ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Ne mogu da verujem da postoje fanovi koji namerno propuštaju nf sezonu i pesme prvi put čuju u maju. Ja sam to uradio samo 2017. jer mi je tad baš opalo interesovanje za ESC i najverovatnije neću nikad. Razumem kad neko nema vremena, ali da neko čita šta se dešava i prati šta mi pišemo, a ne sluša pesme - enigma.
Citam zbog dosade ponekad ali nemam zelju da slusam jer ne zelim da mi ESC bude prioritet kao sto mi je bio tamo 2012-2019, a i zadnje dve godine mi je puno zanimljivije bilo da osetim taj hajp samo tokom esc nedelje i toliko. Pratim Melodi, Beoviziju i cujem ponesto od Dore i dosta mi je, a ostalo na ESC. Na forumu sam primarno zbog FSCa😆

Dobro na Srbiju i Hrvatsku gledam kao svoje drzave (hteli vi to ili ne) i pratim izbore jer sam upoznat sa scenom i vidim ih kao svoji. Melodi mi je ostao tradicija jer sam svakako pratio i prije i to je mini ESC bez obzira kakve su pesme, donosi mi hajp kao i sam ESC.

Ostala NF ni ranije nisam puno pratio, cast izuzecima. Pokusao sam 2015 da aktivno pratim svako nf, ali je bilo previse slusanja, premalo meni dragih pesama i previse frustracije sto mi favoriti nisu pobedili.

Mislim da nikad nisam gledao svako. Domaća NF + Francuzi, Danci, Šveđani i ponekad Nemci/Finci u zavisnosti ko ima bolje pesme.

Dobro na Srbiju i Hrvatsku gledam kao svoje drzave (hteli vi to ili ne) i pratim izbore jer sam upoznat sa scenom i vidim ih kao svoji. Melodi mi je ostao tradicija jer sam svakako pratio i prije i to je mini ESC bez obzira kakve su pesme, donosi mi hajp kao i sam ESC.

Ostala NF ni ranije nisam puno pratio, cast izuzecima. Pokusao sam 2015 da aktivno pratim svako nf, ali je bilo previse slusanja, premalo meni dragih pesama i previse frustracije sto mi favoriti nisu pobedili.
Trenutno ovo prezivljavam. Razocarenje skoro iz dana u dan. Evo sad ce biti i u Poljskoj, ali cu svejedno ispratiti.

Identično kao Niko. Gledam ex-yu, Melodi i povremeno popratim Sanremo i još pokoji izbor. Ostali me ne diraju ništa posebno.

Ja samo Srbiju i Hrvatsku sto se tice izbora i kraj i tacka. Pratio sam doduse triput finale Melodifestivalena (2014, 2020 i 2021) ali samo zato sto mi je bilo beskrajno dosadno.

I dalje ne znam pesme, cujem ih naravno kad svi izaberu, ali ako je verovati po reakcijama, svi bi iz prvog pf prosli dok niko iz drugog pf ne bi prosao u finale.

Ne mogu da verujem da postoje fanovi koji namerno propuštaju nf sezonu i pesme prvi put čuju u maju. Ja sam to uradio samo 2017. jer mi je tad baš opalo interesovanje za ESC i najverovatnije neću nikad. Razumem kad neko nema vremena, ali da neko čita šta se dešava i prati šta mi pišemo, a ne sluša pesme - enigma.
Pa ja bih poludeo a da ne cujem odabrane pesme. Nemam zivaca za nacionalne izbore, ali da ne cujem uopste izabrane pesme sve do samog takmicenja mi je pogotovo u danasnje vreme van svake pameti. Nismo vise u 2000im, sto bih rekao.

Jos vise bih poludeo ako bih propustio prenos takmicenja uzivo.

Ja 2014. nisam čuo pesme do takmičenja. Nismo učestvovali pa me nije ni zanimalo. Doduše čuo sam na tv-u Sergejevu i Tijaninu pesmu, jer su ih spominjali pošto su poznati u Srbiji.

Nakon ovoga vikenda, top 5 mi se promijenio:

01 | :fi: Cha Cha Cha
02 | :no: Queen of the Kings
03 | :hr: Mama ŠČ!
04 | :cz: My Sister's Crown
05 | :fr: Evidemment

Još da Loreen potvrdi pobjedu pa da imamo savršenu trojku iz Skandinavije.

Za 3000 raseljenih Ukrajinaca su odvojene karte, a dvorana nije velika uopšte, ovo mi se već ne dopada..

vesna-rivas.gif

Osećam se kao da postim, dok svi slušate esc pesme ja čekam sve đuture pa da vas počastim reaction videom na koji me Petar FSCVocalCoach inspirisao da uradim.

Back