Ukrajina - sve je već viđeno u Kijevu a vidim da imaju par nekih sitnih izmjena, kako god meni je i dalje sve u vezi njih smor i ispričana priča.

Nijemci će zapaliti binu u Liverpulu, uboli su stejdžing što je jako bitno a koliko će im to pomoći po pitanju plasmana, ostaje nam da vidimo, iako žanrovski imaju specifičnu pjesmu i izdvajaju se od ostatka ja k'o da evo sad gledam tabelu i već ih vidim u bottom 5 lol.

Italijan bolje da je zadržao prvobitni outfit, ova šljokičasta majica ne ide uz pjesmu niti njegov temperament, Italija je jedna od najnebitnijih i najmanje komentarisanih zemalja ove godine u smislu nekakvog hajpa za visok plasman (vjerovatno jer su pretprošle godine pobijedili a prošle bili domaćini pa su sad u drugom planu) no nema teorije da ovo ne završi u top 10 (možda i u top 5), izgleda da Mengoni baš zna da ubode slabu godinu jer mu je i u Malmeu bila smiješna konkurencija.

Britanka potop u najavi, pjesma je očigledno ogroman zalogaj za nju a ona nema ni vokalni ni plesni potencijal da je iznese kako valja, volio bih da griješim ali eto neka me slobodno demantuje. :whistle:
Bože koliko tačan opis za seks bez orgazma 😂 i ja to isto kažem iako mi je prelepa i ona i scena ali nešto fali

Gledacu u utorak na poslu.
Bice mi interesantno da gledam kao obican gledalac i da tako zasnujem utiske. Nisam cuo pesme osim Srbije i Hrvatske i bukvalno mislim da ce mi biti mnogo zanimljivije.

Odgledao sam onaj snimak za glasanje ali i dalje mi nije jasno.. da li RoW glasa isključivo preko aplikacije samo?
Da li je moguće prevariti sistem preko vpn-a ili čega već i glasati za svoju zemlju?
Znam da je to samo jedan blok glasanja od 1 do 12, ali itekako može uticati da se neka zemlja provuče u finale

Potrebna je kartica iz te RoW zemlje da bi glasao, tako da ništa od VPN.

Evo ga redosled pojavljivanja na Turquoise carpet cereminiji danas:

1. Noruega
2. Malta
3. França
4. Sérvia
5. Letónia
6. Portugal
7. Irlanda
8. Croácia
9. Suíça
10. Israel
11. Moldávia
12. Suécia
13. Azerbaijão
14. Chéquia
15. Itália
16. Países Baixos
17. Finlândia
18. Dinamarca
19. Alemanha
20. Arménia
21. Roménia
22. Estónia
23. Bélgica
24. São Marino
25. Islândia
26. Grécia
27. Polónia
28. Eslovénia
29. Ucrânia
30. Geórgia
31. Espanha
32. Áustria
33. Chipre
34. Albânia
35. Lituânia
36. Austrália
37. Reino Unido

Izvinjavam se što je na portugalskom jeziku, razume se sve.. :D

Evrovizijsko selo i atmosfera u Liverpulu

Rjig62g.jpg

XbhzCPn.jpg

Dozvoljen je ulaz sa torbama ne većim od A4 formata

F7gPfSy.jpg

61yo6gH.jpg

b0deY2x.jpg

gY6u8bk.jpg

iEaMx9X.jpg

Koja to reka protiče kroz Liverpul?
Reka Mersey.

Zašto dva puta Hrvatska, gde je naš makarons?
Verovatno nema ili zavisi od pakovanja, jer samo ima to od 24 komada.

A i zanima me sta pise na panou sa zemljama ucesnicama...
To je iz kluba Cavern. Ne znam ima li negde veća fotka, ali uglavnom je spoj Bitlsa sa zemljama učesnicama. Naveli su primer ove četiri zemlje:

1. PORTUGAL – Did you know that Paul visited Albufeira in Portugal in May 1965 with his then girlfriend Jane Asher. On arriving by plane, it was a five-hour drive to his villa, and it was on this long drive that Paul put the lyrics down to ‘Yesterday’ which till this date had a working title of “Scrambled Eggs”.
  2. MOLDOVA – Moldova has a large Beatles following and The National Symphony Orchestra of Teleradio-Moldova performed sell out shows in the capital of Chisinau with their performance of ‘The Beatles Symphony’.
  3. LATVIA – The Beatles never played in Latvia, but Beatles fans often meet at St. Peter’s Church in Latvia built in 1209. This has the same name as St. Peter’s Church in Woolton, Liverpool which famously is the site of John and Paul’s first meeting on 6th July 1957.
  4. GREECE – John, Paul and George took a holiday on the Greek Islands in 1967. They loved it so much that they decided to buy a Greek Island where they could escape periodically from the exertions of Beatlemania. All the papers were ready to sign off, even obtaining permission from the Greek Government for the purchase. However, at that point The Beatles backed out!

Back