ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Konačno sam i ja uspeo da sastavim top 37. Sve što je ispod 20. mesta retko slušam, tako da mi i nije toliko bitno da li je neka pozicija gore ili dole. Ispod 30. mesta redovno preskačem kada naiđe na plejlisti.

1. :mdb: 2. :gbb: 3. :geb: 4. :nob: 5. :cyb: 6. :frb: 7. :atb: 8. :amb: 9. :rob: 10. :czb:

11. :ch: 12. :ee: 13. :fi: 14. :pl: 15. :il: 16. :lt: 17. :pt: 18. :si: 19. :es: 20. :nl:
21. :se: 22. :rs: 23. :it: 24. :al: 25. :de: 26. :be: 27. :ua: 28. :sm: 29. :mt: 30. :is:
31. :gr: 32. :az: 33. :au: 34. :ie: 35. :lv: 36. :dk: 37. :hr:

Moj top 10

1 Finska
2 Česka
3 Gruzija
4 Italija
5 Srbija
6 Letonija
7 Holandija
8 Estonija
9 Španija
10 Kipar

Bas slabo, jedva i top 10 sastavih…

Moj top 20, pošto one ispod ne znam kako da rangiram sve:

1. Španija
2. Švedska
3. Kipar
4. Italija
5. Austrija
6. Moldavija
7. Finska
8. Jermenija
9. Ukrajina
10. Češka
11. Grčka
12. Izrael
13. Norveška
14. Slovenija
15. Island
16. Srbija
17. UK
18. Portugal
19. Švicarska
20. Holandija

A ima još slušljivih i ispod 20.

Posle jucerasnjeg nastupa lista mi se definitivno menja. Francuska, Ceska, Austrija idu dole, Norveska mi se ionako nikad nije dopadala, Holandija mi je NQ, a Marco Mengoni ide visoko gore a bio mi je oko 7.- 10. Mesta, ikako ne obozavam tu vrstu balade. On nikad nije razocarao uzivo. Mae bas lose. Brunette solidna na levoj strani tabele. Iru juce 1 deo pesme pevala na playback, pre chamgaradanda.

Jos pet dana i studijske verzije pesama NAPOKON dolaze!

Meni se inace lista dosta menjala zadnjih dana:

1.
:nlb:
2.
:fib:
3.
:seb:
4.
:frb:
5.
:nob:
6.
:amb:
7.
:mdb:
8.
:czb:
9.
:itb:
10.
:azb:

11.
:si:
12.
:hr:
13.
:de:
14.
:ch:
15.
:ee:
16.
:dk:
17.
:ge:
18.
:ie:
19.
:pt:
20.
:es:
21.
:au:
22.
:at:
23.
:cy:

24.
:gr:
25.
:is:
26.
:gb:
27.
:lv:
28.
:lt:
29.
:ua:
30.
:mt:
31.
:be:
32.
:sm:
33.
:il:
34.
:pl:
35.
:ro:
36. :al:

Azeri su usli u top 10, Island mi postaje sve vise dosadan dok mi Danska postaje Gilti plezr. Irska mi je u fazonu slusljiva, ali dosta bledo za finale, Australija mi sve genericnija i dosadnija postaje.

Moji lični finalisti iz svakog polufinala + poredak zemalja koje su direktni kvalifikanti (na tačno mjesec dana pred početak takmičenja):

Prvo polufinale:

1. Švedska :se:
2. Srbija :rs:
3. Norveška :no:
4. Moldavija :md:
5. Češka :cz:
6. Finska :fi:
7. Letonija :lv:
8. Malta :mt:
9. Izrael :il:
10. Holandija :nl:
14. Azerbejdžan :az:
15. Hrvatska :hr:

Drugo polufinale:

1. Slovenija :si:
2. Austrija :at:
3. Island :is:
4. Australija :au:
5. Gruzija :ge:
6. Kipar :cy:
7. Belgija :be:
8. Estonija :ee:
9. Grčka :gr:
10. Litvanija :lt:
14. Poljska :pl:
15. Rumunija :ro:
16. Albanija :al:

Big 5 i Ukrajina:

