Španija mi se najviše svidjela od direktnih finalista iako je više-manje sve preslikano sa Benidorma, žena zrači nekom neobjašnjivom energijom a i sama pjesma u meni izaziva neki čudan osjećaj zbog kog ne mogu da je ne volim, priželjkujem da najbolje prođe od ''velike petorke'' (mada će pored Marka biti teško).
Francuska kreirala nastup po uzoru na spot što se dalo i naslutiti, nema sumnje da će sve biti pod konac i da će grandiozno zvučati i izgledati na sceni ali meni su i ona i pjesma seks bez orgazma, mislim da se neće rezultatski proslaviti.
Ukrajina - sve je već viđeno u Kijevu a vidim da imaju par nekih sitnih izmjena, kako god meni je i dalje sve u vezi njih smor i ispričana priča.
Nijemci će zapaliti binu u Liverpulu, uboli su stejdžing što je jako bitno a koliko će im to pomoći po pitanju plasmana, ostaje nam da vidimo, iako žanrovski imaju specifičnu pjesmu i izdvajaju se od ostatka ja k'o da evo sad gledam tabelu i već ih vidim u bottom 5 lol.
Italijan bolje da je zadržao prvobitni outfit, ova šljokičasta majica ne ide uz pjesmu niti njegov temperament, Italija je jedna od najnebitnijih i najmanje komentarisanih zemalja ove godine u smislu nekakvog hajpa za visok plasman (vjerovatno jer su pretprošle godine pobijedili a prošle bili domaćini pa su sad u drugom planu) no nema teorije da ovo ne završi u top 10 (možda i u top 5), izgleda da Mengoni baš zna da ubode slabu godinu jer mu je i u Malmeu bila smiješna konkurencija.
Britanka potop u najavi, pjesma je očigledno ogroman zalogaj za nju a ona nema ni vokalni ni plesni potencijal da je iznese kako valja, volio bih da griješim ali eto neka me slobodno demantuje.