ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Po reakcijama KRCATE hale na poslednjoj probi sada, ovako su dobili podršku:

1. Australija (ubedljivo najveća)
2. Austrija
3. Belgija
4. Albanija
5. Slovenija

Ostali dosta manje..

Albanija prošlaaaaaa jeeeee!!!

Attachments

• IMG_20230511_153411.webp
    IMG_20230511_153411.webp
    264.5 KB · Views: 16
Drugo polufinale je prepuno tih nekih jury bait pjesama (uglavnom power balada i middle tempo ''entrija'') za koje baš jedva čekam vidjeti kakve će ocjene dobiti na televotingu a tu mislim prije svega na Grčku, Estoniju, Jermeniju, Kipar i Litvaniju (e da i Gruzija spada u tu klapu), ne bih se kladio da će sve navedene proći, prije bih rekao da će se poklati međusobno a najslabije karike su mi ovdje Grčka i Estonija...
Interesantnije će mi biti za praćenje večeras nego preksinoć (naročito proglašenje finalista, iako mi ne nastupamo) jer su sve karte otvorene i konačno može biti nekih iznenađenja (da ne kažem šokova).

Moja konačna predikcija finalista iz drugog polufinala nekoliko sati uoči show-a (po redoslijedu nastupanja):

1. Jermenija - prvi put kada sam čuo pjesmu nisam nešto bio impresioniran ali vremenom mi se uvukla pod kožu i postala ''grower'', iako su joj dali malersku ''dvojku'' mislim da je apsolutno sigurna za subotu te je konačno došao i taj dan da nakon punih 6 godina neko bude plasiran u finale sa tog rednog broja (od Austrijanca 2017. godine, btw srećna nam godišnjica od posljednjeg ispadanja lol).

2. Estonija - hajde da joj naslutim prolazak mada u isti nisam ubjeđen (nimalo), da glasa i žiri bila bi 100% sigurica ali ovako ne znam, vadi je odličan stejdžing i volio bih da je čujem još jednom, bojim se da neće ostaviti nikakav utisak na publiku a nastupa isuviše rano.

3. Kipar - previše je ''safe'' stvar da bi se uopšte posumnjalo u bilo kakav fail, tip je prezgodan pa pjesma sve i da je slabija, dobiće neke poene na konto mišića i nastupanja u majici bez rukava, dakle jedan od najbezbjednijih.

4. Grčka - zapravo, uvrstio sam ih u ovaj spisak više zbog toga što ih želim vidjeti kao finaliste i jer je Grčka u pitanju nego zato što smatram da će fakat to i biti, neuvjerljiv je dosta ali imaju mnogo dijasporskih zemalja u polufinalu plus će možda dobiti i po neki glas zarad simpatičnosti i mladosti, držim im fige.

5. Poljska - ne znam da li sam ja ''krejza'' ili je Bejba, ali ne znam kako mi je za kratko vrijeme ova stvar od zacementiranog posljednjeg mjesta u ovoj grupi došla do (skoro) sigurnog finaliste hahah, postala mi je guilty pleasure i ako bude barem za jedan stepenik bolja vokalno i plesački u odnosu na onu blamčinu sa nf-a glatko upada, prosto nema žanrovsku konkurenciju i definitivno će biti primijećena.

6. Slovenija - od starta su jedan od fan favorita, pjesma će se neminovno izdvojiti kao i oni svojom harizmom, očekujem polufinalni top 5 i da naprave ludnicu u areni, ne preostaje mi ništa drugo nego da im čestitam na povratku u finale.

7. Gruzija - još jedan veliki kambek tu d grend fajnl i to poslije dugo vremena, ne bi trebalo biti nekog cimanja jer mi je pjesma takođe ''sejfara'' a potrefili su i scenografiju.

8. Austrija - mnogi govore da će završiti kao njihovi sunarodnici lani ali ja baš ne vjerujem u to, one mi djeluju vokalno dominantnije a i entry ima više catchy momenata, svakako ostaju zapamćene i neobičnom pojavom tako da nema sile da ispuše, srećno djevojke.

9. Litvanija - gledajući koje države sve imaju pravo glasa djeluju mi kao da već imaju kartu za finalno veče, pjesma mi sve više prija kao i njen glas (pomalo mi je repetitivno ono ''ćuto-tuto'' ali ne smeta), nema tu neke greške sa Monikom tako da će kvalitetno odraditi svoj dio posla.

10. Australija - zatvaraju polufinale i potrefili su adekvatan nastup (valjda?!) tako bi trebalo da se provuku, da nastupaju ranije već bi bilo tijesno ali ovako mogu fejlati samo ako se ne otpjeva kako treba.

Sada trenutno mi je Poljska najklimavija od svih navedenih i lako bih je mogao zamijeniti za Albaniju, no zaista ne znam ko će glasati za ogavno ''Duje'' s obzirom da mogu računati na bodove samo iz Grčke i Slovenije (eventualno Austrije) - dakle nemaju ni Italiju ni Hrvatsku ni Švajcarsku a sve njih je prošle godine imala Ronela pa je na kraju uspjela da skupi svega 40-ak pišljivih bodova i ispala, ne želim gledati scenario u kojem Albanija prolazi ali ga ne isključujem.
Takođe, Belgija i Danska nisu za potcijeniti i vrlo je moguće da neko od njih uleti umjesto neke od baladetina (Belgijanac iz razloga što šuri kako pjeva a Danac zarad popularnosti na društvenim mrežama).
U svakom slučaju, srećno svima a ponajviše našima tj. Bojanu i Teodori! :cool:

Ako Erdogan izgubi izbore a izgleda da hoce, Turska se verovatno vraca. Opozicioni kandidat je spomenuo to.
Kako može diktator da izgubi vlast nakon izbora?
Jedino da se desi neki prevrat jer vladar poput njega teško da će ikada priznati poraz, ali dobro, ovo nije politička tema. :)

Lep provod svima i veceras! Dosta slabije polufinale ali verujem da ce biti znatno uzbudljivije kada rezultati dodju na red :D

Uzivajte.

Večeras su mi najbitniji Kipar, Austrija, Jermenija i Slovenija. Volio bih Grčka da prođe jer baš volim pjesmu, ali nekako sam se pomirio sa tim da ispada. Super su mi Island i BEJBA za koju se nadam da prolazi. Ostale 3 su mi Australija, Litvanija i Gruzija, ali Albanija mi je guilty pleasure pa mi ne bi smetalo da se ugura umjesto ove 3

Znači poludeli su za Belgijom ovde..
Ne mogu više..
Evo počinje prenos u klubu, doveli su hor koji peva "Spaceman", "1944" i sad 🇧🇪 2023!!

Bukvalno svi sem Rumunije i San Marina mogu u finale....
Predikcija:

Dalje ide 100 %....
Poljska
Kipar
Gruzija
Jermenija
Austrija
Australija
Slovenija

Na ivici:
Belgija (ispada)
Danska (upada)
Estonija (upada)
Albanija (ispada)
Litvanija (upada)

Ispadaju:
Grčka
Island
Rumunija
San Marino

Lep provod veceras, navijam za Sloveniju na slepo, bez obzira dali ce mi se svideti pesma ili ne, a za ostalo videcemo.

Back