1. Italija :it:
2. Španija :es:
3. Velika Britanija :gb:
4. Francuska :fr:
5. Njemačka :de:
6. Ukrajina :ua:

Novi top 10:

1
fi.png
Finland
Käärijä
Cha Cha Cha
2
es.png
Spain
Blanca Paloma
Eaea
3
rs.png
Serbia
Luke Black
Samo mi se spava
4
se.png
Sweden
Loreen
Tattoo
5
si.png
Slovenia
Joker Out
Carpe Diem
6
gb.png
United Kingdom
Mae Muller
I Wrote a Song
7
no.png
Norway
Alessandra
Queen of Kings
8
hr.png
Croatia
Let 3
Mama ŠČ!
9
at.png
Austria
Teya & Salena
Who the Hell Is Edgar?
10
il.png
Israel
Noa Kirel
Unicorn

Izrael upao u top 10, Finac se zacementirao na prvo mesto, mada prve četiri pesme su mi realno na broju 1, finese preovlađuju svako malo.

Neka je živa i zdrava ova godina, za mene je mrtva. Niti gledam ove koncerte, niti pratim šta se dešava sa našim predstavnikom, retko slušam i pesme koje mi se sviđaju. Daleko bilo. :D Ali kapiram da će sledeće godine biti bolje, ne može svaka godina da mi se dopadne.

Ubedljivo najlosija godina u zadnjih 15ak godina. Mozda cak i od 2011, ali svakako bolja od neslavne 2013.

Drugo polufinale svakim novim slusanjem postaje sve tragicnije i losije. Tu racunam i direktne finaliste koji glasaju u tom polufinalu dakle :es: :ua: :gb:

Neka je živa i zdrava ova godina, za mene je mrtva. Niti gledam ove koncerte, niti pratim šta se dešava sa našim predstavnikom, retko slušam i pesme koje mi se sviđaju. Daleko bilo. :D Ali kapiram da će sledeće godine biti bolje, ne može svaka godina da mi se dopadne.
Ja slušam određene pjesme, ali da, hajp i praćenje nikad slabiji za ovih 20 godina. Moralo se desiti nekad 😄

Pa ne mora da znači da je ona. Pre mislim da bi pozvali nekog britanskog izvođača tipa Harry Stylesa ili Dua Lipu nego nekog američkog.

Ja slušam određene pjesme, ali da, hajp i praćenje nikad slabiji za ovih 20 godina. Moralo se desiti nekad 😄
Realno, a naročito što smo se dosta istrošili prošle godine zbog neviđenog hajpa oko nas u moderno doba + smo i PzE pratili vatreno 2 godine.

Meni ova godina nije toliko loša, s tim što je manji hajp u našim medijima oko Evrovzije, bio je malo hajp u martu kada je bilo nacionalno takmičenje, ali sada je splaslo.

Iskreno ove godine kod komšija je mnogo veći hajp, kako je bilo kod nas za Konstraktu, tako je kod njih za Let 3, zapravo i za Konstraktu našu su se više Hrvati mnogo ložili i gostovala je češće tamo i bila svakog dana u novinama i portalima na naslovnim stranama praćenje nje i pre Torina i u Torinu, nego kod nas.

Jednostavno kod nas bi jedino svi mediji objavljivali i bilo loženje kada bismo poslali neke najveće srBske zvezde poput srBske majke ili tako nešto na ESC...

Pa ne mora da znači da je ona. Pre mislim da bi pozvali nekog britanskog izvođača tipa Harry Stylesa ili Dua Lipu nego nekog američkog.
Ma nemam pojma, njeni fanovi su ludi i sve uspeju da otrkiju... pa su sad trazili neke dolaze i nasli su nesto, pa zato sumnjaju...

Solo dominira jer se ljudi zgrazavaju, pogledati komentare
Uvek mi je to bio hit kod 'zgrazavanja' i 'hejtovanja' na internetu jos iz vremena Justin Bieber 'Baby': svaki ulazak na neki video i strimovanje pesme radi 'zgrazavanja' toj personi donosi sicu u dzep od koje kad se natalozi moze da nastavi da finansira svoju viziju i umetnost.

Back